Viktor Verschaeve: Me steeds tonen in de koers

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Apr 2014 - 21:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nieuweling van het wielerteam Waasland, Viktor Verschaeve behaalde vorig weekend zijn eerste overwinning van het seizoen.

1. Verliep de voorbereiding op het seizoen zoals gewenst? Hoe heb je u voorbereid? Ik heb sinds dit seizoen een trainer in dienst genomen waardoor ik nu veel specifieker train. Deze winter heb ik vooral duurtrainingen gedaan met mijn broer Antoon. In de winter kruip ik ook regelmatig op de cyclocrossfiets wat ik zeer leuk vind. Ik deed dit jaar ook mee aan het BK veldrijden wat een zeer mooie ervaring was.

2. Je hebt inmiddels je eerste zege van het seizoen op je palmares staan. Verwacht om er nu al te staan? Ik verwachtte dit seizoen zeker wel een overwinning maar ik had niet verwacht dat deze zo vroeg ging komen. Mijn eerst koers kwam ik net terug van skivakantie en had ik een totale off-day. En mijn 2e koers werd ik al meteen 3e. En nu mijn 4e koers win ik. Ik hoop vooral om deze lijn te kunnen verder trekken.

3. Naar welk wedstrijden kijk je vooral uit? Ik kijk niet speciaal uit naar bepaalde wedstrijden. Ieder weekend is een ander doel.

4. Wat verwacht je van het provinciaal kampioenschap tijdrijden volgende week? Ik kan wel wat hardrijden maar in Antwerpen hebben we hele grote kanonnen zitten. Dus verwacht ik er niet te veel van.

5. Welke parcours liggen u het beste? Wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? In de koers rijd ik het liefst weg en ik rijd ook graag bergop. Ik heb liever zware koersen waar de betere naar voor komt dan koersen waar je de hele koers in het peloton zit en de koers wordt beslist in een massaspurt.

6. Wat zijn je doelstelling voor dit seizoen? Wanneer is het seizoen geslaagd voor je? Ik zal zeer tevreden zijn als ik deze lijn kan doortrekken en me steeds kan tonen in de koers. Nog een koers winnen zie ik ook altijd zitten en in de interclubs zou ik me graag ook kunnen tonen.

 

Gerelateerde artikels

Viktor Verschaeve, Brent Van Moer, Michiel Van Hauwermeiren, Sander De Pestel, Jari Clauwaert, Martijn de Brouwer, Kenneth Caethoven en Belgisch kampioen Sasha Weemaas hebben samen besloten om Wielerteam Waasland trouw te blijven. "Samen vormen we een echte vriendengroep en een topploeg. Ook onze...
Op de ploegvoorstelling van het Van Moer Logistics Cycling Team werden Sasha Weemaes, Brent Van Moer, Viktor Verschaeve en Sander De Pestel geïnterviewd op het podium. Ze vertellen over het seizoen 2015 en over de verwachtingen in 2016. Enkel het begin met Viktor Verschaeve  ontbreekt waarvoor...
Brent Van Moer toonde vandaag samen met zijn ploegmaat Viktor Verschaeve de krachten van het Van Moer CT. Door een perfecte samenwerking konden de 2 een voorsprong uitbouwen van 1min. 42 sec. Het wiel van Brent bolde als eerste over de meet. "Al na 2 km weggereden met 5 man waaronder...
Lotto Soudal U23 versterkt zich volgend seizoen met tweedejaars belofte Viktor Verschaeve! De beloftevolle renner maakte afgelopen maand deel uit van de Belgische selectie tijdens de Vredeskoers, waarin hij negende eindigde. Ook werd hij geselecteerd voor het Europees kampioenschap voor beloften.
De laatste rit gisteren in de Ster der Vlaamse Ardennen is gewonnen door Viktor Verschaeve. "De eerste dag was ik door een tactische fout niet bij de koplopers maar het gevoel zat wel goed. Zondagvoormiddag wonnen we de tijdrit met een zéér sterke ploeg. Alle renners van onze ploeg kwamen dag...
In de spurt voor de finaleplaatsen tijdens Luik - Bastenaken - Luik werd onze landgenoot Viktor Verschaeve nipt geklopt door de Amerikaan Kevin Vermaerke. Viktor vertelt in zijn interview (hieronder te beluisteren) over de wedstrijd en de uitstekende samenwerking tussen de renners van Lotto...