%1

Gianluca Pollefliet wint Memorial Philippe Van Coningsloo 2023: "Zeer blij met mijn eerste UCI overwinning"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Jun 2023 - 10:12

Met een compacte kopgroep werd er zondag gestreden voor de zege in Bonheiden op de Memorial Philippe Van Coningsloo. In de sprint was Gianluca Pollefliet de snelste man in een groep van 10.

Brend Van Aerschot is de nieuwe Prins der Nieuwelingen 2023 (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Jun 2023 - 09:59

Zondagmiddag werd er in Bonheiden op zoek gegaan naar de nieuwe Prins der nieuwelingen. Het werd uiteindelijk een massasprint die werd gewonnen door Brend Van Aerschot.

Brend Van Aerschot: "Het was een vlakke koers met enkele uitvallen maar die werden telkens teruggepakt. Het bleek een massasprint te worden. In de laatste kilometers zat ik nog een beetje te ver. De laatste kilometer zag ik rechts nog een gaatje en daar ben ik ingedoken. Zo kwam ik in een goede positie te zitten. Op een 200-tal meter van de aankomst kwam ik op kop te zitten en deze positie heb ik behouden."

Liam Van Bylen snelste van 9 te Bonheiden (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Jun 2023 - 18:44

Liam Van Bylen won zaterdag in Bonheiden de Beker van België wedstrijd voor junioren. In een sprint met 9 was de tweedejaars junior de snelste.  Nolan Huysmans is de nieuwe leider in het klassement van de beker van België. Hij neemt de gele trui over van Thomas Vuerinckx.

Cycling Team Glabbeek is het Plezantste Legioen van het land

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jun 2023 - 16:11

BelOrta trapte dit voorjaar de tweede editie van haar steuncampagne voor lokale sportverenigingen op gang. Daarbij ging de coöperatie opnieuw op zoek naar het Plezantste Legioen van het land. Die sportclubs delen immers dezelfde waarden als de BelOrta producenten: het harde werken, de gedeelde passie en de goesting om elke dag opnieuw voor het allerbeste resultaat te gaan. Om kans te maken op de hoofdprijs van €5.000, werden alle clubs in ons land uitgedaagd om een foto in te sturen van hun Plezantste Legioen. Hoe te winnen? Door de meeste stemmen van de volksjury binnen te rijven.

Niels Driesen: "Het zal speciaal zijn om in de trui van Soudal Quick-Step Devo Team te rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jun 2023 - 13:39

Niels Driesen rijdt vanaf volgend jaar in het shirt van het Soudal Quick-Step Devo Team. De jonge Belg eindigde in de top 5 in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix dit seizoen. Hij werd tweede op het Belgisch kampioenschap en heeft de aandacht getrokken met zijn klimcapaciteiten. Niels maakt de overstap van zijn huidige ploeg Acrog - Balen BC Junior, de jeugdploeg waar ook Tom Boonen een verleden had en zijn weg naar de top bouwde.

Pagina's