Joris Reinderink eindigt 8ste in eindklassement van Tour Regionem Orlicka Lanškrounské

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Aug 2020 - 15:11
Printvriendelijke versie

De 4 etappes van de Tour Regionem Orlicka Lanškrounské zitten er helemaal op. Als we op zoek gaan in het eindklassement naar de renners van de Belgische ploegen komen we Joris Reinderink (Acrog-Tormans Balen BC) als eerste tegen op een 8ste plaats. Lennert Belmans van Iko Crelan sluit de top 10 af.

Verslag van Joris over zijn  Tour Regionem Orlicka Lanškrounské:

Eindelijk weer een etappekoers in Tsjechië (Regionem Orlicka) De eerste dag stond een rit op het programma van 70km, maar deze is helaas stilgelegd door een ongeval met een motor.

De tweede dag hadden we een tijdrit. Dit was mijn eerste tijdrit ooit, dus wist ik nog niet zo goed wat me te wachten stond. De tijdrit verliep eigenlijk heel goed en met nog een stukje bergop kon ik veel tijd terugpakken dat ik in de afdaling verloor. Uiteindelijk een 26e plaats.

De derde etappe was de zwaarste van allemaal met 4 klimmen in. In het begin van de wedstrijd een klim van 10km, deze hebben we als ploeg gecontroleerd en hadden de koers in handen. Aan het einde van de koers zou het gaan losbarsten met een klim van 3km aan 9%. Ik zat er goed vooraan en kon met de eerste groep mee blijven. Op de top zaten we nog maar met 12 renners en hebben we vol doorgereden tot de finish. Ik had zeker niet gedacht om al in een kopgroep te zitten, want het is mijne eerste koers. Uiteindelijk werd ik 12e in de rit en stond ik 3e in het jongerenklassement en 7e in het klassement. Al bij al een geslaagde dag.

De laatste rit was toch nog zwaarder dan gedacht. Ik ben een paar keer in de aanval gegaan, maar kon helaas niet wegkomen. Toen hebben we met de ploeg ervoor gekozen om een treintje op te zetten en begonnen ons voor te bereiden voor een massaspurt. Bob Poelmans, Michiel Lambrechts en ik hebben vanaf kilometer 15 voor de finish alles gegeven om Pepijn (mijn broer) vooraan te houden voor de eindsprint. Hij werd uiteindelijk nog 3e in de rit.

Eindklassement:

8 REINDERINK Joris
10 BELMANS Lennert
17 LAMBRECHT Michiel
19 KUYPERS Milan
25 DOCKX Aaron
30 NEFFGEN Tim
36 VERLINDEN Jordi
43 JORDAENS Ilias
44 JANSSEN Wout
48 DE MOYER Kenay