Team Katusha Alpecin stelt haar troepen voor

Door Steven Moons op 6 Dec 2016 - 18:51
Printvriendelijke versie

In het Spaanse Calpe stelde Katusha Aplecin haar team voor het nakende wielerseizoen voor. Een drukbezette ploegvoorstelling die nauwgezet in de gaten werd gehouden door de verzamelde pers, de ploeg van algemeen manager Viacheslav Ekimov onderging namelijk een metamorfose.

Eerst en vooral was er de komst van sponsor Alpecin, die afgelopen zomer werd aangekondigd, de Duitse shampooproducent stapte over van het Giant team en heeft zich nu met de ploeg van boegbeeld Alexander Kristoff verbonden.  Ook cosponsor Sidi heeft zich extra geprofileerd als steunpilaar van de ploeg, het zal namelijk het nieuwste schoeisel voorzien voor de renners, zowel op als naast de fiets, wat zal zorgen voor extra publiciteit.

Maar ook op het vlak van transfers stond het bestuur van Katusha Alpecin niet stil, het trok een aantal opmerkelijke namen aan voor volgend seizoen. Beginnende met een kanjer, tempobeul Tony Martin tekende voor twee seizoenen.  De immer ambitieuze Duitser legt voor zichzelf hoge verwachtingen op richting volgend seizoen. Hij wil namelijk de gele trui nog eens nemen in de Ronde van Frankrijk, liefst na de openingsproloog in zijn eigen Duitsland.  Ook een klassieker winnen staat op het lijstje van de Duitser, hij liet zich in 2015 reeds opmerken door de kasseienrit te winnen in de Tour, dit zag hij vooral als een generale repetitie voor wat hij de wereld nu wilt laten zien.

Ook wereldkampioen ploegentijdrijden worden met zijn nieuwe ploeg is een doel. Deze missie heeft algemeen manager Ekimov ook, hij trok daarom nog een andere Duitse hardrijder aan, de 22-jarige Marco Mathis werd dit seizoen nog wereldkampioen tijdrijden bij de beloften.

Verder vervoegt met ook Rick Zabel, zoon van legende Erik, nog een Duitser het team, goed nieuws voor Duitse cosponsor Alpecin. Zabel zal zichzelf vooral verder moeten ontdekken als renner, de topsprinter die zijn vader ooit was lijkt hij niet te gaan worden. Toch is zijn talent onmiskenbaar, zijn zege in de Ronde van Vlaanderen voor beloften kon je op zijn minst spraakmakend noemen.

Ook twee Belgen sluiten aan bij de ploeg van sterren Illnur Zakarin en Alexander Kristoff. De jongste van de twee heet Jenthe Biermans, de voorbije twee seizoenen reed de renner voor het SEG racing team, daarin verzamelde hij als voornaamste resultaten twee tweede plaatsen in de beloftenversie van Parijs Roubaix en ook een tweede plaats in het Belgisch Kampioenschap. Ook tijdens zijn stage die hij afgelopen zomer afwerkte bij Wanty-Groupe Gobert spraken de resultaten van Biermans voor zich, zo behaalde hij een 14de stek in Dwars door het Hageland en een 6de plaats in de GP Marcel Kint.

De andere Belg heet Baptiste Planckaert, de West-Vlaming schuimde de voorbije seizoenen tal van Continentale teams af. Toch zette hij elk jaar een stap vooruit en werd hij sterker, zonder de logische transfer die daarop zou moeten volgen. Maar in 2016, waarin hij de kleuren van Wallonie Bruxelles verdedigde, reed Planckaert een ware Grand Cru bij elkaar. De 28-jarige renner won het eindklassement van de Europe Tour en versierde dan toch zijn toptransfer.  Zelf hoopt de renner in de komende twee seizoenen te bewijzen dat hij al die jaren een van de meest onderschatte renners was en wilt hij zich vooral in dienst van de ploeg stellen tijdens de klassiekers.

Team KATUSHA ALPECIN 2017:
Maxim Belkov (RUS), Jenthe Biermans (BEL), Sven Erik Bystrøm (NOR), José Gonçalves (POR), Marco Haller (AUT), Reto Hollenstein (SUI), Robert Kišerlovski (CRO), Pavel Kochetkov (RUS), Alexander Kristoff (NOR), Viacheslav Kuznetsov (RUS), Maurits Lammertink (HOL), Alberto Losada (ESP), Tiago Machado (POR), Matvey Mamykin (RUS), Tony Martin (GER), Marco Mathis (Ger), Michael Mørkøv (DEN), Baptiste Planckaert (BEL), Nils Politt (GER), Jhonatan Restrepo (COL), Simon Špilak (SLO), Rein Taaramäe (EST), Ángel Vicioso (ESP), Mads Würtz Schmidt (DEN), Rick Zabel (GER), Ilnur Zakarin (RUS).

Foto: ©TeamKatushaAlpecin & ©SidiSport

Gerelateerde artikels

Jenthe Biermans blikt tevreden terug op zijn afgelopen seizoen als eerstejaars belofte. Jenthe zal in 2015 aan de slaag gaan bij de nieuwe ploeg SEG Racing. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De druivenkoers en de GP Jef Scherens waren bijzonder mooie koersen door de...
  Jenthe Biermans uit Geel heeft al een mooi seizoen achter de rug met als bekroning  de provinciale titel afgelopen weekend in Herentals. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen? Vorig seizoen heb ik niet de grote uitslagen gereden maar veel grote internationale ervaring opgedaan....
"Ik heb gekozen voor Argos-Shimano omdat ze een zeer professionele begeleiding hebben. Ik hoop er een grote progressie te maken zodat ik eventueel kan doorstromen naar de pro tour ploeg.": aldus de Belgisch kampioen, Jenthe Biermans.
Onze Belgisch kampioen van 2013 bij de juniores Jenthe Biermans vond dit jaar zijn onderkomen bij het Giant Shimano Development Team. Voor Jenthe is 2014 al een zeer leerrijk jaar geweest. Wij vroegen de sympathieke Gelenaar wat hij tot hiertoe van zijn voorjaar vond. 1. Als Belgisch kampioen...
Er verschenen 44 renners aan de start in het regenachtige Heist-Goor. Vanaf de eerste kilometers werd de koers hard gemaakt en daardoor stond van in ronde 1 de deur achteraan open. Na 4 ronden ontsnapten Belgisch kampioen Jenthe Biermans en Glenn Debruyne. Het peloton was ondertussen geslonken tot...
Team Katusha zal er komend seizoen heel wat anders gaan uitzien, de ploeg heeft immers al een paar piepjonge talenten vastgelegd voor 2017. Nieuwste aanwinst van de ambitieuze Russen is de Belgische Jenthe Biermans. Met zijn twintig jaar zal Biermans de Benjamin zijn binnen het team. De jongeman...