Vijf Vlaamse titels voor BMX 2000 Dessel

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Oct 2013 - 23:00
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Afgelopen zondag werd er in het Kempense Ravels gestreden om de Vlaamse kampioenen titels in alle categorieën behalve de elite.

Dat deze titel toch wel leeft in de jeugdcategorieën was te zien aan het grote deelnemersveld, met ongeveer 600 waren ze aanwezig in Ravels onder een stralende herfstzon. Ook de rijders van off-road club BMX 2000 DESSEL waren natuurlijk van de partij om hun palmares aan te dikken, en dit is toch weer wel vrij goed gelukt. Met vijf titels zijn we meer dan tevreden zei voorzitter Frank Smets, het is tegenwoordig niet elke club meer gegeven om sowieso titels te behalen, daar er meer en meer rijders en clubs komen wordt het almaar moeilijker om veel titels te behalen in een kampioenschap.

Belangrijk voor de club is dat onze jeugdwerking zijn vruchten begint af te werpen en een voorbeeld daarvan is dat we bij de min 11 jarigen toch heel wat rijders in de finale hadden met een Vlaamse titel voor Rune Reaymaekers bij de allerkleinsten, de boys 5-6 jaar, eerder dit jaar won hij al een topcompetitie en nu met glans zijn eerste titel.

Bij de girls van 9 jaar was het ook weer raak voor onze wereld en Europese kampioene Kjelle Poets, zij heeft er dit jaar een zo goed als perfect seizoen opzitten met alle te behalen titels nationaal en internationaal.

Bij de girls van 15 jaar is er ook al een sterkhouder in de club met name Karo Vertessen, Karo is meestal ook een dame waarvan je zeker van bent ivm titels behalen, zo ook deze keer.

Brett Jacobs is dan bij de boys weer een zekerheid alsook Mathijs Verhoeven, beiden wonnen ze op overtuigende wijze de Vlaamse titel, Brett wist de titel te nemen bij de boys van 14 jaar en Mathijs bij de 16 jarige boys.

Verder waren er voor de Desselaars nog enkele podium plaatsen in de verschillende categorieën.

Komende zondag sluit het nationale seizoen af met de finale van de topcompetitie en ook daar zijn er verschillende rijders die nu al de zekerheid hebben over de eindoverwinning. Na al de sportieve prestaties van de rijders is het voor BMX 2000 een zeer vruchtbaar jaar geweest met als absolute hoogtepunt de organisatie van het Europees kampioenschap.

Gerelateerde artikels

Met vijf overwinningen in de topcompetitie 2014 behoort de club uit Dessel nog steeds tot de betere clubs in het Belgische BMX wereldje. In Aarschot werd afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de topcompetitie verreden en dan wordt er meteen het eindklassement gemaakt en het blijkt dat Dessel...
Het afgelopen jaar was voor off-road club BMX 2000 DESSEL zowat het meest succesvolle jaar uit het 14 jarig bestaan van de club, eerst was er de succesvolle organisatie van de mountainbike kids schallange met wederom een record aantal deelnemers, daarna volgde de organisatie van de allereerste...
Afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van cd&v heeft BMX 2000 DESSEL het Dessels pompke in ontvangst mogen nemen uit handen van Vlaams minister president Kris Peeters. Het Dessels pompke is een wisseltrofee die door de partij uitgereikt wordt aan een Desselse vereniging of personen...
De komende weken zijn in het BMX wereldje de belangrijkste van het jaar, dit omdat er op één maand tijd de drie belangrijkste kampioenschappen verreden worden. Te beginnen komend weekeinde  met het BK in Massenhoven, amper één week later worden alle toppers verwacht in het Deense Roskilde...