Nieuws

André Greipel: "Als ik niet op eigen krachten de finish kan bereiken ga ik liever naar huis"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 20:23

André Greipel heeft deze namiddag jammer genoeg de Tour de France moeten verlaten tijdens de bergetappe naar Alpe d’Huez. Al in de eerste kilometers van de Col de la Madeleine, de eerste beklimming van de dag, koos Greipel voor zijn eigen tempo en liet hij het peloton gaan. De voormalig Duitse kampioen werd bijgestaan door ploegmaats Jasper De Buyst en Marcel Sieberg. Op de Col de la Croix de Fer stapte Greipel van de fiets, net als Marcel Sieberg. Het is de eerste keer in acht deelnames dat Greipel, die elf Touretappes op zijn palmares heeft staan, de Tour vroegtijdig moet verlaten.

Remco Evenepoel to turn pro with Quick-Step Floors (Engelse perstekst)

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 12:07

Hieronder vinden jullie de Engelse perstekst die Quick-Step Floors vandaag de deur uitstuurde naar aanleiding van het profcontract van Remco Evenepoel: 

Quick-Step Floors and Remco Evenepoel have reached an agreement which will see the prodigious Belgian ride in the next two years for the outfit who since its inception in 2003 has amassed more than 650 UCI victories, including 83 Grand Tour stages, 18 Monuments and 3 World TTT Championships.

Remco Evenepoel voor minstens 2 jaar als prof naar Quick-Step in 2019

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 07:03

Remco Evenepoel zal volgend jaar toch niet naar Amerika trekken naar de ploeg van Axel Merckx. Remco kreeg een grandioos aanbod van Sky en hierop heeft Quick-Step onmiddellijk gereageerd door hem een profcontract aan te bieden van 2 jaar met een optie van nog eens 2 jaar. Remco wil zich nog verder ontwikkelen in het tijdrijden en het klimmen en zo verder groeien tot een ronderenner.

Schaal Marcel Indekeu stelt vernieuwde parcours voor

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jul 2018 - 20:13

Omwille van wegenwerken in het centrum van Hulshout werd het al snel duidelijk dat voor de editie van 2018 ze hun vertrouwde parcours van voorgaande jaren niet zouden kunnen gebruiken. Als organisator heb je dan twee mogelijkheden. Of je kan de wedstrijd een jaartje op pauze zetten en wachten tot de werken voorbij zijn. Of je zoekt naar alternatieven. Het uittekenen van een nieuw parcours leek de organisatoren wel een mooie uitdaging dus kozen ze resoluut voor de tweede optie.

Selectie Belgian Cycling Team: EK Weg Elite

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jul 2018 - 16:23

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen op de weg voor Elite, die zullen plaatsvinden van zondag 5 augustus tot zondag 12 augustus 2018 in Glasgow (Groot-Brittannië):

SELECTIE TIJDRIJDEN:

DAMES ELITE:
Ann-Sophie DUYCK
Geen reserve.

HEREN ELITE:
Victor CAMPENAERTS – Yves LAMPAERT
Geen reserve.

SELECTIE WEGRITTEN:

Jarne Van de Paar vanaf 2019 bij het Home Solution-Soenens Cycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jul 2018 - 20:47

Jarne Van de Paar is de vierde nieuwe renner van het Home Solution-Soenens Cycling Team in 2019. 

"Voor mijn transfer heb ik gekozen voor Home Solution-Soenens Cycling Team . Waarom ? Omdat ze een mooie omkadering hebben en ook omwille van het goede programma ! Ik wil Acrog Balen BC bedanken voor de geweldige afgelopen 7 jaar ! Ook vooral de Jef Robert en de begeleiding van de juniores. Ik ga dit jaar nog volop alles geven om mooi te eindigen !"

Je transfer melden kan via redactie@cyclingsite.be 

Pagina's

Abonneren op Nieuws