Wedstrijden

Kay De Bruyckere wint eerste rit van 'acht van Bladel'

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2022 - 09:23

Dit weekend wordt in Nederland de 'acht van Bladel' gereden, de oudste klassieker voor junioren in Nederland. Aan deze meerdaagse wedstrijd nemen ook enkele Belgische ploegen deel zoals het Bert Containers - Doltcini Cycling Team van  Kay De Bruyckere, de winnaar van de eerste etappe van 109km.

Joren Segers wint in 's-Gravenwezel

Door Glenn Hofkens op 20 Jun 2022 - 22:31

58 renners stonden zondagmiddag klaar in de regen om de start te nemen in 's-Gravenwezel voor een wedstrijd over 28 ronden van 4 km. Op enkele losse aanvalspogingen na van o.a. Stijn Goolaerts (WAOD) en Wouter Engels (RB Zelfbouw UCT) bleef het peloton volledig bij elkaar in het eerste halfuur. De eerste aanvalspoging die iets langer voorop kon blijven was er één van veldrijders Thomas Verheyen (Steeds Vooraan Kontich) en Dolf Pemen (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini Cycling Team), die samen in de aanval zaten met Joren Segers (Hubo Cycling Team).

Vlaams kampioen Arthur Van Den Boer toont zijn trui te Bierbeek (foto's)

Door Jo Groenevinger op 20 Jun 2022 - 18:39

Vlaams kampioen Arthur Van Den Boer won gisteren de wedstrijd in Bierbeek. Het was voor Arthur zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe tenue. Naast de gebruikelijke bloemen kreeg Arthur ook een uurwerk van Rodania.

"Tussen het studeren door toch nog een wedstrijdje gepland tijdens de examenperiode Het was een zwaar parcours in Bierbeek, maar niemand geraakte echt weg. Ik wist dat ik de laatste ronde als eerste door de laatste bocht moest gaan om te kunnen winnen. Dit is me dan ook gelukt en zo kon ik naar de 3e zege sprinten." vertelt Arthur.

Cedric Keppens wint thuiswedstrijd in Bavegem

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2022 - 16:38

De wedstrijd in Bavegem voor nieuwelingen was voor Cedric Keppens een thuiswedstrijd. De renner van het Avia-Rudyco CT was in de sprint de snelste van een kopgroep van 4. Het is Cedric zijn 9e zege van het seizoen.

"De eerste ronde kende een trage start. Bij het ingaan van de 2e ronde  demarreer ik en konden we met 7 wegrijden.  Eén ronde later moesten 3 renners lossen en zijn we met 4 renners heel de koers voorop gebleven. In de sprint was ik de snelste van de 4.": vertelt Cedric

Na 4 jaar is het bingo voor Michiel Coppens

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2022 - 10:48

Michiel Coppens won gisteren de wedstrijd in het Oost-Vlaamse Erembodegem-Terjoden. Het is voor de tweedejaarsbelofte zijn allereerste zege sinds hij 4 jaar geleden startte met wielrennen. Michiel toonde in de finale dat hij nog steeds over de nodige tijdritcapaciteiten beschikt (hij werd in 2020 al eens 5e in de tijdrit te Zolder).

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden