Joris Reinderink: "Ik hoop op een top 10 plaats in Italië"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Sep 2021 - 17:51
Printvriendelijke versie

De Nederlander Joris Reinderink rijdt als tweedejaarsjunior voor het Belgische Acrog-Tormans Bc team. Joris was vorige week nog actief in de Vredeskoers en bereidt zich nu volop voor op de Europese kampioenschappen die volgende week starten in Italië. We blikken met hem even terug maar kijken ook naar de toekomst.

1. Hoe kijk je al terug op dit rare maar korte seizoen tot nu toe?
Eigenlijk best wel positief, dit jaar had ik besloten om samen met een trainer te gaan werken. Om zo specifiek te kunnen trainen en veel progressie te gaan maken. Dit is al heel goed gelukt en dat merkte ik gelijk tijdens mijn eerste meerdaagse van het seizoen in Spanje waar ik gelijk 6e in het eindklassement wist te worden. Gevolgd door ook een hele mooie uitslag in Tour du Valromey (uci 2.1) met op de eerste dag de oranje trui van de meest strijdlustigste renner. Deze ronde in Frankrijk was een grote ontdekking voor mij of ik daadwerkelijk wel echt goed kon klimmen, maar toen ik met de beste klimmers mee zat op de colombier bevestigde ik dat. Uiteindelijk een hele mooie 7e plaats in het klassement kunnen behalen daar.

2. Het laatste wekend van augustus was je actief met de Nederlandse ploeg in de Vredeskoers. Hoe blik je hier terug?
Het waren zeer regenachtige dagen in Tsjechië. Het was me eerste keer met de Nederlandse ploeg, de koers was gelijk op dag één al heel erg zwaar. De vorm was goed en zat gelijk mee in de eerste groep van vijftien renners, al met al was het een perfecte dag. Op dag twee stond er een tijdrit op het programma, maar helaas door ketting problemen veel tijd verloren en was een goed klassement weg, die dag erna had ik de knop weer omgeschakeld en wilde ik er nog het beste van maken. Op de eerste klim zet Nederland zich op kop om zo het peloton uit te dunnen. We kwamen boven met 25 renners en voelde me eigenlijk nog heel sterk, dus besloot om aan te vallen. Uiteindelijk heb ik samen met vier renners 30 km in de aanval gereden. Op de laatste klim werden we teruggepakt door een zeer klein groepje van 8 renners. Met op het einde een mooie 4e plaats in deze koninginnen rit. Uiteindelijk wonnen we ook het ploegen klassement. Ik kijk er dus erg tevreden op terug.

3. Wat verwacht je van de Europese kampioenschappen in Italië?
Het is een klim kampioenschap, dus het zou me moeten liggen. We hebben in de breedte een heel sterk team aan de start staan. De koers moet vooral hard worden gemaakt, dat zou voor mij in het voordeel zijn. Hopelijk kunnen we iemand van het Nederlands team op het podium krijgen.

4. Gaan we jouw dit seizoen aan de start zien van enkele crossen?
Ja! Eerst neem ik na mijn laatste wedstrijd (Keizer der Junior) een rustperiode. Het crosseizoen is toch altijd iets voor mij geweest om me niet te vervelen gedurende de winter en het is zeker ook een goeie voorbereiding op de weg.

5. Wat kan je ons al vertellen over je ploeg voor 2022?
Ik heb contact gehad met verschillende teams voor volgend jaar, maar kan er helaas nog niks over vertellen

6. Wanneer is je seizoen 2021 geslaagd of is het dit nu al?
Mijn seizoen is voor het grootse gedeelte meer dan geslaagd, maar een top 10 plaats op het Europees kampioenschap zou het helemaal rond maken.

Gerelateerde artikels

De 4 etappes van de Tour Regionem Orlicka Lanškrounské zitten er helemaal op. Als we op zoek gaan in het eindklassement naar de renners van de Belgische ploegen komen we Joris Reinderink (Acrog-Tormans Balen BC) als eerste tegen op een 8ste plaats. Lennert Belmans van Iko Crelan sluit de top 10 af...
Gisteren was er de 1ste etappe van de Vuelta Al Basaya, een vierdaagse rittenwedstrijd voor junioren. Acrog-Tormans BC trok met enkele renners naar deze wedstrijd. Bob Poelmans overloopt de eerste rit voor ons. "Het was voor iedereen een beetje afwachten, omdat we nog niet echt hebben kunnen...