Bryan Boussaer en Jules Hesters wederom winnaar toekomstzesdaagse

Door Jesper Rasch op 16 Jan 2018 - 15:04
Printvriendelijke versie

Bryan Boussaer en Jules Hesters hebben weer een toekomstzesdaagse gewonnen. Na Londen, Gent en Rotterdam won het duo afgelopen week de U23 Cup van de Zesdaagse van Bremen. Arne de Groote eindigde met de Duitser Felix Luca Happke derde.

In de ÖVB Arena in Bremen kwamen de beloftes zondag en maandag in actie. Zondag stond alleen een koppelkoers over 30 minuten op het programma. De Oost-Vlaamse tandem liet meteen zien wie de favorieten zijn en wonnen met een ronde voorsprong op de Denen Anders Fynbo en Martin Omarsson Mollerup. Op de rest van het veld pakte het koppel twee of meer rondes. Boussaer/Hesters pakte alleen de eerste sprint, dus staan met vijf punten in het klassement. Arne de Groote werd samen met Happke derde.

Op de tweede en laatste dag stonden vier etappes op het programma. Twee ploegkoersen, een puntenkoers en twee dernyritten. De eerste ploegkoers was 45 minuten. Boussaer en Hesters pakten in de vier sprints wel punten, maar kwamen geen enkele keer als eerste over de streep. De laatste sprint, met dubbele punten, pakte het duo helemaal geen punten. Wel heeft het sterke koppel weer een ronde voorsprong weten te bemachtigen. De Groote en Happke verdienden de meeste punten door vier sprints te winnen, waarvan één met dubbele punten.

In de eerste dernyrace kwam Jules Hesters aan de bak. Na vijftig ronden won hij met gangmaker Walter Huybrechts. In de andere heat werd Arne de Groote tweede achter  podiumkandidaat Mollerup.

Bryan Boussaer kwam in actie op het onderdeel puntenkoers. Hij werd tweede in de laatste sprint met dubbele punten, wat hem een vijfde plek opleverde.

De afsluitende ploegkoers begonnen Boussaer en Hesters met twee ronden voorsprong, maar deze wisten ze uit te breiden naar drie ronden. Ook pakte het duo nog eens 24 punten. De Duitsers Moritz Malcharek en Christian Kock pakten 28 punten. De Groote en Happke werden derde met 26 punten.

In het algemene klassement hadden Boussaer en Hesters dus drie ronde voorsprong op de nummer twee, Anders Fynbo en Martin Mollerup. Op vier ronden eindigde Arne de Groote met Happke op plek drie. 

Gerelateerde artikels

Nog altijd gaan Bryan Boussaer en Jules Hesters aan de leiding tijdens de Talents Cup Zesdaagse van Rotterdam. Vanaf de eerste dag gaat het Belgische duo aan de leiding en deze lijken ze niet meer af te staan. “Die bonusronde is geruststellend. De concurrentie moet nu al twee rondes nemen om...
Bryan Boussaer en Jules Hesters staan ook na dag twee aan de leiding van de Talents Cup van de Zesdaagse van Rotterdam. De voorsprong van het koppel was na dag één acht punten, na vrijdagavond is deze voorsprong gestegen tot 23 punten. De ploegkoers was het eerste onderdeel van de tweede dag....
Jules Hesters is in de bvb te Rekkem ten val gekomen en liep een breukje aan het linker sleutelbeen op en een lichte hersenschudding. "Ik heb geen idee hoe ik ten val ben gekomen. Ik moet minstens tot einde mei volledige rust houden. Daarna moet ik op controle bij de dokter"
De twee Oost-Vlamingen Bryan Boussaer en Jules Hesters zijn een ronde uitgelopen op de achtervolgers. Het duo doorbrak namelijk de grens van de 100 punten tijdens de Talents Cup van de Zesdaagse van Rotterdam. Zondag stond voor de beloftes eerst de puntenkoers op het programma. Hierin...
Jules Hesters won vandaag de wedstrijd in Harelbeke, waar hij bijna niet aan de start kon verschijnen. Voor Jules is deze zege een echte opkikker. "In de 3e ronde weggereden met een man of 12 maar ronde per ronde werd de koers harder. Op 3 ronden van het einde viel de kopgroep uiteen en...
1. Hoe blik je terug op je vorig pisteseizoen? Het was een mooi en leerrijk jaar. Nooit verwacht dat het zo goed ging gaan en zeer content dat ik 11 rondes kunnen pakken heb. Dat had ik zeker niet verwacht maar het was ook meer voor het plezier en de ervaring . 2. Hoe was je wegseizoen? Beschouw...