Nieuws

Jongeren kunnen kennis maken met de wielersport dankzij het Flanders Color Galloo Team

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2021 - 10:06

Flanders Color Galloo Team zet zijn jeugdwerking verder! Nadat ze al een paar weken trainingen organiseren voor de categorieën juniors en nieuwelingen zullen ze dit vanaf deze week ook doen voor de aspiranten.

We gaan koersen, BMX'en en mountainbiken vanaf 9 juni

Door Kurt Vermeerbergen op 12 May 2021 - 16:17

Het Overlegcomité kondigde gisteren het zomerplan aan. Indien het aantal ingenomen COVID-bedden op intensieve zorgen blijft evolueren in de richting van maximaal 500, én indien de vaccinatiecampagne volgens plan loopt betekent dit voor de wielersport dat de heropstart van de niet-professionele wedstrijden in 2 stappen zal plaats vinden:

    vanaf 9 juni 2021 met 100 personen
    vanaf 1 juli 2021 zonder beperkingen.

Preview Challenge Mallorca - Corné Van Kessel : "Ik sta te popelen om eraan te beginnen"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 May 2021 - 10:57

Origineel zou de dertigste editie van Playa del Palma (1.1, 13-16/05), ook gekend onder de naam Challenge Mallorca, zoals altijd in februari plaatsvinden maar door de corona pandemie werd de wedstrijd uitgesteld naar de maand mei. Nu is het dus eindelijk wél tijd voor deze ietwat speciale wedstrijd. Speciaal omdat ze wat wegheeft van een etappekoers maar dat eigenlijk niet is. Van donderdag tot en met zondag staan er vier afzonderlijke eendagskoersen, Trofeo’s genaamd, op het menu. De selectie voor deze wedstrijden is in tegenstelling tot bij een rittenkoers dus niet elke keer dezelfde.

Selectie Cycling Vlaanderen Team voor GP Vermarc

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2021 - 17:42

Op zaterdag 15 mei 2021 organiseert Vermarc Sport de GP Vermarc. De cycling Vlaanderen selectie, onder begeleiding van coach Dirk Onghena, staat helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven.

Onderstaande 7 renners werden opgenomen in de selectie. Succes aan alle deelnemers!

Giro d'Italia van start tot finish elke dag live op Eurosport

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2021 - 06:58

Vandaag start de Giro d'Italia 2021 en met Eurosport mis je daar geen minuut van. Voor het eerst is iedere etappe van de Ronde van Italië van start tot finish te zien op Eurosport. Met de Eurosport-app en GCN+ kijk je bovendien reclamevrij. Met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon en bijdrages van o.a. Bradley Wiggins, Alberto Contador en Bernie Eisel krijg je alle inzichten die je nodig hebt om van Turijn naar Milaan te genieten van drie weken topwielrennen.

Mis niets van de Ronde van Italië met Sporza Giro

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2021 - 15:53

Woensdag 5 mei 2021 – Het aftellen naar de Ronde van Italië is begonnen. Zaterdag wordt in Turijn de eerste grote ronde van het jaar op gang geschoten. Het belooft voor ons, Belgen, een beklijvende Giro te worden, want de verwachtingen richting Evenepoel, Merlier, De Gendt en co liggen hoog.

Pagina's

Abonneren op Nieuws