Dries Van Gestel: "De combinatie van studeren en wielrennen is niet gemakkelijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 May 2014 - 21:13
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dries Van Gestel (Lotto Belisol U23) blikt tevreden terug op zijn voorjaar desondanks dat de combinatie wielrennen en studeren niet altijd even gemakkelijk is.

1. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Mijn voorjaar is zeker niet slecht geweest met enkele ereplaatsen maar een echte uitschieter bleef uit. Het seizoen begon goed in Brussel-Opwijk en Brussel-Zepperen met dichte ereplaatsen in de Omloop van het Waasland reed ik de hele dag voorop met enkele profs en werden we de laatste ronde pas ingelopen. Op het PK Antwerpen kwam ik uit een verloren positie terug tot de kopgroep en zijn we meteen weggereden. In de sprint moest ik de duimen leggen omdat ik al teveel energie in de achtervolging had moeten steken. In de triptyque Ardennais reed ik rond met een heel goed gevoel maar door onoplettend te zijn reden de eerste dag 5 renners weg uit de kopgroep en zij bleven voorop terwijl ik samen met de andere terug werd ingelopen door het peloton.

2. Welke waren je mooiste momenten en mindere leuke momenten de afgelopen maanden? Het mooiste moment vond ik de ritoverwinning van Xandro Meurisse in de triptyque Ardennais. Ik reed de laatste kilometer en zette Kenneth en Xandro af op 250m.  Xandro maakte het mooi af en Kenneth werd nog 4de. Het minst mooie moment beleefde ik in Circuit des Ardennes. Ik reed rond met een slecht gevoel en kon niets forceren.

3. Welke buitenlandse wedstrijden staan er nog op je programma? Verwachtingen in deze wedstrijden? Ik rijd nu nog de vredeskoers in Tsjechië. Dat is een driedaagse wedstrijd op zwaar parcours.  Daarna volgen de examens waardoor ik niet veel ga koersen. In de zomerperiode weet ik nog niet wat er op het programma zal staan.

4. Wat verwacht je van het BK? Op het BK verwacht ik niet teveel. Iedereen wil goed zijn en Belgisch kampioen worden. Over het parcours in Vossem weet ik nog niets. Het zal waarschijnlijk wel heuvelachtig zijn, dat is een voordeel voor mij als voor de ploeg.

5. Hoe verloopt de combinatie studie/wielrennen? Momenteel verloopt de combinatie moeilijk. Ik heb 2 keer in de week les tot half 6 en de andere dagen heb ik les tot 4 uur. Enkel maandag heb ik een les tot 2 uur. Om een duurtraining te doen langer als 3h30 was heel moeilijk. Nu zijn de lessen gedaan en starten de examens. Het is dus nog 3 weken goed werken en daarna heb ik een hele zomer vrij om te trainen en te koersen.

6. Welke wedstrijd zou je graag is willen winnen?  Ik zou iedere wedstrijd van een hoog niveau graag willen winnen.

Gerelateerde artikels

In de London-Surrey Classic en Post Danmark Rundt zullen drie nieuwe gezichten aan de start verschijnen voor Lotto Soudal. Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy zullen zondag 2 augustus hun eerste profkoers rijden in Londen, twee dagen later zal Frederik Frison in de Ronde van Denemarken zijn...
  Dries Van Gestel uit Arendonk won vorig jaar de provinciale titel van de provincie Antwerpen maar veroverde 2 weken later ook de Belgisch trui. Dit seizoen maakt Dries de overstap naar de beloftenploeg van Lotto Belisol. 1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als junior? Heel...
Dries Van Gestel is als derdejaars belofte zijn seizoen gestart bij Lotto Soudal U23. Dries hoopt dit seizoen opnieuw een stapje hoger te zetten. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik heb niet echt een wedstrijd die zoveel mooier is geweest als een andere. Ik...