%1

Liam Van Bylen wint Zuidkempense Pijl: "Trots op mijn teamgenoten"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2024 - 10:04

Liam Van Bylen (19) heeft de 60e editie van de Zuidkempense Pijl gewonnen. De renner van het Lotto Dstny Development Team was de snelste in de sprint.

Indrukwekkend teamwork in Mol, waar de jubileumeditie van de Zuidkempense Pijl voor U23 op het programma stond. Liam Van Bylen kwam als eerste over de finish na wat pech te hebben gehad in de finale. "Ik geloofde er niet meer in omdat ik veel energie had verbruikt, maar het team bracht me meteen weer naar voren en voerde een geweldige sprint uit," zegt een trotse Van Bylen.

Tibe Grijp snelste sprinter in Mol Sluis

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Mar 2024 - 19:39

In Mol Sluis passeerden 102 nieuwelingen de inschrijvingstafel voor een wedstrijd van 11 ronden van 4km. In de massasprint was Tibe Grijp de snelste sprinter.

"Na een koers met veel aanvallen zag het ernaar uit dat we gingen sprinten met een peloton. Ik wist me goed te positioneren en kon als eerste de laatste rechte lijn in. Ik ben heel tevreden dat ik het heb kunnen afmaken.": Tibe Grijp.

1 GRIJP TIBE - ACROG-TORMANS
2 DELIMONT ARNAUD - BRAIN² OLYMPIA TIENEN
3 VAN DER MOEREN RUNE - TEAM KEMPEN CYCLING VZW

Wesley van Dyck solo naar eerste zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Mar 2024 - 11:16

Elite 2 renner Wesley van Dyck kon gisteren in Zele zijn eerste zege van het seizoen behalen. Wesley kwam alleen over de streep met een voorsprong van 10 seconden op de 2e en 3e, Stijn De Bock en Thibau Verhofstadt.

"Leuk zo vroeg in het seizoen te winnen! Een mooie snedige ontsnapping met klasbakken! Dankzij mijn team die in de achtergrond de boel verstoorde konden wij voorop blijven. Ik kon mijn 2 metgezellen afschudden en alleen binnenkomen.": vertelt Wesley.

Jasper Schoofs beste Belgische tijdrijder op de Guido Reybrouck Classic (foto's)

Door Sophie Richez op 17 Mar 2024 - 08:07

De tweedaagse wielerwedstrijd Guido Reybrouck Classic voor junioren in West-Vlaanderen startte gisteren met een tijdrit. Deze werd gewonnen door de Fransman Louis Chameil. Jasper SChoofs en Aldo Taillieu vervolledigde het podium. Eerstejaars junior Thibaut Van Damme eindigde op een zesde plaats en heeft de jongerentrui in zijn bezit.

Ploegvoorstelling 2024 : Young Cycling Talent Demer & Dijle (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2024 - 18:20

Young Cycling Talent Demer&Dijle bestaat dit seizoen 9 jaar. Maar liefst 16 nieuwe renners sloten zich aan bij de ploeg waarvan de jongste 8 jaar (miniem) is en de oudste 19 en dus meteen belofte is. Op het programma van de renners staan verschillende rondes, beker van en interclubs. De aspiranten nemen deel aan de rondes in Antwerpen en Limburg. Op Pinkstermaandag organiseert de ploeg 2 wedstrijden met als drijvende kracht Niels Albert.

Jonas Bresseleers overleden bij verkeersongeval in Meer

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2024 - 09:20

Bij een verkeersongeval in Meer is vrijdagavond wielrenner Jonas Bresseleers om het leven gekomen. Aan het kruispunt van Blauwputten met Tolberg werd hij aangereden door een vrachtwagen die op Blauwputten reed. Jonas liep een zware hoofdwonden op en overleed korte tijd later ter plaatsen. Jonas was één van de renners die enkele jaren geleden ook gewond geraakte bij een ongeval tijdens een wielerwedstrijd waarbij zijn ploeggenoot Stef Loos om het leven kwam.

Thor Feyaerts staat er terug na lang herstel

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Mar 2024 - 20:35

De koers in Drieslinter werd gewonnen door eerstejaars junior Thor Feyaerts uit Betekom. In de massasprint behaalde hij nipt de zege van Briek Van Dessel en Gustav Roller.

"De eerste koers van het seizoen. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten na een slechte winter met lang herstel na een een hersentrauma. Er waren 150 junioren en een gemiddelde van 45,3km/u. Een paar keer proberen aan te vallen zonder resultaat. Dan maar de sprint afwachten, die ik nipt win.  Heel blij met de wedstrijd en de ploeg Crabbé-Dstny.": vertelt een zeer tevreden Thor.