Belangrijke periode breekt aan voor BMX 2000 DESSEL

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jun 2014 - 19:59
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De komende weken zijn in het BMX wereldje de belangrijkste van het jaar, dit omdat er op één maand tijd de drie belangrijkste kampioenschappen verreden worden.

Te beginnen komend weekeinde  met het BK in Massenhoven, amper één week later worden alle toppers verwacht in het Deense Roskilde voor het EK en tijdens de laatste week van Juli wordt het WK verreden in Ahoy Rotterdam. Ook vanuit BMX 2000 DESSEL nemen er  traditioneel natuurlijk weer heel wat rijders deel aan deze wedstrijden. De afgelopen jaren was dit zeker niet zonder succes want elk jaar komt de club terug met een aantal prijzen. Ook dit jaar verwacht de club weer enkele rijders op het podium in zowel de jeugd categorieën als bij de grote jongens.

Bij de jeugd dames zijn er vooral de zusjes Goossens, Marthe en Billie die een gooi doen naar de verschillende titels, maar ook een Jinke Verbraeken is in zeer goede doen en zij kan voor de verrassing zorgen.

Bij de boys zijn er verschillende kandidaten, Jenthe Oeyen, Rune Raeymaekers en Sem Boeckx behoren zeker tot de kanshebbers bij de jongste categorieën, Jools Melis is dit jaar ook top in zijn leeftijd en het is afwachten of een Wout Geukens voor de verrassing kan zorgen.

Voor Pjotr Paeshuyse komt het BK en EK wat vroeg vrezen we omdat hij de laatste zeven weken niet in actie is kunnen komen door blessures, hopelijk is hij volledig hersteld tegen het WK. Brett Jacobs en Brent Vanhoof moeten het gaan doen bij de boys 15/16. Dan bij de junioren zit de club met enkele kanshebbers, zo niet het ganse podium te kunnen bekleden, met uittredend kampioen Wouter Segers, de nummer twee van vorig jaar Joffrey Wouters en met eerstejaars junior Mathijs Verhoeven belooft het spannende wedstrijd te worden, zeker op nationaal vlak daar het EK wordt verreden over meerdere wedstrijden.

Bij de elite is er tot slot Ginio Van De Weyer die vol voor de titel kam gaan, dit jaar toch de betere in de verschillende wedstrijden en wie weet kan hij voor een knalprestatie zorgen in Rotterdam.

Gerelateerde artikels

Het afgelopen jaar was voor off-road club BMX 2000 DESSEL zowat het meest succesvolle jaar uit het 14 jarig bestaan van de club, eerst was er de succesvolle organisatie van de mountainbike kids schallange met wederom een record aantal deelnemers, daarna volgde de organisatie van de allereerste...
Met vijf overwinningen in de topcompetitie 2014 behoort de club uit Dessel nog steeds tot de betere clubs in het Belgische BMX wereldje. In Aarschot werd afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de topcompetitie verreden en dan wordt er meteen het eindklassement gemaakt en het blijkt dat Dessel...
Afgelopen zondag werd er in het Kempense Ravels gestreden om de Vlaamse kampioenen titels in alle categorieën behalve de elite. Dat deze titel toch wel leeft in de jeugdcategorieën was te zien aan het grote deelnemersveld, met ongeveer 600 waren ze aanwezig in Ravels onder een stralende herfstzon...
Afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van cd&v heeft BMX 2000 DESSEL het Dessels pompke in ontvangst mogen nemen uit handen van Vlaams minister president Kris Peeters. Het Dessels pompke is een wisseltrofee die door de partij uitgereikt wordt aan een Desselse vereniging of personen...