Witte trui voor Jonas Volkaert na eerste wedstrijd van BVB te Schoten

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Apr 2019 - 08:36
Printvriendelijke versie

Jonas Volkaert (VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam) werd gisteren tijdens de eerste Beker van België wedstrijd van het seizoen in Schoten derde. Door deze prestatie kreeg hij gisteren de witte trui in het bezit van beste jongeren.

"De koers zelf verliep vrij vlot voor mij en de ploeg. We waren constant vooraan te vinden en hebben verschillende gaten dichtgereden met de ploeg. Drie ronden voor het einde rijden er 7 renners weg met onder meer ploegmaat Stephen, dus zaten we even in een zetel. Bij het ingaan van de laatste ronde was alles terug te herdoen. Hierna rijden nog 3 renners weg en dat gat hebben we met de ploeg dicht gereden. Ik heb nog de sprint aangetrokken voor Benjamin Verraes maar tijdens het gewring elkaar wat kwijtgeraakt. Ik zat rechts en er was een gat. Op 200meter aangezet en de laatste 50 meter komen Tom Timmermans en Benjamin er nog over." vertelt Jonas. "

Na de wedstrijd kreeg Jens de witte trui overhandigd op het podium. "Het zou mooi zijn om deze heel het seizoen te kunnen behouden. Ik ga er 100% voor en heb de ploeg ook achter mij om deze trui te kunnen behouden in de komende wedstrijden. Ook nog een bedankje aan wielercoach Wim de Wolf voor het geleverde werk."
 

Gerelateerde artikels

Jonas Volkaert is opnieuw de leider van het jongerenklassement in de beker van België. Hij moest deze trui in de vorige wedstrijd afgeven aan Stijn Siemons. "Ik ben heel blij dat ik terug de witte trui kan dragen in de beker van België. Ik stond 3 punten achter bij aanvang van de wedstrijd....
Jonas Volkaert gaat als belofte naar VDM-Van Durme-Michiels-TRAWOBO CT in het nieuwe seizoen. "Ik heb gekozen voor deze ploeg voor de goede begeleiding. Ik kijk er enorm naar uit om met deze ploeg 2018 in te duiken." Zelf je transfer melden kan via redactie@cyclingsite.be ...