WK op de piste voor junioren in Seoel (Zuid-Korea) 2014

Door Mario Boussaer op 14 Aug 2014 - 11:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Op vrijdag 1 augustus 2014 vertrok de Belgische delegatie van junioren met 4 jongens en 3 meisjes, onder begeleiding van bondscoach Stéphane Wernimont, mecanicien Ken Ilegems en verzorgster Sandy Vanmarcke vanuit Brussel via Schiphol richting Seoel (Zuid-Korea), om er de wereldkampioenschappen op de piste te betwisten van 8-12 augustus 2014.

Wedstrijddag 1: Ploegenachtervolging jongens: Bryan Boussaer, Robbe Ghys, Lionel Taminiaux en Maarten Stevens: De jongens deden het naar behoren en werden knap 11de in een tijd van 4:21,531 (gem. 55,060 km/u) en mochten tevreden zijn over hun prestatie.

Teamsprint dames: Nicky Degrendele en Catherine Wernimont: In de teamsprint klokten Nick en Catherine een 5de tijd waarmee ze amper een 0,5 sec tekort kwamen om te mogen strijden voor de bronzen medaille en 5de werden.

Scracth dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse stond aan de start in de scratch race met 17 rensters aan de start. Jesse reed een attente wedstrijd en de wedstrijd bleef gesloten. Jesse leek op weg naar een mooie prestatie maar in de laatste bocht voor de finish kwamen 2 rensters ten val waardoor Jesse gehinderd werd en moest uitwijken om zelf niet te vallen en een mooie notering zo kon vergeten. ze werd uiteindelijk 14de.

Wedstrijddag 2: Individuele achtervolging heren:  Bryan Boussaer: Bryan startte in de individuele achtervolging met een doelstelling om een top20 te laten noteren. Bryan deelde zijn reeks mooi in en ging rustig van start om op het einde het gas te kunnen opendraaien. Hij klokte een knappe tijd over de 3 km van 3:28,863 (gem. 51,709 km/u), met deze tijd werd Bryan knap 14de op 38 deelnemers en behaalde hij zijn doelstelling ruim.

Scratch heren:  Lionel Taminiaux: Lionel stond aan de start van de scratch met 29 deelnemers en de race ging over 10km. Lionel reed een goede race en speelde op 3 ronden van het einde alles of niets door naar de 3 leiders te rijden en er dan van weg te rijden. Op 1 ronde van het einde kwam alles weer samen en Lionel werd 21ste na een sterke wedstrijd met een gem. snelheid van 51,025 km/u

Wedstrijddag 3: 1000 meter heren: Maarten Stevens: Maarten startte in de 1000 meter vooral met het oog om ervaring op te doen en een mooie tijd te rijden in een discipline die bestemd is voor sprinters. Maarten reed een mooie tijd van 1:08,173 (gem. 52,807 km/u). Een mooie prestatie als eerstejaars junior. Maarten werd 30ste op 36 deelnemers.

Sprint dames: Catherine Wernimont en Nicky Degrendele: Voor Nicky en Catherine stond de sprint op het programma met 25 deelneemsters. in de kwalificatie over 200 meter klokte Nicky met 11,365 (gem. 63,352 km/u) een 2de tijd en Catherine klokte met 11,873 (gem. 60,642 km/u) een 12de tijd. Nicky won haar 1/16 finale, Catherine verloor. Nicky won nadien ook haar 1/8 finale en stootte door naar de 1/4 finale.Nicky verloor in haar 1/4 haar eerste race, maar won nadien wel haar 2 volgende races en stootte zo door naar de 1/2 finales op dag 3.

Omnium Heren: Robbe Ghys: Robbe startte zijn dag van het omnium, waaraan 23 renners deelnamen met een scratch  over 10km. Het was een nerveuze race en Robbe werd daarin 14de. De race werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50,331 km/u. Het 2de onderdeel was de individuele achtervolging over 3km. Robbe klokte een 11de tijd in 3:31,244 (gem. 51,126 km/u). In het laatste onderdeel van dag 1 de afvalling werd Robbe uitgeschakeld door op de blauwe band te rijden en hij werd daardoor 12de. Hij reed nochtans mooi attent mee. Hij sloot dag 1 af op een 14de plaats in de tussenstand.

Puntenkoers Heren: Lionel Taminiaux: Lionel reed de puntenkoers over 24km met 21 deelnemers. Hij reed een knappe race met enkele mooie aanvalspogingen, maar hij kreeg weinig vrijgeleide. Uiteindelijk kozen 4 renners het hazenpad en namen de meeste punten weg en tekende ook nog voor rondewinst. Lionel kon zich 2 keer in de punten sprinten en werd uiteindelijk 14de in de puntenkoers.

Wedstrijddag 4: Sprint dames:  Nicky Degrendele: Nicky moest in de 1/2 finale in beide reeksen haar meerdere erkennen in de Australische en latere wereldkampioene Courtney Field.  In de strijd om brons verloor Nicky de 1ste race van een Koreaanse dame, maar ze won daarna haar beide reeksen en kon zo na brons op het EK nu ook op het WK het brons meenemen naar huis.

Omnium Dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse startte haar omnium met 13 deelneemsters in een scratch over 7,5 km. 1 rensters slaagde erin om rondewinst te nemen. Jesse werd 9de in een race met een gemiddelde van 40,189 km/u In de achtervolging over 2km werd Jesse knap 5de met een tijd van 2:32,178 (gem. 47,313 km/u). Ze sloot dag 1 van het omnium af met een afvalling waarin ze opnieuw 5de werd en de dag als 6de in het tussenklassement afsloot

Omnium heren: Robbe Ghys: Robbe begon dag 2 van het omnium met een 13de plaats in de 1000 meter in een tijd van 1:07,534 (gem. 53,306 km/u). De baanronde reed Robbe de 12de tijd in 18,921 (gem. 63,358 km/u).

Een top 10 leek bijna niet meer haalbaar maar toch slaagde Robbe in zijn opzet door de puntenkoers te winnen met rondewinst en een totaal van 40 pnt. Hij behaalde in 6 van de 12 sprints punten en eindigde op een knappe 10de plaats in het omnium, wat een knappe prestatie is als eerstejaars.

Wedstrijddag 5: Omnium dames: Jesse Vandenbulcke: Jesse startte met een 7de plaats in de 500 meter met een tijd van 37,890 (gem. 47,506 km/u). In baanronde klokte Jesse de 9de tijd in 21,098 (gem. 56,821 km/u). Na 5 onderdelen stond Jesse op een 7de plaats in het tussenklassement met 140 pnt.. De puntenkoers over 20km was een hectische race. Al na enkele ronde kwamen 5 rensters zwaar ten val onder hen de volledige top 3 van het tussenklassement. De nummers 2 en 3 Amalie Dideriksen en Lisa Klein werden afgevoerd. De andere 3 rensters konden de wedstrijden verder zetten. Jesse probeerde tal van keren maar kreeg weinig ruimte. Op 10 ronden van het einde was er dan een 2de valpartij waarbij Jesse betrokken was. De Koreaanse die al voor de 2de keer viel werd ook afgevoerd. Jesse zette de race moedig verder en werd uiteindelijk 5de in het omnium. Het omnium was bijzonder spannend met 2 rensters die allebei 205pnt behaalden. De Australische Stewart won omdat ze 3de werd in de laatste sprint ten koste van de Italiaanse Alzini die pas 6de werd in de eindsprint.

Masison heren:  Bryan Boussaer en Robbe Ghys: In de madison over 33,3km stonden Bryan Boussaer en Robbe Ghys voor het eerst ooit samen als duo aan de start van een sterk bezette madison met 15 ploegen. De race was er één over 100 ronden en 5 klassementen. Bryan en Robbe reden attent vooraan. In de eerste sprint werd Bryan 5de en greep net naast de punten. De 2de sprint werden de Belgen opnieuw 5de. Het was een zeer snelle race waardoor er geen enkel ploeg kon in de aanval gaan. De 3de sprint zaten ons Belgen na een iets minder aflossing te ver. In de 4de sprint leek Robbe zijn slag te slaan en ging hij vol voor de 5 pnt. . In de laatste rechte lijn werd hij jammer genoeg nog door 3 renners ingehaald en pakte nog 1 pnt. Bryan en Robbe bleven attent vooraan rijden. Ondertussen waren er al 4 ploegen met 2 verliesronden, onder hen waren de Russische Europese Kampioenen en ook de Tsjechen hadden al een verliesronde. De Fransen en de Australiërs hadden nog geen punten en probeerde nog een uitval op het einde. De Belgen reden nog weg uit het peloton in de tegenaanval samen met 4 ploegen, maar ze konden geen punten meer behalen in de laatste sprint waarin ze 6de werden. Een mooie 9de plaats in dezelfde ronde van de winnaars. Het was een mooie prestatie voor de eerste keer dat de renners samenreden.

Keirin dames: Nicky Degrendele en Catherine Wernimont: Nicky zorgde voor een prachtige afsluiter door na Europees nu ook wereldkampioene te worden in de Keirin. Nicky won haar reeks in de eerste ronde. Catherine moest naar de herkansingen die ze won. In de halve finale werd Nicky 2de en Catherine 5de. De beste 3 rensters van iedere reeks reden de finale. Catherine werd 11de en Nicky slaagde erin de titel te veroveren met ruim verschil in sprinterstermen en bracht zo na brons in de sprint nu ook goud en de wereldtrui mee naar België.

DIKKE PROFICIAT AAN DE BELGISCHE RENNERS EN RENSTERS EN EEN PLUIM  EN RESPECT VOOR COACH STEPHANE WERNIMONT, MECANICIEN KEN ILEGEMS EN VERZORGSTER SANDY VANMARCKE

#super#belgain#track#cycling#team

Gerelateerde artikels

Bryan Boussaer (19/11/1996) Zannata Lotto Cyclingteam Menen De renner uit Ertvelde, Bryan Boussaer, dat is een echte kastaar. Stilzitten in de wedstrijd is er voor hem niet bij, daarom zijn de supporters na afloop van een wedstrijd blij. Bryan koerst van bij de Aspiranten 12-jaar, in het...
Bryan Boussaer zal in 2015 voor de ploeg Illi Bikes uitkomen als eerstejaars belofte. "Het is de beste keuze voor de combinatie weg, piste en tijdrijden. Bij mijn nieuwe ploeg krijg ik de kans om rustig door te groeien en naar de nationale pisteploeg te proberen toe te werken. Ik bedankt ook alle...
Het was een Belgisch/Nederlands feestje tijdens de derde avond van de Talents Cup in het Rotterdamse Ahoy. Bryan Boussaer en Jules Hesters wonnen alle drie de sprints tijdens de ploegkoers en gaan riant aan de leiding. Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak werden derde en blijven daarmee tweede staan...
De jaarlijkse wielerwedstrijd van de club "De Pedaal" voor elite zonder contract en beloften is gewonnen door de Waalse belofte Lionel Taminiaux. Met 123 renners kwamen ze aan de start. Pas in de slotronde raakte een groep van zeven renners buiten schot. Het Waalse T-Palm Pôle...
Voor de 2de meeting van het jaar voor de AVS cup schreven zich niet minder dan 32 junioren in. Er werd dus in 2 reeksen gereden van telkens 16 deelnemers. Na 2 onderdelen, de afvalling en de scratch mochten de beste 9 van iedere reeks de finalepuntenkoers betwisten. In de 1ste reeks van de...
“Bij het begin van de wedstrijd reden we in een eerder compact peloton. Het parcours was een stukje vals-plat tegen de wind in en dat was af en toe wel wat lastig. In de 5de ronde ontsnapten er 3 renners , daar ben ik alleen naar toe gereden. Later kwam er nog een renner aansluiten. We dreven...