Dries Van Gestel: Zo goed mogelijk alle wedstrijden rijden

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Feb 2013 - 10:00
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dries Van Gestel uit Arendonk won vorig jaar de provinciale titel van de provincie Antwerpen maar veroverde 2 weken later ook de Belgisch trui. Dit seizoen maakt Dries de overstap naar de beloftenploeg van Lotto Belisol.1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als junior?

Heel tevreden, ik had het niet verwacht. Ik had een minder goede winter gehad en dus moest ik niet teveel verwachte van de eerste maand. In de BVB in Aalst - Sint-Truiden reed ik heel de dag in de aanval en werd uiteindelijk teleurgesteld 3de. In de ster van Zuid-Limburg reed ik in dienst van de ploeg en we wonnen er 3 van de 4 ritten. In de vredeskoers reed ik een constante 4-daagse. Ik finishte elke dag rond de top 10 en werd uiteindelijk 8ste in het algemeen klassement en droeg 2 dagen de bergtrui. De week erna werd ik PK na een ontsnapping van 100km en een solo van 14km. Twee weken later werd ik Belgisch kampioen na een solo van 40km. Voor de rest ging het seizoen heel vlot. Het WK ging goed; mijn conditie was goed en tijdens de wedstrijd zat ik in de kopgroep van 10 maar we werden terug gegrepen. Ik kwam eerste boven op de Cauberg maar liet me verrassen. Uiteindelijk werd ik 18de.2. Je werd vorig jaar Belgisch kampioen. Had je deze overwinning verwacht? Heb je ook nadelen ervaren om met de Belgische trui rond te rijden?

Ik wist dat de conditie goed was en hoopte er natuurlijk op maar vooraf kan je nooit zeggen hoe de wedstrijd verloopt. Natuurlijk zijn er ook nadelen. In iedere wedstrijd reed iedereen achter mij. Dit is frustrerend.3. Welk waren u hoogtepunten en teleurstellingen vorig seizoen?

Het BK en de BVB in Remouchamps waren de mooiste momenten. In Remouchamps reed ik 100km in de aanval en 3km voor la redoute demarreerde ik van kop af en won voor Mathieu van de poel. Het minst mooie moment beleefde ik in een kermiskoers. De eerste week na het BK. De decompressie van het BK was hard. Ik was helemaal leeg, het regende, slechte weg, een beetje ziek.

4. Je hebt gekozen om dit seizoen te rijden voor Lotto Belisol. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Het was geen gemakkelijke keuze maar uiteindelijk heb ik voor lotto gekozen omdat lotto een mooi gebalanceerd programma rijdt en de opleiding heel goed is.5. Wat is je rol binnen deze ploeg?

Ik ben nieuw en bovendien eerstejaars dus ik heb geen specifieke rol gekregen.6. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Zoals ieder jaar. Over training spreek ik me niet graag uit.7. Wat zijn je doelstellingen ?

Zo goed mogelijk in de wedstrijden rijden. Ik heb geen specifieke doelen. Omdat ik niet weet wat ik moet verwachten.8. Welk is u sterkte in een wedstrijd?

Ik kan van alles wat. Dat is al een voordeel

.

9. Naar welke wedstrijden kijk je het meeste uit?

Naar de wedstrijden op een geaccidenteerd parcours waar het verschil gemaakt kan worden.

 

10. Wanneer is u seizoen geslaagd?

Wanneer ik mijn wedstrijden goed kan uitrijden.

Gerelateerde artikels

Dries Van Gestel is als derdejaars belofte zijn seizoen gestart bij Lotto Soudal U23. Dries hoopt dit seizoen opnieuw een stapje hoger te zetten. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik heb niet echt een wedstrijd die zoveel mooier is geweest als een andere. Ik...
In de London-Surrey Classic en Post Danmark Rundt zullen drie nieuwe gezichten aan de start verschijnen voor Lotto Soudal. Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy zullen zondag 2 augustus hun eerste profkoers rijden in Londen, twee dagen later zal Frederik Frison in de Ronde van Denemarken zijn...
Dries Van Gestel (Lotto Belisol U23) blikt tevreden terug op zijn voorjaar desondanks dat de combinatie wielrennen en studeren niet altijd even gemakkelijk is. 1. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Mijn voorjaar is zeker niet slecht geweest met enkele ereplaatsen maar een...