WK op de piste voor junioren in Seoel (Zuid-Korea) 2014

Door Mario Boussaer op 14 Aug 2014 - 11:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Op vrijdag 1 augustus 2014 vertrok de Belgische delegatie van junioren met 4 jongens en 3 meisjes, onder begeleiding van bondscoach Stéphane Wernimont, mecanicien Ken Ilegems en verzorgster Sandy Vanmarcke vanuit Brussel via Schiphol richting Seoel (Zuid-Korea), om er de wereldkampioenschappen op de piste te betwisten van 8-12 augustus 2014.

Wedstrijddag 1: Ploegenachtervolging jongens: Bryan Boussaer, Robbe Ghys, Lionel Taminiaux en Maarten Stevens: De jongens deden het naar behoren en werden knap 11de in een tijd van 4:21,531 (gem. 55,060 km/u) en mochten tevreden zijn over hun prestatie.

Teamsprint dames: Nicky Degrendele en Catherine Wernimont: In de teamsprint klokten Nick en Catherine een 5de tijd waarmee ze amper een 0,5 sec tekort kwamen om te mogen strijden voor de bronzen medaille en 5de werden.

Scracth dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse stond aan de start in de scratch race met 17 rensters aan de start. Jesse reed een attente wedstrijd en de wedstrijd bleef gesloten. Jesse leek op weg naar een mooie prestatie maar in de laatste bocht voor de finish kwamen 2 rensters ten val waardoor Jesse gehinderd werd en moest uitwijken om zelf niet te vallen en een mooie notering zo kon vergeten. ze werd uiteindelijk 14de.

Wedstrijddag 2: Individuele achtervolging heren:  Bryan Boussaer: Bryan startte in de individuele achtervolging met een doelstelling om een top20 te laten noteren. Bryan deelde zijn reeks mooi in en ging rustig van start om op het einde het gas te kunnen opendraaien. Hij klokte een knappe tijd over de 3 km van 3:28,863 (gem. 51,709 km/u), met deze tijd werd Bryan knap 14de op 38 deelnemers en behaalde hij zijn doelstelling ruim.

Scratch heren:  Lionel Taminiaux: Lionel stond aan de start van de scratch met 29 deelnemers en de race ging over 10km. Lionel reed een goede race en speelde op 3 ronden van het einde alles of niets door naar de 3 leiders te rijden en er dan van weg te rijden. Op 1 ronde van het einde kwam alles weer samen en Lionel werd 21ste na een sterke wedstrijd met een gem. snelheid van 51,025 km/u

Wedstrijddag 3: 1000 meter heren: Maarten Stevens: Maarten startte in de 1000 meter vooral met het oog om ervaring op te doen en een mooie tijd te rijden in een discipline die bestemd is voor sprinters. Maarten reed een mooie tijd van 1:08,173 (gem. 52,807 km/u). Een mooie prestatie als eerstejaars junior. Maarten werd 30ste op 36 deelnemers.

Sprint dames: Catherine Wernimont en Nicky Degrendele: Voor Nicky en Catherine stond de sprint op het programma met 25 deelneemsters. in de kwalificatie over 200 meter klokte Nicky met 11,365 (gem. 63,352 km/u) een 2de tijd en Catherine klokte met 11,873 (gem. 60,642 km/u) een 12de tijd. Nicky won haar 1/16 finale, Catherine verloor. Nicky won nadien ook haar 1/8 finale en stootte door naar de 1/4 finale.Nicky verloor in haar 1/4 haar eerste race, maar won nadien wel haar 2 volgende races en stootte zo door naar de 1/2 finales op dag 3.

Omnium Heren: Robbe Ghys: Robbe startte zijn dag van het omnium, waaraan 23 renners deelnamen met een scratch  over 10km. Het was een nerveuze race en Robbe werd daarin 14de. De race werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50,331 km/u. Het 2de onderdeel was de individuele achtervolging over 3km. Robbe klokte een 11de tijd in 3:31,244 (gem. 51,126 km/u). In het laatste onderdeel van dag 1 de afvalling werd Robbe uitgeschakeld door op de blauwe band te rijden en hij werd daardoor 12de. Hij reed nochtans mooi attent mee. Hij sloot dag 1 af op een 14de plaats in de tussenstand.

Puntenkoers Heren: Lionel Taminiaux: Lionel reed de puntenkoers over 24km met 21 deelnemers. Hij reed een knappe race met enkele mooie aanvalspogingen, maar hij kreeg weinig vrijgeleide. Uiteindelijk kozen 4 renners het hazenpad en namen de meeste punten weg en tekende ook nog voor rondewinst. Lionel kon zich 2 keer in de punten sprinten en werd uiteindelijk 14de in de puntenkoers.

Wedstrijddag 4: Sprint dames:  Nicky Degrendele: Nicky moest in de 1/2 finale in beide reeksen haar meerdere erkennen in de Australische en latere wereldkampioene Courtney Field.  In de strijd om brons verloor Nicky de 1ste race van een Koreaanse dame, maar ze won daarna haar beide reeksen en kon zo na brons op het EK nu ook op het WK het brons meenemen naar huis.

Omnium Dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse startte haar omnium met 13 deelneemsters in een scratch over 7,5 km. 1 rensters slaagde erin om rondewinst te nemen. Jesse werd 9de in een race met een gemiddelde van 40,189 km/u In de achtervolging over 2km werd Jesse knap 5de met een tijd van 2:32,178 (gem. 47,313 km/u). Ze sloot dag 1 van het omnium af met een afvalling waarin ze opnieuw 5de werd en de dag als 6de in het tussenklassement afsloot

Omnium heren: Robbe Ghys: Robbe begon dag 2 van het omnium met een 13de plaats in de 1000 meter in een tijd van 1:07,534 (gem. 53,306 km/u). De baanronde reed Robbe de 12de tijd in 18,921 (gem. 63,358 km/u).

Een top 10 leek bijna niet meer haalbaar maar toch slaagde Robbe in zijn opzet door de puntenkoers te winnen met rondewinst en een totaal van 40 pnt. Hij behaalde in 6 van de 12 sprints punten en eindigde op een knappe 10de plaats in het omnium, wat een knappe prestatie is als eerstejaars.

Wedstrijddag 5: Omnium dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse startte met een 7de plaats in de 500 meter met een tijd van 37,890 (gem. 47,506 km/u). In baanronde klokte Jesse de 9de tijd in 21,098 (gem. 56,821 km/u). Na 5 onderdelen stond Jesse op een 7de plaats in het tussenklassement met 140 pnt.. De puntenkoers over 20km was een hectische race. Al na enkele ronde kwamen 5 rensters zwaar ten val onder hen de volledige top 3 van het tussenklassement. De nummers 2 en 3 Amalie Dideriksen en Lisa Klein werden afgevoerd. De andere 3 rensters konden de wedstrijden verder zetten. Jesse probeerde tal van keren maar kreeg weinig ruimte. Op 10 ronden van het einde was er dan een 2de valpartij waarbij Jesse betrokken was. De Koreaanse die al voor de 2de keer viel werd ook afgevoerd. Jesse zette de race moedig verder en werd uiteindelijk 5de in het omnium. Het omnium was bijzonder spannend met 2 rensters die allebei 205pnt behaalden. De Australische Stewart won omdat ze 3de werd in de laatste sprint ten koste van de Italiaanse Alzini die pas 6de werd in de eindsprint.

Masison heren:  Bryan Boussaer en Robbe Ghys: In de madison over 33,3km stonden Bryan Boussaer en Robbe Ghys voor het eerst ooit samen als duo aan de start van een sterk bezette madison met 15 ploegen. De race was er één over 100 ronden en 5 klassementen. Bryan en Robbe reden attent vooraan. In de eerste sprint werd Bryan 5de en greep net naast de punten. De 2de sprint werden de Belgen opnieuw 5de. Het was een zeer snelle race waardoor er geen enkel ploeg kon in de aanval gaan. De 3de sprint zaten ons Belgen na een iets minder aflossing te ver. In de 4de sprint leek Robbe zijn slag te slaan en ging hij vol voor de 5 pnt. . In de laatste rechte lijn werd hij jammer genoeg nog door 3 renners ingehaald en pakte nog 1 pnt. Bryan en Robbe bleven attent vooraan rijden. Ondertussen waren er al 4 ploegen met 2 verliesronden, onder hen waren de Russische Europese Kampioenen en ook de Tsjechen hadden al een verliesronde. De Fransen en de Australiërs hadden nog geen punten en probeerde nog een uitval op het einde. De Belgen reden nog weg uit het peloton in de tegenaanval samen met 4 ploegen, maar ze konden geen punten meer behalen in de laatste sprint waarin ze 6de werden. Een mooie 9de plaats in dezelfde ronde van de winnaars. Het was een mooie prestatie voor de eerste keer dat de renners samenreden.

Keirin dames: Nicky Degrendele en Catherine Wernimont: Nicky zorgde voor een prachtige afsluiter door na Europees nu ook wereldkampioene te worden in de Keirin. Nicky won haar reeks in de eerste ronde. Catherine moest naar de herkansingen die ze won. In de halve finale werd Nicky 2de en Catherine 5de. De beste 3 rensters van iedere reeks reden de finale. Catherine werd 11de en Nicky slaagde erin de titel te veroveren met ruim verschil in sprinterstermen en bracht zo na brons in de sprint nu ook goud en de wereldtrui mee naar België.

DIKKE PROFICIAT AAN DE BELGISCHE RENNERS EN RENSTERS EN EEN PLUIM  EN RESPECT VOOR COACH STEPHANE WERNIMONT, MECANICIEN KEN ILEGEMS EN VERZORGSTER SANDY VANMARCKE

#super#belgain#track#cycling#team

Gerelateerde artikels

Het management van het WB-Veranclassic-Aqua Protect team heeft meegedeeld dat Lionel Taminiaux (Ago-Aqua Service) de tweede stagiair-renner zal zijn die vanaf 1 augustus 2017 de ploeg vervoegt. De jonge renner U23 uit Jodoigne zal vanaf 1 augustus dus te bewonderen zijn in het truitje van de pro-...
Lionel Taminiaux was afgelopen zondag de beste Belg in Kuurne-Brussel-Kuurne. Ondanks een 2e plaats is Lionel toch teleurgesteld. 1. Je hebt een goede voorbereiding op het wegseizoen gehad op de piste te Gent met als bekroning een Belgische trui. Verwacht? Was dit het eerste jaar dat je u...
Sasha Weemaes, Gerben Thijsen, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder werden gisteren knap 2e op het Europees kampioenschap in de discipline ploegenachtervolging. Voor de eerstejaars beloften een knappe prestatie. "We waren gewoon zeer goed maar de Britten waren sterker... maar we zijn natuurlijk...
1. Hoe blik je terug op je vorig pisteseizoen? Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn vorig pisteseizoen. Wat trager gestart, maar uiteindelijk toch 2 Belgische titels behaald, daarnaast ook nog 2 keer zilver en 2 keer brons op de BK’s. 2. Hoe was je wegseizoen? Beschouw je u wegseizoen...
Bryan Boussaer zal volgend jaar deel uitmaken van het continentale team Tarteletto - Isorex Continental Cycling Team. Hij tekende een contract voor 2 jaar "Wat ben ik trots op onze Bryan(Boubou) dat hij een 2-jarig contract heeft mogen tekenen bij  Tarteletto - Isorex Continental Cycling...
De avondwedstrijd in Mopertingen (Bilzen) kreeg 47 renners aan de start. Zij dienden 25 ronden af te leggen van 3.2 km. In de eerste ronden lag het tempo bijzonder hoog en in de open vlaktes kreeg de wind vrij spel. Hierdoor viel de wedstrijd al snel in de beslissende plooi. Na een 15-tal...