%1

Hoe was de kennismaking met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor sportdirecteur Valerio Piva?

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jan 2021 - 18:55

Valerio Piva kreeg bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in zijn eerste jaar als World Team de rol van sportdirecteur toebedeeld. Hij versterkt er het team onder leiding van Hilaire Van der Schueren, naast de andere sportdirecteurs Steven De Neef, Frédéric Amorison, Jean-Marc Rossignon en Bart Wellens. De man uit Lombardije, wonend in Riemst, vervulde deze rol eerder al bij T-Mobile, HTC-Columbia, Katusha, BMC Racing en de voorbije twee seizoenen bij CCC.

Eli Iserbyt rijdt enkel Hamme komend weekend

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jan 2021 - 15:25

Eli Iserbyt, die de voorbije anderhalve week onder de Spaanse zon trainde, maakt zaterdag zijn terugkeer in competitie. In Hamme verdedigt hij zijn leidersplaats in de X2O Trofee. Zondag in Overijse zal de Europese kampioen van Pauwels Sauzen - Bingoal er niet bij zijn.

Baptiste Planckaert mist het voorjaar door een knieblessure: " Ik keek erg uit naar het aankomende seizoen "

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jan 2021 - 16:28

In deze januarimaand is Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux traditioneel op voorbereidend trainingskamp in Spanje. Eén van de Belgische renners maakte door een blessure echter niet de verplaatsing naar het zonnige Alicante. Baptiste Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een prepatellair frictiesyndroom aan de rechterknie, waaraan hij op vrijdag 15 januari door dokter Claes in het ziekenhuis van Herentals geopereerd werd. Daardoor moet de inwoner van Moeskroen het voorjaar missen.

Wout Vervoort vervoegt vanaf 6 februari het Van den Plas – Hepa Cycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2021 - 19:49

Het Van den Plas – Hepa Cycling Team verstrekt zich vanaf 6 februari met Wout Vervoort. Wout is een belofte van 20 jaar uit Noorderwijk. Hij verdedigde de afgelopen jaren de kleuren van het IKO-Crelan team. 

Quinten Hermans en Emiel Verstrynge reageren op hun selectie voor het WK in Oostende

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2021 - 19:28

Belgian Cycling heeft deze maandag de lijst met weerhouden renners voor de Wereldkampioenschappen in Oostende op 30 en 31 januari bekend gemaakt. In dit raster vinden we Quinten Hermans bij de heren elite en Emiel Verstrynge bij de U23 elite. Het parcours in Oostende belooft spektakel. Op het menu: zand en de 300 meter lange brug, wel bekend sinds de Belgische kampioenschappen in 2017.

Selectie Belgian Cycling Team : Wereldbeker Cyclocross Overijse 24/1/21

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2021 - 18:28

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Sven Vanthourenhout geselecteerde renners om deel te nemen aan de vijfde en laatste manche van de Wereldbeker Cyclocross, die zal plaatsvinden op zondag 24 januari 2021 in Overijse:

Selectie Belgian Cycling Team : wereldkampioenschap veldrijden Oostende 30 en 31 januari

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2021 - 14:04

Het WK veldrijden wordt dit jaar georganiseerd in Oostende. Voor ons land zullen volgende renners aan de start verschijnen op 30 en 31 januari: 

Dames U23:
Julie BROUWERS – Kiona CRABBÉ – Julie DE WILDE – Jinse PEETERS – Marthe TRUYEN – Tessa ZWAENEPOEL
Geen reserves.

Heren U23:
Anton FERDINANDE – Timo KIELICH – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTE – Emiel VERSTRYNGE – Joran WYSEURE
Reserves te kiezen uit (in alfabetische volgorde): Yentl BEKAERT – Jelle CAMPS – Thibau NYS   

Open provinciaal kampioenschap Antwerpen op 29 juli voor nieuwelingen en junioren

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jan 2021 - 11:22

Nadat vorig jaar de wedstrijden tot 2 maal toe moesten uitgesteld worden in Voortkapel-Westerlo heeft de organisatie een nieuwe datum geprikt voor 2021. Op donderdag 29 juli 2021 zullen er wielerwedstrijden zijn voor nieuwelingen en junioren. Deze 2 wedstrijden zijn eveneens het open provinciaal kampioenschap van Antwerpen.

Ploegvoorstelling 2021 : Acrog-Tormans BC/CX (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jan 2021 - 16:12

Door de speciale maatregelen die momenteel van kracht zijn om de coronapandemie in te dijken is het niet gemakkelijk om een ploegvoorstelling te organiseren. Na veel denkwerk en overleg met gemeentebestuur en provincie kreeg Acrog-Tormans BC/CX  uiteindelijk groen licht voor het verdelen van de wielerkledij voor hun leden. Dankzij hun sponsor Tormans kregen ze een volledige verdieping ter beschikking om aan de voorwaarden te voldoen. Er werden een beperkt aantal renners toegelaten tot de verdieping en er werd o.a. gewerkt met een verschillende in-en uitgang.

Pagina's