Dries Van Gestel: "Een stap vooruit zetten dit jaar"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Mar 2015 - 15:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dries Van Gestel is als derdejaars belofte zijn seizoen gestart bij Lotto Soudal U23. Dries hoopt dit seizoen opnieuw een stapje hoger te zetten.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik heb niet echt een wedstrijd die zoveel mooier is geweest als een andere. Ik heb vooral een regelmatig en mooi seizoen gereden en daar ben ik tevreden over.  

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Mijn seizoen is zeker niet slecht geweest maar het kan altijd beter.

3. Op welk vlak hoop je progressie te maken in het seizoen 2015? Ik hoop iets beter te zijn in de finales van wedstrijden. Daar heb ik vorig jaar enkele kansen laten liggen.

4. Als je voor 2015 één wedstrijd met stip al mag aanduiden. Welke en waarom? Geen enkele, ik zou graag in elke wedstrijd goed zijn.

5. Welke buitenlandse wedstrijd of ronde zou je dit jaar graag rijden en waarom? Zoals vorig jaar zou ik graag de vredeskoers of de tour of South Bohemia rijden, beide zijn in Tsjechië.

6. Hoe schat je u tijdrit capaciteiten in, welke toch belangrijk zijn in de verschillende ronden? Ik ben geen topper in het tijdrijden maar ik kan redelijke tijd zetten in tijdritten.

7. Wanneer ga je tevreden zijn van het nieuwe seizoen? Als ik een stap vooruit heb gezet.

8. Hoe vind je het evenwicht tussen je studies en wielrennen? Het is vaak puzzelen maar voorlopig lukt de combinatie tussen studeren en fietsen goed.

9.  Als wat voor type renner zou je uzelf willen omschrijven? Een allrounder
 
10. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Ik doe alles graag.

Foto: Photo News/Lotto Soudal

Gerelateerde artikels

Lotto Soudal U 23 renner Dries Van Gestel heeft een knappe prestatie neergezet in de Carpathian Couriers Race in Polen. Dries doet zijn verslag van deze meerdaagse wedstrijd, welke plaats vond van dinsdag 28 april 2015 tot en met zondag 3 mei 2015. In de proloog van 1,8km werd ik 16e op 2...
  Dries Van Gestel uit Arendonk won vorig jaar de provinciale titel van de provincie Antwerpen maar veroverde 2 weken later ook de Belgisch trui. Dit seizoen maakt Dries de overstap naar de beloftenploeg van Lotto Belisol. 1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als junior? Heel...
In de London-Surrey Classic en Post Danmark Rundt zullen drie nieuwe gezichten aan de start verschijnen voor Lotto Soudal. Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy zullen zondag 2 augustus hun eerste profkoers rijden in Londen, twee dagen later zal Frederik Frison in de Ronde van Denemarken zijn...
Dries Van Gestel (Lotto Belisol U23) blikt tevreden terug op zijn voorjaar desondanks dat de combinatie wielrennen en studeren niet altijd even gemakkelijk is. 1. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Mijn voorjaar is zeker niet slecht geweest met enkele ereplaatsen maar een...