Wedstrijden

5e plek in de eerste rit van de ronde van Rhodes voor Stan Van Tricht

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Apr 2021 - 22:02

Na de proloog van donderdag was er gisteren de eerste rit (138km) van de ronde van Rhodes. Stan Van Tricht bewees nogmaals dat hij in een topconditie verkeerd en sprintte naar een 5e plaats samen met een 80-tal andere renners. In het algemeen klassement heeft de renner van SEG Racing Academy een 8ste plaats en een 4e plaats in het jongerenklassement.

"Het ging hard op de klimmen in het begin maar daarna kwam het allemaal samen omdat niemand echt het tempo wou onderhouden. Daarna redelijk gewone massasprint al was het wel een beetje hectischer als normaal.": aldus Stan.

 

Quinten Hermans : "Ik wil elke kans grijpen om me te tonen"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Apr 2021 - 19:51

In de Ronde van het Baskenland (2.UWT, 5-10/04) werd in de vierde etappe (en tevens de langste met zijn 187 kilometer) van Vitoria-Gasteiz naar Hondarribia pas een vlucht gevormd na meer dan 100 kilometer koers. Tot dan kreeg geen enkele poging ook maar een beetje ruimte. Ook onze renners waren zeer actief maar ook Maurits Lammertink en Lorenzo Rota raakten niet weg.

Danny Van Poppel: "Mijn beste voorjaar ooit"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Apr 2021 - 18:33

De 108e editie van de Scheldeprijs (1.Pro, 07/04), die hiermee de oudste aller Vlaamse klassiekers is, werd vandaag verreden. Het peloton trok zich op gang in het Nederlandse Terneuzen en maakte zich op voor 194 kilometer op een vernieuwd parcours. Vorig jaar vond de traditionele sprinterskoers door de pandemie plaats in en rond aankomstplaats Schoten. Vandaag ging het van Terneuzen over Zuid-Beveland om dan recht naar de provincie Antwerpen te vlammen.

Quinten Hermans : "De bergtrui zou wel eens een doel kunnen worden"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2021 - 20:14

Tijdens de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland (2.UWT, 05-10/04) tussen Zalla en Sestao heeft  de Belg Quinten Hermans de daad bij het woord gevoegd. Zondag, aan de vooravond van zijn seizoensdebuut, had hij al aangekondigd dat hij zich zou tonen. Bijvoorbeeld door eens mee te sluipen in een ontsnapping.

Stan Van Tricht sprint naar 3e plaats in Griekenland

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Apr 2021 - 23:35

Stan Van Tricht verscheen zondag aan de start van de International Rhodes GP. In de sprint voor de ereplaatsen eindigde de renner van het SEG Racing Academy op een knappe derde plaats.

"Het was een koers met redelijk wat op en af en na 40 km een lange klim. Na deze klim bleef 80 man over en was het even vlak. Op het einde van die vlakke sectie zijn we met 10 man weggereden. Er kwam nog 15 man aansluiten op de laatste helling en met deze groep reden we naar de meet. Daar kon ik een 3e plaats veroveren na een snelle sprint.": aldus Stan

Michiel Stockman eindigt 12e in de International Rhodes GP

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Apr 2021 - 19:53

Naast de Ronde van Vlaanderen in ons eigen land werd er ook gekoerst in Griekenland.  Michiel Stockman verscheen met zijn ploeg Team SKS Sauerland NRW aan de start van de International Rhodes GP. Michiel eindigde in de spurt op een 12e plaats. Vanaf donderdag start hij in de Ronde van Rhodos dat donderdag start met een proloog van 2km.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden