Viktor Verschaeve: Me steeds tonen in de koers

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Apr 2014 - 21:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nieuweling van het wielerteam Waasland, Viktor Verschaeve behaalde vorig weekend zijn eerste overwinning van het seizoen.

1. Verliep de voorbereiding op het seizoen zoals gewenst? Hoe heb je u voorbereid? Ik heb sinds dit seizoen een trainer in dienst genomen waardoor ik nu veel specifieker train. Deze winter heb ik vooral duurtrainingen gedaan met mijn broer Antoon. In de winter kruip ik ook regelmatig op de cyclocrossfiets wat ik zeer leuk vind. Ik deed dit jaar ook mee aan het BK veldrijden wat een zeer mooie ervaring was.

2. Je hebt inmiddels je eerste zege van het seizoen op je palmares staan. Verwacht om er nu al te staan? Ik verwachtte dit seizoen zeker wel een overwinning maar ik had niet verwacht dat deze zo vroeg ging komen. Mijn eerst koers kwam ik net terug van skivakantie en had ik een totale off-day. En mijn 2e koers werd ik al meteen 3e. En nu mijn 4e koers win ik. Ik hoop vooral om deze lijn te kunnen verder trekken.

3. Naar welk wedstrijden kijk je vooral uit? Ik kijk niet speciaal uit naar bepaalde wedstrijden. Ieder weekend is een ander doel.

4. Wat verwacht je van het provinciaal kampioenschap tijdrijden volgende week? Ik kan wel wat hardrijden maar in Antwerpen hebben we hele grote kanonnen zitten. Dus verwacht ik er niet te veel van.

5. Welke parcours liggen u het beste? Wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? In de koers rijd ik het liefst weg en ik rijd ook graag bergop. Ik heb liever zware koersen waar de betere naar voor komt dan koersen waar je de hele koers in het peloton zit en de koers wordt beslist in een massaspurt.

6. Wat zijn je doelstelling voor dit seizoen? Wanneer is het seizoen geslaagd voor je? Ik zal zeer tevreden zijn als ik deze lijn kan doortrekken en me steeds kan tonen in de koers. Nog een koers winnen zie ik ook altijd zitten en in de interclubs zou ik me graag ook kunnen tonen.

 

Gerelateerde artikels

Beloftenrenners Florian Vermeersch en Viktor Verschaeve hebben een contract getekend bij WorldTour Team Lotto Soudal. Vermeersch maakt de overstap naar het WorldTour Team op 1 juli 2020. Viktor Verschaeve doet dat op 1 januari 2021. Beide renners tekenden een overeenkomst tot einde 2022....
De tweede rit van Le Tour de Savoie Mont Blanc in Frankrijk werd gewonnen solo gewonnen door Viktor Verschaeve. De renners moesten in de voormiddag een rit afwerken van 97km.  In de avondrit eindigde Viktor op een knappe 8ste plaats. "De rit begon redelijk lastig op Col de Madeleine. Ik...
Uitstekend ploegwerk van het Van Moer CT bezorgde de ploeg een nieuwe zege in Lierde. In een spannende spurt kon Viktor Verschaeve de overwinning op zijn naam schrijven. Het is voor viktor zijn eerste juniorenzege. "Het was koers van in het begin te Lierde. Na 3 ronden kon ik samen met...
Deze week vindt in het Oostenrijkse Innsbruck het wereldkampioenschap wegwielrennen plaats. Met Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys kwamen maar liefst 4 360-sporters uit Waas en Dender aan de start. Met opgeheven hoofd kunnen ze terugblikken op een WK vol met team- en...
Lotto Soudal U23 versterkt zich volgend seizoen met tweedejaars belofte Viktor Verschaeve! De beloftevolle renner maakte afgelopen maand deel uit van de Belgische selectie tijdens de Vredeskoers, waarin hij negende eindigde. Ook werd hij geselecteerd voor het Europees kampioenschap voor beloften.
Met op de kop 100 junioren aan de start werd het vandaag een mooie wedstrijd in  Zottegem-Strijpen. Viktor Verschaeve toonde dat hij eveneens op de vlakke parcours zijn mannetje kon staan. "Al vroeg in de koers zijn we serieus beginnen doorrijden.  In ronde 3 zag ik een groep...