Jenthe Biermans Belgische kampioen bij de junioren (foto's)

afbeelding van Kristof Bruers
Door Kristof Bruers op 28 May 2013 - 13:57
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Zondag 26 mei 2013 om kwart na 3 trokken in Tervuren 194 renners zich op gang voor het Belgische kampioenschap. De renners moesten een afstand van 128 kilometer afleggen.Na 2 kilometer kregen we een eerste aanval van een trio ( Boussaer Bryan, Van Der Beken Arno en Demasure Enzo). Deprez Robbe probeerde nog naar het drietal te rijden. De voorsprong van het drietal op de achtervolger bedroeg 9 seconden, het peloton volgde al op 16 seconden.Na 10 kilometer werd Deprez Robbe terug opgeslokt door het peloton. Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn bedroeg de voorsprong van het trio al 24 seconden. Opnieuw kregen we een tegenaanval van Oseï Vertez Matthias, Pieters Gregory hing zen wagonnetje aan en de 2 gingen op zoek naar de leiders.

De achterstand bedroeg een 14-tal seconden. Bij de achtervolgers kwam ook nog Jans Noah aansluiten, maar de achtervolgers werden terug gegrepen.Met 18 kilometer te hebben gereden kregen we een nieuwe kopgroep vooraan. De 5 leiders( Van Der Beken Arno, Demasure Enzo, Thore Floris, Decraene Igor en Allegaert Piet) fietsten een voorsprong van 12 seconden bij elkaar bij de 2de doortocht aan de finish. In het peloton kwam er reactie van Winandy Fabien, Decleir Gianni en Lowyck Jesse. Voor Decleir Gianni ging het te snel bij de achtervolgers en moet de andere 2 laten rijden. Deze zaten op 15seconden van de leiders. Het peloton liet weer niet begaan en de achtervolgers werden ingerekend.Edward Planckaert zag zijn moment gekomen en dichte in zijn eentje de kloof van 18 seconden op de leiders. Zo kregen we vooraan 6 leiders, maar het peloton volgde maar op 6 seconden. Bij de 3de doortocht kregen we dan ook een verwachte algemene hergroepering.

Waarop er een nieuwe aanval kwam van Houlmont Matthias. In zijn kielzog ging Van Opstal Thomas mee gevolgd door nog 8 renners. Zo kregen we een groep van 10 renners aan de leiding. De 10 zijn: Hofmans Brent, Peeters Vincent, Van Dingenen Jordi, Van Opstal Thomas, Van Roosbroeck Arne, Houlmont Matthias, Goossens Kobe, Willems Thimo, Boutté Jordy en Wouters Beau. Ze fietsten een voorsprong samen van 22 seconden op 2 achtervolgers ( Pattyn Jeroen en Van Renterghem Boris). Het peloton volgde al op 34 Seconden.De 2 achtervolgers bleven niet lang voor het peloton uitrijden en werden terug ingerekend.

Na de 5de ronde hadden de 10 leiders nog een voorsprong van 24 seconden op een jagend peloton. In het peloton ontsnapten nog 5 renners (Luyckx Brent, Persoon Wouter, Roegiers Jochem, Seye Guillaume, Thore Floris) die de sprong naar de leiders maakten, zo kregen we een kopgroep van 15 renners. Deze namen een voorsprong van 15 seconden. Het peloton liet weeral niet begaan en zo kregen we na 64 kilometer een algemene hergroepering.Op 6 ronden van het einde kregen we weer een aanvallend duo ( Van Dingenen Jordi en Thore Floris). Ze namen een voorsprong van 15seconden. In het peloton kregen we een reactie van Planckaert Emiel, Moons Steven zag het gevaar en sprong mee op zen wiel. Zo kregen we 2 achtervolgers op het leidende duo. De 2 kregen aansluiting bij de 2 koplopers. Zo kregen we 4 leiders na 66 kilometer wedstrijd. Ze verkregen een maximale voorsprong van 29 seconden.Met nog 4 ronden voor het einde kregen we een algemene hergroepering, alles was opnieuw te herdoen. De eerste die opnieuw probeerde weg te geraken was Plovie Wiebren, maar ook hij geraakte niet weg uit het peloton. Na 92 kilometer was het de beurt aan Persoon Wouter. Hij nam direct een voorsprong van 25 seconden

op het peloton. Daar demarreerde Van Dyck Robbe, in zijn zog sloten nog 7 renners aan. Zo kregen we een achtervolgende groep van 8 renners (Van Dyck Robbe, Van Gompel Mathias, Mortier Lenny, Debruyne Glenn, Decraene Igor, Heytens Maxim, Molly Kenny en Thore Floris). Ze volgden op 13 seconden van Persoon Wouter.

Het peloton volgde al op 39 seconden van de leider.Vooraan kregen we een samensmelting van de leider met de achtervolgers. De Leiders hebben een voorsprong van 12 seconden op een viertal ( Crass Steff, Luyckx Brent, Verstrepen Dries, Goossens Kobe). Het peloton volgde op 20 seconden. De samenwerking verliep niet optimaal en na 105 kilometer was er opnieuw een

algemene hergroepering.Dit was het moment voor favoriet Verwilst Dieter om aan de boom te schudden. Dat kon de andere topfavoriet niet laten gebeuren en Biermans Jenthe gaat opzoek met 3 medeachtervolgers ( Van Renterghem Boris, Molly Kenny en Bleus Robin) naar Verwilst. In het peloton ontsnapten nog een trio (Van Uytsel Tomas, Seye Guillaume en Toelen Alex) opzoek naar de achtervolgers.Met nog 2 ronden te gaan kregen we een kopgroep van 8 renners.  Bij de doortocht van het peloton aan de aankomst gebeurd er een massale valpartij. Bij de renners die niet bij de val betrokken waren ontsnapten nog 5 renners ( Verhulst Pauwel, Van Renterghem Bram, Allegaert Piet, Plovie Wiebren, Deruette Thomas)uit het peloton.

Bij de leiders kregen we een aanval van Verwilst Dieter. Biermans Yenthe counterde, maar voor de rest ging het te snel. Met nog 3 kilometer te gaan werd de wedstrijd geneutraliseerd.

Hieronder vind je het officiële persbericht van de wielerbond. Na 3kwartier stil gestaan te hebben werd de wedstrijd hernomen voor de laatste 3 kilometer. Eerst vertrokken de 2 leiders ( Verwilst Dieter, Biermans Jenthe) gevolgd door de 6 achtervolgers.De 2 leiders sprintten voor de eindzege en daarin was Biermans Jenthe sneller dan Verwilst Dieter. Allegaert Piet legde nog beslag op de 3de plaats.

 

Cyclingsite wenst alle gevallen en gekwetsten een spoedig herstel toe!!!

Foto's van de wedstrijd vind je hier: http://oypo.be/pixxer.asp?id=F7162213081B72C9

Perbericht KBWB

Aan het einde van de voorlaatste ronde van het BK junioren te Tervuren deed zich een massale valpartij voor waarbij tientallen renners betrokken waren. Daar  het parcours niet tijdig kon vrijgemaakt worden voor de aankomst, besloot de wedstrijdjury in overleg met de hulpdiensten, de organisatie en de leiding van de wegcommissie, conform art.2.2.029, tot neutralisatie over te gaan. Dit in het belang van de gezondheid van de betrokken renners en het regelmatige sportieve verloop. Na de neutralisatie werd een nieuwe start gegeven rekening houdend met de geregistreerde tussentijden op het ogenblik van het incident. De KBWB bedankt hierbij de renners, supporters, hulpdiensten, de wedstrijdjury en de organisatie voor het begrip en de sereniteit tijdens het incident. Aan de betrokken renners wordt een spoedig herstel toegewenst.": aldus het persbericht van de KBWB

Uitslag:

1.   BIERMANS Jenthe KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
2.   VERWILST Dieter AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
3.   ALLEGAERT Piet AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
4.   VAN RENTERGHEM Bram ISOREX CYCLING TEAM  
5.   PLOVIE Wiebren AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
6.   VERHULST Pauwel WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.  
7.   HOULMONT Matthias DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
8.   TOELEN Alex SPORT EN STEUN - LEOPOLDSBURG  
9.   VAN RENTERGHEM Boris WK NOORD-WEST-BRABANT  
10.   MOLLY Kenny TIELTSE RENNERSCLUB  
11.   SEYE Guillaume KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE  
12.   VAN UYTSEL Tomas SPORT EN STEUN - LEOPOLDSBURG  
13.   DERUETTE Thomas LOTTO-VC ARDENNES  
14.   DEPREZ Robbe KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
15.   DEBRUYNE Glenn WK NOORD-WEST-BRABANT  
16.   BLEUS Robin VERANDAS WILLEMS - CC CHEVIGNY  
17.   BRIESEN Brent DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
18.   COLPAERT Gianni AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
19.   PLANCKAERT Edward C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
20.   BOUTTÉ Jordy AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
21.   DEFREYNE Cedric C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
22.   WARLOP Jordi C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
23.   VERBANCK Kevin C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
24.   WYTINCK Gianni ZANNATA - LOTTO CT MENEN VZW  
25.   DELVAUX Guillaume SPORTCLUB VELOCIPEDIQUE - MARCHOVELETTE  
26.   PARMENTIER Thibault LOTTO-VC ARDENNES  
27.   MENTEN Milan DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
28.   BALCAEN Manolito C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
29.   WILLEMEN Kristof DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
30.   VERBIST Gilles VZW DE DEMERSPURTERS  
31.   DELMOTTE Dennis KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
32.   DE DECKER Alfdan DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
33.   BOTHUYNE Jorden ISOREX CYCLING TEAM  
34.   PICOUX Maximilien ROYAL VELO SPORT PERUWELZ - BURY  
35.   PHILIPS Stijn WSC HAND IN HAND BAAL  
36.   VANDREPOTTE Anthony ROYAL VELO SPORT PERUWELZ - BURY  
37.   VAN DER BEKEN Arno DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
38.   HEMROULLE Johan AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
39.   PYFFEROEN Matthias KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
40.   DE VISSCHER Glenn K.V.C. DEINZE VZW  
41.   KROONEN Bastien LOTTO-VC ARDENNES  
42.   JACOBS Robin DCM CYCLING TEAM  
43.   BRECKX Kevin WK NOORD-WEST-BRABANT  
44.   SCHUERMANS Jelle AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
45.   HURKMANS Martijn SPORT EN MOEDIG GENK  
46.   VANDERAERDEN Massimo DCM CYCLING TEAM  
47.   AERDEN Koen DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
48.   CRAS Steff AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
49.   WOUTERS Enzo AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
50.   NOBUS Kevin WC DE MOLENSPURTERS MEULEBEKE  
51.   LOWYCK Jesse KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
52.   DELANGHE Jelle LOTTO OLYMPIA TIENEN  
53.   DECEUNINCK Guillaume C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
54.   DESPLENTER Tjorven C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK  
55.   PALM Martin LOTTO-VC ARDENNES  
56.   WILLEMS Thimo CUBE-SPIE-DOUTERLOIGNE CT  
57.   DEGHELDERE Jory DNCS/PRO 2012  
58.   PERSOON Wouter ZANNATA - LOTTO CT MENEN VZW  
59.   BRYSSINCK Stef CUBE-SPIE-DOUTERLOIGNE CT  
60.   WINANDY Fabian AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
61.   VAN DER BEKEN Robin DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
62.   GALLE Tom LOTTO-VC ARDENNES  
63.   DE SY Vincent KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE  
64.   MEERSSCHAERT Jeroen KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
65.   MALEVEZ Jérémy BLANCS GILETS - BARRACUDA  
66.   PIETTE Julien AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
67.   HERMANS Steff DCM CYCLING TEAM  
68.   DEMAN Renaud SPRINT 2000 CHARLEROI ASBL  
69.   RELAES Jacob DCM CYCLING TEAM  
70.   VAN DEN BRANDE Julien AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
71.   ADAMS Jason WK NOORD-WEST-BRABANT  
72.   LA ROSE Dimitri SPRINT 2000 CHARLEROI ASBL  
73.   DEVENIJNS Jasper ISOREX CYCLING TEAM  
74.   VAN DE WALLE Goran CUBE-SPIE-DOUTERLOIGNE CT  
75.   DEMOLDER Thomas DCM CYCLING TEAM  
76.   BIERLAIR Nathan SPRINT 2000 CHARLEROI ASBL  
77.   DELHAYE François LOTTO-VC ARDENNES  
78.   WOUTERS Beau DNCS/PRO 2012  
79.   VANDEN DRIES Jelle TEAM CICLISMO MUNDIAL  
80.   JOSEPH Thomas VISTAMEDIA HAMME  
81.   VAN DEN BOSSCHE Timothy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM  
82.   HANSSENS Steve JONGE RENNERS ROESELARE  
83.   GOETHALS Brent KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE  
84.   DECLEIR Gianni DCM CYCLING TEAM  
85.   DECRAENE Igor TIELTSE RENNERSCLUB  
86.   ARIMONT Charlie KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
87.   PLANCKAERT Emiel AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
88.   DE VYLDER Lindsay AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
89.   HERREMANS Zino KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
90.   VERSTREPEN Dries KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
91.   VAN DEN PLAS Jelle W.A.C. TEAM HOBOKEN (KON.) V.Z.W.  
92.   LOY Antoine ROYAL VELO SPORT PERUWELZ - BURY  
93.   LEYSEN Senne KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
94.   VYNCK Kevin WIELERTEAM IEPER  
95.   VANDENBULCKE Christopher ROYAL VELO SPORT PERUWELZ - BURY  
96.   GOOSSENS Glenn WIELERCLUB ONDER ONS - PARIKE VZW  
97.   REYNAERTS Wim WIELERCLUB ONDER ONS - PARIKE VZW  
98.   DUQUENNOY Jimmy ROYAL VELO SPORT PERUWELZ - BURY  
99.   HIMPE Bern TIELTSE RENNERSCLUB  
100.   SINOY Fabio WIELERTEAM WAASLAND VZW  
101.   VANSTEENKISTE Bright KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
102.   VANDE CASTEELE Angelo KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
103.   MOONS Steven ROYAL CUREGHEM SPORTIEF VZW  
104.   NIJS Yente YOUNG CYCLING TEAM VZW  
105.   ROEGIERS Jochem KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
106.   VANDENABEELE Emill AVIA CRABBE CYCLING TEAM  
107.   THORE Floris DAVO CYCLING TEAM - TONGEREN  
108.   DESTANBERG Mathieu LOTTO-VC ARDENNES  
109.   VAN OPSTAL Thomas KON. BALEN B.C. V.Z.W.  
110.   COOLEN Yves DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.  
111.   VAN LAER Ward DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.

Gerelateerde artikels

Met 21 juniores gingen ze van start tijdens de Profronde van Lommel waaronder de sympathieke Belgisch kampioen Jenthe Biermans, welke zondags de Ronde Van Vlaanderen had gewonnen. Na enkele verkenningsronde kregen we ook hier een mooi spektakel te zien. Thomas Van Opstal, hij won gisteren de...
"Ik heb gekozen voor Argos-Shimano omdat ze een zeer professionele begeleiding hebben. Ik hoop er een grote progressie te maken zodat ik eventueel kan doorstromen naar de pro tour ploeg.": aldus de Belgisch kampioen, Jenthe Biermans.
Gisteren stond er voor de junioren de Ronde van Vlaanderen op het programma. Met 192 deelnemers trokken ze zich op gang in Herzele. De renners fietsten over zowel over de Paillaert - D'hoppe, Kanarieberg, Taaienberg, Eikenberg, Keirestraat en Valkenberg. Bij het ingaan van de 2 plaatselijke...
Gelenaar Jenthe Biermans mag één jaar lang rond rijden in de tricolore trui bij de junioren. Jenthe won afgelopen zondag het Belgisch kampioenschap in Tervuren. De sympathieke kampioen stond ons graag te woord. 1. De week voor het BK ben je ziek geweest? Hoe (on)zeker was je deelname aan het...
Team Katusha zal er komend seizoen heel wat anders gaan uitzien, de ploeg heeft immers al een paar piepjonge talenten vastgelegd voor 2017. Nieuwste aanwinst van de ambitieuze Russen is de Belgische Jenthe Biermans. Met zijn twintig jaar zal Biermans de Benjamin zijn binnen het team. De jongeman...
In het Spaanse Calpe stelde Katusha Aplecin haar team voor het nakende wielerseizoen voor. Een drukbezette ploegvoorstelling die nauwgezet in de gaten werd gehouden door de verzamelde pers, de ploeg van algemeen manager Viacheslav Ekimov onderging namelijk een metamorfose. Eerst en vooral was...