%1

Kay De Bruyckere wint eerste rit van 'acht van Bladel'

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2022 - 09:23

Dit weekend wordt in Nederland de 'acht van Bladel' gereden, de oudste klassieker voor junioren in Nederland. Aan deze meerdaagse wedstrijd nemen ook enkele Belgische ploegen deel zoals het Bert Containers - Doltcini Cycling Team van  Kay De Bruyckere, de winnaar van de eerste etappe van 109km.

Xander Stoopen: "Volgend jaar wil ik zeker meedoen voor de overwinningen"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2022 - 17:04

Xander Stoopen uit Lille is eerstejaarsbelofte bij het Hubo Cycling Team. De Lillenaar heeft  zich de laatste weken al getoond in diverse sprinten/pelotonspurten en met succes.

1. Je maakte dit seizoen de overstap van junior naar beloften. Verliep deze overstap zoals je verwachtte? Hoe is het bij je nieuwe ploeg?
De overstap naar de beloften toe heb ik zeer goed verteert wat ik zelf eigenlijk niet verwacht had. Momenteel voel ik me zeer goed bij het Hubo Cycling Team. In deze ploeg krijg ik de kans om me te tonen in grote koersen wat mij ook lukt.

Lotto Soudal Development Team zet volgend jaar de stap naar continental niveau

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2022 - 14:18

Het Lotto Soudal Development Team zal vanaf volgend seizoen nog een versnelling hoger schakelen om jong, Belgisch talent optimaal voor te bereiden op een mogelijke carrière als profrenner. De belofteploeg van Lotto Soudal – volgend jaar het Lotto Dstny Development Team - tot op heden functionerend op clubniveau, zal namelijk vanaf 1 januari 2023 de stap zetten naar het continentale niveau. Na de WorldTeams en de ProTeams, zijn de continental teams het derde niveau van de internationale wielerpiramide.

Welke junioren en beloften rijden het Europees kampioenschap ?

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Jun 2022 - 16:04

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen op de weg voor Junioren & U23, die zullen plaatsvinden van donderdag 7 juli tot zondag 10 juli 2022 in Anadia (Portugal):

SELECTIES TIJDRIJDEN:

DAMES JUNIOREN:
Febe JOORIS – Xaydée VAN SINAEY
Geen reserve.

HEREN JUNIOREN:
Duarte MARIVOET SCHOLIERS – Jens VERBRUGGHE
Reserve: Yarno VAN HERCK

Gerben Thijssen blikt met vertrouwen vooruit naar het BK

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Jun 2022 - 20:02

Donderdag nemen Jan Bakelants en Aimé De Gendt deel aan de tijdrit in Gavere, waar ze drie ronden en in totaal 34,8 kilometer voor de wielen geschoven krijgen. Drie dagen later brengt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux elf renners aan de start voor de nationale kampioenschappen in Middelkerke, waar Quinten Hermans begin 2022 de bronzen medaille in het Belgisch kampioenschap veldrijden behaalde.

Joren Segers wint in 's-Gravenwezel

Door Glenn Hofkens op 20 Jun 2022 - 22:31

58 renners stonden zondagmiddag klaar in de regen om de start te nemen in 's-Gravenwezel voor een wedstrijd over 28 ronden van 4 km. Op enkele losse aanvalspogingen na van o.a. Stijn Goolaerts (WAOD) en Wouter Engels (RB Zelfbouw UCT) bleef het peloton volledig bij elkaar in het eerste halfuur. De eerste aanvalspoging die iets langer voorop kon blijven was er één van veldrijders Thomas Verheyen (Steeds Vooraan Kontich) en Dolf Pemen (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini Cycling Team), die samen in de aanval zaten met Joren Segers (Hubo Cycling Team).

Vlaams kampioen Arthur Van Den Boer toont zijn trui te Bierbeek (foto's)

Door Jo Groenevinger op 20 Jun 2022 - 18:39

Vlaams kampioen Arthur Van Den Boer won gisteren de wedstrijd in Bierbeek. Het was voor Arthur zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe tenue. Naast de gebruikelijke bloemen kreeg Arthur ook een uurwerk van Rodania.

"Tussen het studeren door toch nog een wedstrijdje gepland tijdens de examenperiode Het was een zwaar parcours in Bierbeek, maar niemand geraakte echt weg. Ik wist dat ik de laatste ronde als eerste door de laatste bocht moest gaan om te kunnen winnen. Dit is me dan ook gelukt en zo kon ik naar de 3e zege sprinten." vertelt Arthur.

Cedric Keppens wint thuiswedstrijd in Bavegem

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2022 - 16:38

De wedstrijd in Bavegem voor nieuwelingen was voor Cedric Keppens een thuiswedstrijd. De renner van het Avia-Rudyco CT was in de sprint de snelste van een kopgroep van 4. Het is Cedric zijn 9e zege van het seizoen.

"De eerste ronde kende een trage start. Bij het ingaan van de 2e ronde  demarreer ik en konden we met 7 wegrijden.  Eén ronde later moesten 3 renners lossen en zijn we met 4 renners heel de koers voorop gebleven. In de sprint was ik de snelste van de 4.": vertelt Cedric

Pagina's