Jenthe Biermans: Mijn doel dit jaar is veel leren

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2014 - 17:15
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Onze Belgisch kampioen van 2013 bij de juniores Jenthe Biermans vond dit jaar zijn onderkomen bij het Giant Shimano Development Team. Voor Jenthe is 2014 al een zeer leerrijk jaar geweest. Wij vroegen de sympathieke Gelenaar wat hij tot hiertoe van zijn voorjaar vond.

1. Als Belgisch kampioen vorig jaar kwam je terecht bij het Giant Shimano Development Team. Hoe verliepen de voorbereidingen op het seizoen bij deze nieuwe ploeg? Was dit een aanpassing? We hadden een zeer goede voorbereiding. We zijn 3 keer naar Spaanse oorden getrokken om samen te trainen. Specifieke trainingen zoals sprinttrainingen deden we samen met de sprinters van de ploeg zoals Mezgec en Degenkolb, Veelers. Dit was een zeer leerrijke ervaring omdat ze me ook veel nieuws leerden.

2. Hoe verliepen je allereerste wedstrijden voor je nieuwe ploeg? In het eerste koersweekend ben ik 2 keer gevallen. Dus de eerste koersen waren geen succes. Maar stap per stap gaan de wedstrijden beter en beter. Wij rijden op zeer hoog niveau vele wedstrijden met profs en sommige wedstrijden ook met worldtour ploegen. In deze wedstrijden is het zeer zwaar voor me maar er word niets verwacht van me dus ik heb geen druk maar in dit soort wedstrijden leer je enorm veel.

3. Je was ook al zeer dicht bij winst dit voorjaar. Waar was dit en wat liep er mis? In de derde rit van de ronde van Normandiƫ had ik een echte superdag en de ploeg beschermde me super goed. In de finale kwamen 4 kleine klimmetjes voor die ik zeer goed overkwam. Ik kwam hier met de beste boven met nog 2 km. te gaan. Ik had nog steeds 2 ploegmaten bij me en zat super goed om voor de winst te gaan maar een lekke band hield me tegen.

4. Op het PK behaalde je een 32ste plaats na altijd mee vooraan gezeten te hebben. Wat ging er mis? De dag ervoor heb ik in Overijssel gereden. Een wedstrijd over 200 km. en er was de hele dag gekoerst en ik werd er 28ste wat supergoed was. Dan kan je de dag erna niet verwachten dat je fris bent en mee kan doen voor de overwinning. Het pk was niet belangrijk voor me.

5. Welke wedstrijden zijn je volgende? Wat verwacht je ervan Nu zondag rijd ik Berlijn een wedstrijden met grote profs. Daarna rijd ik Arras een 3-daagse en hierna start ik in Roubaix. Dit in mijn eerste doel van het seizoen maar als eerstejaars heb ik natuurlijk geen al te hoge verwachtingen omdat het een super zware wedstrijd is.

6. Wanneer ben je tevreden van je eerste jaar als belofte? Ik heb geen verwachtingen dit jaar. Mijn doel dit jaar is veel leren van de oudere jongens. Wij rijden veel wedstrijden met de profs dus hiervan leer ik veel.

Gerelateerde artikels

  Zondag 26 mei 2013 om kwart na 3 trokken in Tervuren 194 renners zich op gang voor het Belgische kampioenschap. De renners moesten een afstand van 128 kilometer afleggen. Na 2 kilometer kregen we een eerste aanval van een trio ( Boussaer Bryan, Van Der Beken Arno en Demasure Enzo)....
Er verschenen 44 renners aan de start in het regenachtige Heist-Goor. Vanaf de eerste kilometers werd de koers hard gemaakt en daardoor stond van in ronde 1 de deur achteraan open. Na 4 ronden ontsnapten Belgisch kampioen Jenthe Biermans en Glenn Debruyne. Het peloton was ondertussen geslonken tot...
  Het provinciaal kampioenschap voor de provincie Antwerpen ging dit jaar door in Herentals. De 145 junioren hadden 14 ronden van 8,2 kilometer voor de boeg. Vanaf de 2e ronde kwam de wedstrijd al op gang met een eerste poging. We noteerden onder andere pogingen van Jan Vorsselmans, Laurenz...
"Ik heb gekozen voor Argos-Shimano omdat ze een zeer professionele begeleiding hebben. Ik hoop er een grote progressie te maken zodat ik eventueel kan doorstromen naar de pro tour ploeg.": aldus de Belgisch kampioen, Jenthe Biermans.
Team Katusha zal er komend seizoen heel wat anders gaan uitzien, de ploeg heeft immers al een paar piepjonge talenten vastgelegd voor 2017. Nieuwste aanwinst van de ambitieuze Russen is de Belgische Jenthe Biermans. Met zijn twintig jaar zal Biermans de Benjamin zijn binnen het team. De jongeman...
Jenthe Biermans blikt tevreden terug op zijn afgelopen seizoen als eerstejaars belofte. Jenthe zal in 2015 aan de slaag gaan bij de nieuwe ploeg SEG Racing. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De druivenkoers en de GP Jef Scherens waren bijzonder mooie koersen door de...