Nieuws

Versterking pistestaf Belgian Cycling met Dominique Perissi en Jonathan Mitchell

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Apr 2024 - 17:46

Dominique Perissi werd aangesteld als vervanger van Nicky Cocquyt, die eind vorig jaar besliste om zich terug te trekken als bondscoach Piste U19. Daarnaast werd de pistestaf uitgebreid met de aanstelling van de Brit Jonathan Mitchell. Als Track Sprint Expert kadert zijn benoeming in de uitbouw van het sprintproject op de piste. Na het afscheid van Nicky Cocquyt moest Belgian Cycling op zoek naar een nieuwe pistecoach voor de jeugd.

Vito Braet : "Ik wil mijn voorjaar afsluiten met nog enkele goede prestaties"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Apr 2024 - 20:07

Na het behalen van de eerste top tien van 2024 in een Monument over de kasseien van Parijs-Roubaix afgelopen zondag, trekt Intermarché-Wanty richting de Ardennenklassiekers via de Brabantse Pijl, de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen op Vlaamse bodem.

De renners van Wanty-ReUz-Technord zijn voorbereid zoals de profs

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2024 - 10:43

Morgen komt de jonge garde van Wanty-ReUz-Technord aan de start van de U23 versie van Parijs-Roubaix, de eerste in lijn van een reeks prestigieuze klassiekers op de beloftenkalender. De klassieker, die over 163 kilometer doorheen de regio Hauts-de-France verreden wordt, gaat van start in Cateau-Cambrésis en finisht op de wielerbaan in Roubaix, enkele uren voor de profs. Onderweg zal de selectie onder de sportieve directie van Adriaan Helmantel 25 kasseistroken bedwingen.

Team dsm-firmenich PostNL veilt gedragen, gesigneerde truien van renners

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Apr 2024 - 18:02

Dankzij de nieuwe samenwerking met MatchWornShirt gaat Team dsm-firmenich PostNL gedragen, gesigneerde truien van renners veilen aan fans. Dit weekend is Parijs-Roubaix het perfecte moment om de originele Nalini pro-truien van de gehele line-up van Team dsm-firmenich PostNL aan te bieden voor een eerste live veiling via het geavanceerde online platform van MatchWornShirt.

Jelle Vermoote is klaar voor zijn eerste twee monumenten

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Mar 2024 - 17:27

Jelle Vermoote (22) is klaar voor de eerste twee monumenten in zijn jonge carrière, de Ronde van Vlaanderen (31/03) en Parijs-Roubaix (7/04). De neo-prof van Bingoal WB heeft al 20 races op zijn lijst staan voor 2024. Als 27e geëindigd in de GP Samyn, toonde hij vaak zijn voordeel in de ontsnappingen. Waarom niet in de "Ronde"?

Ronde van Vlaanderen : Intermarché-Wanty start o.a. met Dries De Pooter

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2024 - 20:16

Zondag 31 maart sluit Intermarché-Wanty de “heilige week” van de Vlaamse klassiekers af met het tweede Monument van het seizoen, de Ronde van Vlaanderen. De renners vertrekken kort na 10u vanuit Antwerpen om te beginnen aan een uitputtingsslag van 270 kilometer, met in totaal zeventien beklimmingen en zeven kasseistroken.

Pagina's

Abonneren op Nieuws