Interview

Julie Van De Velde maakt balans op van het voorjaar: "Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het voorjaar"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 May 2018 - 07:10

Julie Van De Velde is een van de zes Lotto Soudal Ladies die deze week aan de slag gaan in Spaans Baskenland. Van zaterdag 19 mei tot en met dinsdag 22 mei neemt het team deel aan de WorldTour-rittenwedstrijd Emakumeen Bira.

Zoals bekend maakte Julie pas vorig jaar de overstap van atletiek naar wielrennen. Halfweg het seizoen trad ze toe tot het Lotto Soudal-team. 2018 is dus haar eerste volledige seizoen in dienst van de ploeg en dit voorjaar debuteerde ze in heel wat wedstrijden. Tijd om even de balans op te maken van dat voorjaar.

Lander Rasschaert: "Mijn spurt verder ontwikkelen"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Apr 2018 - 20:50

Tweedejaars nieuweling Lander Rasschaert kon in het begin van het seizoen al het zegegebaar maken in Ursel,wat tevens ook zijn allereerste zege was. Lander kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst en hoopt op een nummer 2.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen?
Ik ben als laatstejaars aspirant begonnen met wielrennen.  Ik ben in de sport terecht gekomen na ik mij een koersfiets had gekocht en met de lokale toeristenclub heb mee gereden. Ze zegden mij dat ik het wel kon, dus ben ik opzoek gegaan naar een club.

Brent Luyckx: “Met 4Gold willen we de nummer 1 worden in supplementen voor atleten”

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Apr 2018 - 20:17

4Gold is een nieuwe naam in de wereld van voedingssupplementen voor sporters. Axel Roelants, Brent Luyckx en Mathieu Van der Poel zijn de drie initiatiefnemers van het nieuwe merk.

Waar de naam vandaan komt was onze eerste vraag aan Brent: “ De naam 4Gold komt effectief van de beste willen zijn en voor de gouden medaille willen gaan. Onze leeuw staat dan weer voor kracht en uitstraling.”

Yannick Detant hakt knoop door en stopt met wielrennen: "Ik geniet ervan om mijn ervaring met de jeugd te delen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Apr 2018 - 20:48

Yannick Detant was als junior een renner om zeker rekening mee te houden. Een val strooide echter roet in het eten maar Yannick bleef volhouden tot dit jaar. Doordat zijn knie niet volledig meer hersteld kan hij zich niet meer volledig inzetten als renner en hakte hij de knoop door. Yannick blijft echter actief in het wielrennen weliswaar op een andere manier.

Bjorg Lambrecht wil zich eens testen in de Waalse Pijl

Door Yob Hillewaert op 17 Apr 2018 - 20:20

Dit is een van de weken waar Bjorg Lambrecht dit seizoen als neoprof het meest heeft naar uitgekeken. Het jongste klimtalent van Lotto-Soudal start in zowel de Waalse Pijl als in Luik-Bastenaken-Luik, de laatste een jaar na het winnen van de editie voor beloften. Een belofte is hij, met twee keer onder meer de Flandrientrofee voor beste belofte op de schouw. Wat verwacht hij van zijn profjaar, wat is er veranderd en hoe ging het er vorig jaar aan toe?

Pagina's

Abonneren op Interview