%1

Lars Droogmans wint de koninginnenetappe in de Volta Portugal

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 20:22

Lars Droogmans heeft de laatste rit in de Volta Portugal gewonnen. De tweedejaars junior eindigt hierdoor tweede in het algemeen klassement en zijn ploeg Cycling Team Glabbeek eindigt als 4e in het ploegenklassement. Ploeggenoot Tijs Verstappen kan huiswaarts keren met de groene trui.

Runar De Schrijver sprint naar eerste zege bij de nieuwelingen

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 19:59

Met 23 nieuwelingen werd er gestart in Berlare (Uitbergen). In de sprint behaalde eerstejaars nieuweling Runar De Schrijver zijn eerste zege bij de nieuwelingen.

"In de eerste ronde reden we weg met 11 renners. Tijdens de wedstrijd waren er vooral aanvallen van Jonas De Schampeleire en Yoran Van Gucht. Uiteindelijk gingen we met 8 renners naar de meet. Ik heb zelf de spurt ingezet en er kwam niemand meer over. Zo heb ik mijn eerste overwinning bij de nieuwelingen behaald."

1 DE SCHRIJVER RUNAR
2 VAN GUCHT YORAN
3 DE CRUYENAERE STAN

De grote Cian Uijtdebroeks show in Woubrechtegem

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 19:39

In Woubrechtegem werd het een echte Cian Uijtdebroeks show. Met slechts 11 renners werd er gestart en de tweedejaars nieuweling liet zien waarom hij kampioen van België was.

" Ik heb de eerste 3 ronden mij rustig gehouden. Daarna heb ik aangevallen. Ik heb gedurende 7 ronden alleen gereden en heb mijn voorsprong uitgebouwd tot 9 minuten 40 seconden."

1 UIJTDEBROEKS CIAN
2  HUBO XANDER
3 MOERMAN ROBBE

Lars Van den Broeck zegeviert in Waanrode

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 19:17

In het Brabantse Waanrode schrijft crosser Lars Van den Broeck zijn eerste zege op de weg achter zijn naam. In de spurt wist hij onder andere Belgisch kampioen Stijn Degeest te kloppen.

"Na 2 rondes was Victor Hannes weggereden. Hierna ging de Belgisch kampioen erachter en ik schoof mee. We zijn er me 2 naartoe gereden. Na 3 ronden koers waren we al samen met 3. Heel de koers met 3 weggeweest en goed samengewerkt. In de sprint voelde ik me wel de sterkste en heb ik het nog mooi kunnen afmaken. Na al een paar keer dichtbij te zijn dan toch nog gelukt! Heel content!"

Michiel Nuytten behaalde tweede zege van het seizoen te Zwevezele

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 18:44

In het West-Vlaamse Zwevezele behaalde Michiel Nuytten zijn 2e zege van het seizoen. In de sprint met 6 was de tweedejaars junior de snelste.

"Achter 30 km koersen rijden er drie weg. Ik rij samen met Ramses Debruyne en ploegmaat Arthur De Neve er naar toe. De samenwerking was goed en twee ronden voor het einde nog proberen weg te rijden maar zonder succes. Zo naar de meet gegaan en de sprint gewonnen."

Davide BomBoi sprint naar zijn eerste zege in de Ronde van Oost-Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 09:38

Davide BomBoi heeft gisteren in de Ronde van Oost-Vlaanderen zijn eerste zege bij de beloften behaald. In de sprint was hij de snelste van het pak.

"Ik voelde me al erg goed deze week en gisteren vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. Er was op voorhand gezegd dat ik mijn eigen kans mocht gaan en de ploeg heeft uitstekend werk verricht om mij vooraan af te zetten. Ik ben blij dat ik het mooie werk heb kunnen afmaken!"

1 BOMBOI DAVIDE
2 VANOVERBERGHE JENS
3 MARIT ARNE

Jenno Berckmoes is de snelste van 9 te Overmere-Berlare

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Aug 2019 - 09:13

 Jenno Berckmoes behaalde gisteren zijn 4e zege van het seizoen. De tweedejaars junior was in de sprint in Overmere-Berlare de snelste.

"Het was zeer warm om te koersen. We reden vrij snel weg in de koers met 5 man.  Later kwamen er nog 4 renners aansluiten. De laatste ronde viel iedereen aan maar het draaiden toch op een sprint uit. Deze kon ik nipt winnen."

1 BERCKMOES JENNO
2 VAN KERCKHOVE QUINTEN
3 MARTENS THOMAS

Pagina's