%1

Michiel Mouris solo naar de zege op het strand van de Lilse Bergen (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Feb 2023 - 20:06

Met 27 tweedejaars nieuwelingen verschenen ze aan de start op het domein van de Lilse Bergen in Lille. Het werd al snel een spannende strijd tussen de Nederlands kampioen Michiel Mouris, Antwerps kampioen Keano Geens en Mats Vanden Eynde. De drie waren in de eerste ronde aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk kon de Nederlands kampioen een kloofje slaan op Mats en Keano.  Tussen Mats en Keano was er een tijdsverschil bij aankomst van 15 seconden. Michiel kon een voorsprong uitbouwen van bijna 30 seconden op Mats.

Brabants kampioen Giel Lejeune wint de zandcross te Lille (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Feb 2023 - 18:28

Brabants kampioen Giel Lejeune won afgelopen zondag de wedstrijd bij de eerstejaars nieuwelingen in Lille.In de finale kon hij wegrijden van Belgisch kampioen Seppe Sprangers.

"Ik was direct goed mee weg maar Seppe Sprangers was al weg. Ik voelde wel dat ik goeie benen had. In de laatste ronde ben ik aangesloten bij Seppe en op een technisch stuk kunnen wegrijden. Ik ben dus wel heel tevreden over deze wedstrijd." : Giel.

Bij de dames was de zege voor Belgisch kampioene Sanne Laurijssen.

Pascal Eenkhoorn: ‘Ik wil me tonen in de finales’

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Feb 2023 - 15:46

Hij was de grootste transfer van Lotto Dstny deze winter. Vermarc, Ridley en Ekoï kregen er direct een fijne extra opdracht bij; zij mochten immers aan de slag met designs in de kleuren van de Nederlandse vlag. Pascal Eenkhoorn is trots op zijn klassieke rood-wit-blauwe trui, de gewaagde kleurstelling van zijn fiets en gepersonaliseerde helm.
 

Dag Pascal, Nederlands kampioen op de weg, welkom bij het team. Wat zijn je eerst indrukken?
“Dat dit een hele fijne en gezellige groep is. Een groep vrienden of familie met een heel hechte band met elkaar.”

Suzanne Verhoeven zet een vroegtijdige streep onder haar veldritseizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Feb 2023 - 15:07

Pech blijft de 26-jarige Oud-Turnhoutse wielrenster en veldrijdster Suzanne Verhoeven van het De Ceuster Bonache Cycling Team achtervolgen. De dochter van voormalig wielrenner Nico Verhoeven verdwijnt door omstandigheden helaas nu al uit veld.

Belgisch kampioen Mats De Ridder toont zijn trui in Lille (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Feb 2023 - 20:02

Belgisch kampioen Mats De Ridder won de Krawatjescross in Lille bij de aspiranten 14 jaar in de tweede reeks. Mats kon al vroeg in de wedstrijd de afscheiding maken van zijn tegenstanders. Hij had iets meer dan 45 seconden voorsprong op de nummers 2 en 3. De tweede en derde plaats werd beslist in een sprint tussen Sam Van Hoeck en Matiz Geens.  Matiz won uiteindelijk deze sprint met enkele millimeters.

Foto's : https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720305855803

Maxime Smits beste voor thuispubliek in Lille (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Feb 2023 - 18:32

Op de Krawatjescross in Lille werden de aspiranten 14 jaar in 2 reeksen onderverdeeld. De eerste reeks werd gedomineerd van start tot finish door de Antwerps kampioen Maxime Smits. Maxime is ook het kleinkind van voorzitter Jef Van den Broeck van De Moedige Supporters, de organiserende club. Limburgs kampioen Joren Celen eindigde tweede. Lars Stockman kwam als derde over de streep. Bij de meisjes was de zege voor de Nederlandse Maxime Takken.

Ploegvoorstelling 2023 : Antwerp Cycling Team Kontich (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Feb 2023 - 19:48

Antwerp Cycling Team Kontich is de nieuwe naam van Steeds Vooraan Kontich. Bij Toyota Garage Willy in Kontich werd gisteren de nieuwe look voorgesteld van de ploeg. In 2023 kan je de ploeg spotten in een frisse hedendaagse tenue.

Miel Heuninck rekent in de laatste ronde af met een sterke Loïs Geerts (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Feb 2023 - 18:44

Met 40 aspiranten 13 jaar werd er gestart op het domein van de Lilse Bergen voor een nieuw editie van de Krawatjescross. Loïs Geerts kwam al snel solo aan de leiding van de wedstrijd maar kreeg tijdens de wedstrijd af te rekenen met een zeer sterke Miel Heuninck. In de laatste ronde kwamen de samen en kon Miel een kloofje slagen op Loîs van een zevental seconden. Senne Cami eindigde derde. Bij de meisjes was de zege voor Belgisch kampioene Lentel Huys.

Béla Jr. Kovács viert zege met wheelie op Krawatjescross (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Feb 2023 - 18:01

De Hongaar Béla Jr. Kovács won de wedstrijd bij de aspiranten 12 jaar op het stand van de Lilse Bergen. De jonge kerel vierde zijn zege met een wheelie. Bij de meisjes was de zege voor de Nederlandse kampioene Julia Herman.

Beperkt aantal foto's van deze reeks :  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720305827303

Pagina's