Wedstrijden

Zege voor Sander Cordeel in Beerzel

Door Glenn Hofkens op 24 Mar 2018 - 22:48

Vanmiddag stonden 158 renners aan de start in Beerzel (Putte). Na enkele ronden was er door een onvoorzichtig manoeuvre een zware valpartij in het peloton. De val gebeurde vrij vooraan in het peloton waardoor alles even verbrokkelde. Ondanks vele aanvalspogingen leek het uit te draaien op een massaspurt. Op enkele ronden van het einde gingen echter 3 renners in de aanval: Sander Cordeel (DCR Cycling Team), Pieter Jacobs (Hubo-Aerts Action Bike CT) en Thimo Willems (EFC-L&R-Vulsteke). Zij kregen niet veel later het gezelschap van Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team).

Pascal Eenkhoorn heeft zijn eerste profzege uit zijn carrière geboekt in Italië

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Mar 2018 - 21:38

Pascal Eenkhoorn heeft zijn eerste profzege uit zijn carrière geboekt. De 21-jarige renner uit Genemuiden was in de ochtendetappe van de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali zijn medevluchter Lawson Craddock te snel af in een sprint-a-deux. Voor zijn Team LottoNL-Jumbo betekende dat de achtste zege van het seizoen. Eenkhoorn bleef ook na de ploegentijdrit klassementsleider.

Jake Stewart wint GP Mémorial Pierre Dewailly (foto's)

Door Sophie Richez op 22 Mar 2018 - 16:41

Met 127 beloften en elites zonder contract kwamen ze aan de start van de GP Mémorial Pierre Dewailly. De eerste van de elf rondes bleven gegroepeerd ondanks individuele aanvallen, met name Britse titelhouder en winnaar een week geleden in Templeuve. In de 3e ronde ontstond de goede ontsnapping van 15 renners met onder andere de latere winnaar Jake Stewart. Hij maakte het af in een sprint voor zijn ploeggenoot Mathew Walls. Joeri Calleeuw mocht het podium vervolledigen.

Memorabele ritzege voor Thomas De Gendt in Ronde van Catalonië: "Morgen wordt het heel lastig om de leiderstrui te behouden"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Mar 2018 - 20:51

Thomas De Gendt heeft alweer een memorabele overwinning aan zijn palmares weten toe te voegen. De Oost-Vlaming rondde met succes een ontsnapping af in de derde etappe van de Ronde van Catalonië. Hij wist stand te houden tegen een elitegroepje en finishte solo in Camprodon. Onderweg had De Gendt al de bergtrui veroverd en daar bovenop hield hij voldoende tijd over om ook de leiding in het algemeen klassement over te nemen! Het is voor De Gendt al zijn derde ritzege ooit in de Ronde van Catalonië.

Thijs Van Looveren wint de spurt van ploeggenoot Seppe Martens in Pijpelheide (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2018 - 15:47

54 kilometers moesten de 45 nieuwelingen afleggen in het ijskoude Pijpelheide. De twee ploegmaten van het WAC team Seppe Martens en Thijs Van Looveren besloten vanaf ronde 1 in de aanval te gaan en met succes. De twee werkten perfect samen en konden hun voorsprong stelselmatig vergroten terwijl achteraan in de wedstrijd de deur wagenwijd open stond. Vooraan in het peloton was er slechts 1 renner die voor de aanval koos. Tommy Laermans ging in zijn eentje op zoek naar de 2 leiders maar het was een gevecht tegen de wind en de koude in zijn eentje.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden