%1

Arno Claeys snelste van 5 in Geluwe: "Deze zege is voor Bjorg"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2021 - 20:45

88 renners verschenen aan de start voor de eerste wedstrijd van de dag in Geluwe. In een sprint met 5 was Arno Claeys de snelste.  Het is voor de derdejaarsbelofte zijn tweede overwinning sinds hij als junior startte met het wielrennen.

Ezaartse wielervrienden organiseren het provinciaal kampioenschap voor dames jeugd

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2021 - 17:21

Op zaterdag 14 augustus organiseren de Ezaartse wielervrienden het provinciaal kampioenschap van Antwerpen voor dames jeugd  (nieuwelingen en junioren).

"Het zal een wedstrijd worden op een zeer vlak parcours met een aankomst op een splinternieuwe weg, die ze op dit eigenste ogenblik aan het aanleggen zijn. Een kilometer voor de arrivé zijn er nog enkele bochten waar een verrassing kan gebeuren.": aldus Guy Vannuten van de Ezaartse wielervrienden.

Welke wielrenners(ters) mogen alvast naar de Paralympische Spelen?

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2021 - 15:26

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee bevestigde gisteravond de officiële selectie van 11 nieuwe namen voor de Paralympische Spelen, die deze zomer in Tokyo plaatsvinden. Het zijn de eerste nieuwe namen sinds de selecties van tafeltennissers Laurens Devos (TT9) en Florian Van Acker (TT11) en boccia-speler Francis Rombauts (BC2). Ook het nationale herenteam goalbal en het team para-dressuur, waarvan de samenstellingen nog moeten worden bepaald, zijn reeds zeker van selectie.

Lotto Soudal met sterk achttal naar de Tour de France

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2021 - 13:58

Lotto Soudal trekt met volgende renners naar de 108e Tour de France: Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Philippe Gilbert, Roger Kluge, Harry Sweeny, Tosh Van der Sande en Brent Van Moer. Ploegleiders zijn Mario Aerts, Herman Frison en Marc Sergeant.

De Tour gaat op 26 juni van start in Brest en eindigt op 18 juli in Parijs. Voor het team betekent het zijn 37e deelname aan de Ronde van Frankrijk. Lotto Soudal behaalde er in die periode al 39 ritoverwinningen.

Wesley Vercamst moet seizoen onderbreken voor operatie maar blijft strijdvaardig

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2021 - 12:05

Vierdejaarsbelofte Wesley Vercamst was zijn seizoen uitstekend gestart met o.a. een sterke prestatie in de ronde van Turkije. Tijdens de Elfstedenronde  begonnen knieproblemen de  renner van het  Cycling Team Bingoal Pauwels Sauces WB development parten te spelen. Inmiddels is het verdict gevallen ..... Prepatellar friction syndrome. Maar de West-Vlaming heeft zijn strijdlust nog niet verloren en wil nog steeds de stap zetten naar het profpeloton.

Milan Fretin wint de massasprint in Oudenburg

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2021 - 20:51

Met 85 elite/u23 werd er gestart deze namiddag in Oudenburg voor een wedstrijd over 18 rondes van 6,4 km. Vroeg in de wedstrijd reden er 7 renners weg maar zij werden tegen het einde van de wedstrijd ingerekend. In de massasprint was Limburger Milan Fretin de snelste. Noah Vandenbranden en Dries De Pooter werden 2e en 3e.

Geen BK en Tour de France voor Tim Wellens: "Ik ga nu goed rusten zodat ik het goed gevoel kan terugvinden"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2021 - 19:33

Tim Wellens geeft noodgedwongen forfait voor het Kampioenschap van België van komende zondag in Waregem. Ook in de Tour de France zal hij niet van start gaan. Wellens is al enige weken op de sukkel met zijn gezondheid en voelt zich niet in staat voldoende diep te gaan tijdens zware inspanningen.

Guillaume Seye draagt Belgische driekleur op aan Norbert De Latte

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2021 - 07:09

Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de elite 2 was het een zeer spannende strijd tussen Guillaume Seye en uittredend Belgisch kampioen Rutger Wouters. In de laatste ronde kon Seye het grote verschil maken en eindigde zo met een voorsprong van 13 seconden op Rutger.

Sente Sentjens sprint naar eerste seizoenszege in Glabbeek

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2021 - 18:16

Dat Sente Sentjens in conditie is, bewees hij enkele weken geleden al in Italië met een 3e plek. Aflopen zondag verscheen hij aan de start in Glabbeek. De tweedejaars nieuweling van Acrog Tormans BC was de snelste in de sprint van de kopgroep.

Pagina's