BMX Dessel krijgt prijs uit handen van Vlaams minister president Kris Peeters

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jan 2014 - 17:53
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van cd&v heeft BMX 2000 DESSEL het Dessels pompke in ontvangst mogen nemen uit handen van Vlaams minister president Kris Peeters.

Het Dessels pompke is een wisseltrofee die door de partij uitgereikt wordt aan een Desselse vereniging of personen die in het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd of ondernomen hebben in de gemeente.

Voor de eerste keer was die eer weggelegd voor een sportclub en meer in het bijzonder mocht voorzitter Frank Smets en zijn bestuur deze prijs in ontvangst nemen voor de zeer succesvolle organisatie van het Europees kampioenschap in 2013 op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark van Dessel.

Het is misschien niet de grootste prijs die je kan winnen, maar toch zijn we ook hier trots op zegt voorzitter Frank Smets, dit bewijst toch maar weer dat we het goed gedaan hebben en nog belangrijker, dat de mensen toch stilaan de BMX sport beginnen te waarderen als echte sport.

Na de uitreiking hebben de minister president Kris Peeters en Servais Verherstraeten samen met de rest van de aanwezigen nog een rondleiding gekregen op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark.

Daar werd er ook met de minister president gesproken over de problematiek dat de BMX sport samen met vele andere olympische sporten ondergewaardeerd worden in de pers.

Of het ook iets zal uithalen is moeilijk te zeggen zegt Frank Smets, maar alle kleine beetjes helpen iets groots te maken.

Gerelateerde artikels

De komende weken zijn in het BMX wereldje de belangrijkste van het jaar, dit omdat er op één maand tijd de drie belangrijkste kampioenschappen verreden worden. Te beginnen komend weekeinde  met het BK in Massenhoven, amper één week later worden alle toppers verwacht in het Deense Roskilde...
Afgelopen zondag werd er in het Kempense Ravels gestreden om de Vlaamse kampioenen titels in alle categorieën behalve de elite. Dat deze titel toch wel leeft in de jeugdcategorieën was te zien aan het grote deelnemersveld, met ongeveer 600 waren ze aanwezig in Ravels onder een stralende herfstzon...
Het afgelopen jaar was voor off-road club BMX 2000 DESSEL zowat het meest succesvolle jaar uit het 14 jarig bestaan van de club, eerst was er de succesvolle organisatie van de mountainbike kids schallange met wederom een record aantal deelnemers, daarna volgde de organisatie van de allereerste...
Met vijf overwinningen in de topcompetitie 2014 behoort de club uit Dessel nog steeds tot de betere clubs in het Belgische BMX wereldje. In Aarschot werd afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de topcompetitie verreden en dan wordt er meteen het eindklassement gemaakt en het blijkt dat Dessel...