%1

Kan jij ook jongleren op de fiets zoals Silas Kuschla?

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Aug 2020 - 20:37

Wat doe je als renner als er bijna geen wedstrijden zijn? De Duitser Silas Kuschla van het WAC-team heeft de oplossing ... je jongleert wat op de fiets .

Bekijk de video hieronder... Kan jj ook van deze truckjes op de fiets? Je mag ons altijd een video bezorgen via redactie@cyclingsite.be 

Witte trui voor Jarne Van de Paar in Tour Bitwa Warszawska 1920

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Aug 2020 - 19:23

Na 2 ritten in de Tour Bitwa Warszawska in Polen is Jarne Van de Paar leider in het jongerenklassement. Hij kreeg vandaag tijdens de podiumceremonie de witte trui overhandigd maar kreeg tijdens dezelfde ceremonie ook de leiderstrui overhandigd, maar dit werd nadien bijgesteld. Jarne staat in het algemeen klassement 1 seconde achter op de leider Paweł Bernas uit Polen.

Jarne eindigde gisteren in een tijdrit op een 32ste plaats, op 6 seconden van de winnaar. Vandaag in de twee rit van 147km werd Jarne tweede. Hij trok de sprint aan voor Arne Marit op 400meter van de meet.

Arne Marit wint tweede rit in Tour Bitwa Warszawska (video's)

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Aug 2020 - 17:41

Arne Marit heeft de tweede rit  van de Tour Bitwa Warszawska 1920 gewonnen. De tweede rit was een rit over 147km van  Radzymin naar Radzymin. Zijn ploeggenoot Jarne Van de Paar werd tweede.

Na de laatste doortocht op de gravelstrook was het peloton volledig in stukjes. Dankzij Ward Vanhoof en Harry Sweeny werden alle groepjes ingelopen. In de laatste bocht voor de sprint moest Arne nog een klein gaatje laten omdat er net achter hem gevallen werd. Hij kwam snel in de slipstream en won.

Ronde van Lombardije op zaterdag 15 augustus bij VTM en op HLN.be

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Aug 2020 - 14:29

Ook nu zaterdag 15 augustus is het al sport wat de klok slaat bij VTM, Q2 en op HLN.be. Wielerliefhebbers kunnen vanaf 15.50 afstemmen op VTM en HLN.be voor de eendaagse klassieker Ronde van Lombardije.  Volgt Mollema zichzelf op in de Ronde van Lombardije? Of maakt Evenepoel zijn ambitie waar?

Start in mineur voor Quinten Hermans: "De teleurstelling is zeer groot"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Aug 2020 - 18:54

Het Critérium du Dauphiné (2.WT, 12-16/08) begon deze woensdag in Clermont-Ferrand in mineur voor Circus-Wanty Gobert-Tormans. Nochtans was de dag uitstekend begonnen met Quinten Hermans in de vroege vlucht van zijn allereerste etappe in een World Tour rittenwedstrijd. De Belgische veldrijder slaagde er in om de bollentrui van beste klimmer te veroveren ten opzichte van zijn medevluchters Bonifazio, Van Moer, Slagter en Schär. Helaas kwam de 25-jarige kempenaar in de afdaling van de Côte de Courreau samen met Brent Van Moer ten val.

Wereldbekermanche veldrijden Wachtebeke verhuist naar Dendermonde

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Aug 2020 - 16:19

De vijfde manche van de UCI Wereldbeker Cyclocross 2020-2021, gepland op zondag 6 december, verhuist door onvoorziene omstandigheden naar een nieuwe locatie: het provinciale domein in Wachtebeke wordt vervangen door de Dendermondse deelgemeente Grembergen.

Quinten Hermans en Brent Van Moer komen ten val in Criterium du Dauphine

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Aug 2020 - 14:28

Quinten Hermans moet opgeven in Criterium du Dauphine. Hij zat in de vroege ontsnapping en nam genoeg punten mee om de bergtrui te pakken te krijgen, maar in de afdaling van de Côte de Courreau kwam hij ten val met Brent Van Moer.

Quinten bleef bij bewustzijn maar is nu onderweg naar het ziekenhuis met de teamarts met waarschijnlijk een gebroken onderarm. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek alles OK . Ook Brent moet opgeven na de val. 


Jelle Declerck tekent voor 2021 bij Bingoal Wallonie Bruxelles development team

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Aug 2020 - 19:00

Tweedejaars junior Jelle Declerck zal volgend jaar de kleuren verdedigen van het Bingoal Wallonie Bruxelles development team. Jelle behaalde dit seizoen al 3 zeges (2x tt in zolder  en de wielerwerdstrijd in Dikkebus)

Topsportschool BMX start met 3 BMX'ers

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Aug 2020 - 15:07

Op 1 september 2020 starten 3 BMX'ers op de Topsportschool wielrennen te Gent. Een unieke kans met het oog op de Olympische Spelen van 2024 en 2028.

De Topsportschool Wielrennen werd opgericht in 2008, legde in de beginjaren de focus op het weg- en baanwielrennen, en leverde reeds meer dan 20 profrenners (Jasper De Buyst, Tosh Vandersande, Gijs Van Hoecke, Lindsay De Vylder, Gerben Thysen, Fabio Vandenbossche, ...) en -rensters (Lotte Kopecky, Nicky Degrendele, ...) af. Naast het weg- en baanwielrennen wordt vanaf schooljaar 2020-2021 BMX Racing toegevoegd.

Pagina's