Wedstrijden

Henri Vandenabeele wint klimwedstrijd in Herbeumont

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 20:01

Met 91 juniores werd er gestart in de klimkoers in Herbeumont. Slechts 40 renners reden de wedstrijd volledig uit. De zware wedstrijd werd gewonnen door Henri Vandenabeele. Henri was afgelopen weekend ook al sterk in de Tour de Valromey waar hij juist naast de gele trui greep.

Net geen podium voor Wouter De Cleen in Opwijk

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 18:44

In de wedstrijd in Opwijk was op het podium gisteren geen enkele Belg te bespeuren.  De plaatsen 1 en 2 waren voor renners uit Ierland. De derde plaats was voor een Maleisiër. Wouter De Cleen werd met een 4e plaats onze beste landgenoot.

"Ongeveer half koers rijd ik in groepje met o.a. ploegmaten Laurent en Ernest naar de kopgroep. In de voorlaatste ronde laat de groep twee renners rijden die we niet meer terugzien. Bij het bovenkomen van de helling zet ik door en kan zo 4e worden!"

Marith Vanhove en Florine Leplat met de bloemen in Strijpen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jul 2018 - 18:09

In Zottegem-Strijpen bestaat een decennialange traditie van de wielerweek met wedstrijden voor tal van categorieën en dit jaar voor het eerst ook voor dames jeugd. De organisatoren schotelen de dames een mooi parkoers van 6,4 km voor, maar daar waar de andere categorieën de nijdige beklimming van de Vlamme op moeten wordt dit de meisjes bespaard. Misschien iets voor volgend jaar? De junioren krijgen deze ronde 10x op het menu, de nieuwelingen slechts 7x of 44,8km. Aan de start 47 dames, 19 junioren en 28 nieuwelingen.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden