Terugblik met Jenthe Biermans op het Belgisch kampioenschap

Door Kurt Vermeerbergen op 29 May 2013 - 15:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gelenaar Jenthe Biermans mag één jaar lang rond rijden in de tricolore trui bij de junioren. Jenthe won afgelopen zondag het Belgisch kampioenschap in Tervuren. De sympathieke kampioen stond ons graag te woord.1. De week voor het BK ben je ziek geweest? Hoe (on)zeker was je deelname aan het Bk?

De hele week is deelname onzeker geweest. Op vrijdag was ik bijna zeker van deelname en voelde ik me kiplekker maar s’avonds en de volgende dag(zaterdag) had ik last bij het inademen van mijn longen. Toen werd deelname plots terug onzeker maar in de namiddag gaf de dokter me groen licht en ben ik van start kunnen gaan.2. Hoe voelde je u de dag van het BK?

Ik voelde me heel goed. Ik had heel de week door mijn ziekte rustig toegeleefd naar het bk. Ik voelde geen stress. Tijdens de wedstrijd had ik weinig last van mijn ziekte en omdat ik dan heel rustig ernaar heb kunnen toeleven was ik de hele dag rustig.3. Hoe beleefde je de wedstrijd?

Het was een pittige wedstrijd. Ik heb de hele koers vanvoor gereden en geprobeerd alles onder controle te houden. In de finale voelde ik me leeglopen maar kon nog één demarrage plaatsen en toen reden we  weg met een kleine groep naar Dieter Verwilst die zeer goed was. In de  laatste ronde ging Piet op de laatste klim en ik moest hem gaan halen en zat à bloque. Toen we boven op de plateau kwamen ging Dieter verschroeiend hard weg vanuit mijn wiel. Ik moest erheen en we hebben lang man tegen man gereden. Maar ik kon uiteindelijk aansluiten toen reden we met 2 door. Dieter nam over maar niet vol zodat ik het meeste kop deed maar met de bergaf was dat niet zo’n groot probleem en toen werd de wedstrijd stilgelegd.

4. Wat vond je van het parcours?

Ik vond het een mooi parcours alleen de aankomst vond ik helemaal niet mooi liggen. Het is zo’n mooie streek, je kunt er fantastische aankomsten maken en dan leggen ze de aankomst in dalende lijn dit was jammer. Maar de rest van het parcours was zeker Belgisch kampioenschap waardig!5. Wat dacht je toen de wedstrijd werd geneutraliseerd de laatste 3 kilometer?

Ik wist niet wat er gebeurde en was bang mijn kampioenschap te verliezen maar de hele organisatie heeft het allemaal perfect opgelost. In het begin weet je niet wat er gebeurd en ben je overdonderd en als je stilstaat ben je nog steeds met die titel bezig, maar als het noodlot toeslaat is er niets aan te doen. Ik ben ervan overtuigd dat neutraliseren de enige en juiste beslissing was.6. Hoe heb je die laatste kilometers beleefd?

We moesten terug starten onder de vlag van de laatste km. Het ging enkel nog bergaf. Ben op de kop vertrokken met Dieter in mijn wiel. Hij wilde niet meer overnemen. Hij wachtte lang en te lang naar mijn goesting zodat ik zelf aanging op 200 meter. Ik pakte onmiddellijk een lengte en dat was voldoende.7. Wat is je volgend doel?

Rustig genieten van deze mooie tricolore trui. Zaterdag in de bvb te Bonheiden zal het de eerste keer zijn dat ik er mee kan rijden en daar ga ik vooral van genieten de hele wedstrijd.

Gerelateerde artikels

Er verschenen 44 renners aan de start in het regenachtige Heist-Goor. Vanaf de eerste kilometers werd de koers hard gemaakt en daardoor stond van in ronde 1 de deur achteraan open. Na 4 ronden ontsnapten Belgisch kampioen Jenthe Biermans en Glenn Debruyne. Het peloton was ondertussen geslonken tot...
In het Spaanse Calpe stelde Katusha Aplecin haar team voor het nakende wielerseizoen voor. Een drukbezette ploegvoorstelling die nauwgezet in de gaten werd gehouden door de verzamelde pers, de ploeg van algemeen manager Viacheslav Ekimov onderging namelijk een metamorfose. Eerst en vooral was...
Team Katusha zal er komend seizoen heel wat anders gaan uitzien, de ploeg heeft immers al een paar piepjonge talenten vastgelegd voor 2017. Nieuwste aanwinst van de ambitieuze Russen is de Belgische Jenthe Biermans. Met zijn twintig jaar zal Biermans de Benjamin zijn binnen het team. De jongeman...
Met 21 juniores gingen ze van start tijdens de Profronde van Lommel waaronder de sympathieke Belgisch kampioen Jenthe Biermans, welke zondags de Ronde Van Vlaanderen had gewonnen. Na enkele verkenningsronde kregen we ook hier een mooi spektakel te zien. Thomas Van Opstal, hij won gisteren de...
"Ik heb gekozen voor Argos-Shimano omdat ze een zeer professionele begeleiding hebben. Ik hoop er een grote progressie te maken zodat ik eventueel kan doorstromen naar de pro tour ploeg.": aldus de Belgisch kampioen, Jenthe Biermans.
Gisteren stond er voor de junioren de Ronde van Vlaanderen op het programma. Met 192 deelnemers trokken ze zich op gang in Herzele. De renners fietsten over zowel over de Paillaert - D'hoppe, Kanarieberg, Taaienberg, Eikenberg, Keirestraat en Valkenberg. Bij het ingaan van de 2 plaatselijke...