%1

Wat verwachten Joran Wyseure en Emiel Verstrynge van het WK bij de beloften?

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jan 2022 - 16:16

Ter gelegenheid van de Wereldkampioenschappen veldrijden in Fayetteville dit weekend vertegenwoordigen verschillende renners van het Tormans Cyclo Cross Team de kleuren van hun land. Deze zaterdag zullen Théo Thomas (Frankrijk), Emiel Verstrynge en Joran Wyseure (België) voor de regenboogtrui bij de heren beloften strijden.

Floris Haverdings wint sprint van Senna Remijn in Bonheiden (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2022 - 18:15

Met 39 tweedejaarsnieuwelingen gingen we van start in Bonheiden afgelopen zaterdag. De top 5 werd bijna volledig gekleurd door onze noorderburen uit Nederland. Enkel de Antwerps provinciaal kampioen Senn Bossaerts was hier een uitzondering op met een 3e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de jongere broer van David Haverdings, Floris. Hij won de sprint van zijn landgenoot Senna Remijn voor de zege.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720296260779

Grote Prijs Rik Van Looy zet de stap naar het internationale niveau

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2022 - 15:17

Het nieuwe wegseizoen is aangebroken en we kijken er naar uit om alle koersen weer voluit, zonder beperkingen, te kunnen beleven. Dat de wielersport in de Kempen leeft,  bewezen de vier voorbije edities van de Grote Prijs Rik Van Looy. Daarom maken ze op zaterdag 17 september opnieuw afspraak met de elite van de U23-renners om tussen het borstbeeld van Rik Van Looy in Grobbendonk en het standbeeld van dezelfde 'Keizer' in Herentals te koersen.

Zeno Durie solo naar derde zege van het seizoen (foto's & video)

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jan 2022 - 19:24

Door het hoge verwachtte deelnemers reden de eerstejaarsnieuwelingen in 2 reeksen in Bonheiden zaterdag. Zeno Durie kwam na een half uur wedstrijd solo over de eindstreep.

"We startten met 37 renners en ik mocht starten op de eerste rij. Ik draaide als tweede het veld in en kon samen met Xander Danckaarts wegrijden. In de derde ronde mam ik een paar seconden op Xander. Het was een snelle wedstrijd en kon hoge snelheden maken en zo behaalde ik  m’n derde zege van het seizoen.": vertelt Zeno.

Arthur Van Den Boer solo naar 18e zege in Bonheiden (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jan 2022 - 20:18

De 18e zege van het seizoen staat sinds zaterdag te schitteren op het palmares van Arthur Van Den Boer. De Belgisch kampioen kon opnieuw solo over de finish rijden te Bonheiden, een wedstrijd georganiseerd door zijn club, AA Drink Young Lions.

Toon Van den Bergh wint spannend duel met Miles Gevaert in Bonheiden (foto's)

Door Jo Groenevinger op 24 Jan 2022 - 17:58

Met net geen 50 junioren streden ze zondag voor de zege in Bonheiden.  Deze wedstrijd telde eveneens voor de beker van België. Het werd een zeer spannende tweestrijd tussen Miles Gevaert en Toon Van den Bergh. In de laatste ronde kon Toon na de bos passage  de overwinning veilig stellen.

Quinten Hermans zal niet aan de regenboogstrijd deelnemen wegens positieve test

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jan 2022 - 05:12

Tormans CX is betreurd om mee te delen dat Quinten Hermans aanstaande zondag in Fayetteville niet voor de regenboogtrui zal strijden. De PCR-test die deze zondag bij alle renners van Belgian Cycling afgenomen werd om besmetting met het Covid-virus te onderzoeken, toonde bij Quinten Hermans een positief testresultaat aan.

Xaydee Van Sinaey en Shanyl De Schoesitter tonen hun Belgische trui in Bonheiden (foto"s)

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jan 2022 - 17:20

Met 21 dames nieuwelingen en 11 dames junioren werd er gisteren gestart in Bonheiden op het domein Berentrode. Van beide categorieën verscheen aan de start ook de Belgisch kampioene. De twee lieten al vrij vlug zien dat ze de trui oververdiend hebben gewonnen in hun reeks. Xaydee Van Sinaey won bij de junioren solo haar wedstrijd. Shanyl De Schoesitter kon eveneens haar wedstrijd solo winnen.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720296156902

Pagina's