Vic Vandendaele: " Ik wil vooral mijn tijdrit en klimwerk verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Dec 2016 - 20:10
Printvriendelijke versie

Vic Vandendaele begon afgelopen seizoen met koersen. In verschillende wedstrijden behaalden Vic toch al enkele top 20 plaatsen. Vic zal als tweedejaars junior te bewonderen zijn in de tenue van Spie Douterloigne.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen? Ik ben al jaren bezig met alles te verzamelen wat met wielrennen te maken heeft. Dit jaar wou ik het ook eens zelf proberen en het bevalt me wel.

2.Hoe was je eerste seizoen als wielrenner? Was het moeilijk om zo de knepen van het wielrennen onder de knie te krijgen? Nee dat viel goed mee, ik vond vrij snel mijn weg in het peloton. De top resultaten waren er nog niet maar voor een eerste jaar ging het wel goed.

3. Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van afgelopen  seizoen? In Dentergem waar ik een 9e plaats behaalde nadat ik in de laatste 2 ronden weg reed uit het peloton. De week erna in Izegem waar ik een hele koers in de kopgroep zat en uiteindelijk eindigde als 17e en als 2e Belgische renner.

4. Hoe ziet je voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit? Ik ben al enkele weken terug bezig. Ik word goed begeleid door mijn trainer en vooral aan de hand van fitness en duurtrainingen probeer ik zo de basis te leggen voor het seizoen.

5. Op welk gebied wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil vooral mijn tijdrit en klimwerk verbeteren. Ik denk dat dit mij wel goed ligt.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Klimmer/all rounder

7. Spurt of solo? Waarom? Solo: ik zou het een zalig gevoel vinden om alleen over de finish te komen en uitgebreid de tijd kunnen nemen om te vieren.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik heb dit nog niet getest maar ik ga er aan werken en ga komend jaar enkele tijdritten rijden.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Voor iedere wedstrijd maak ik 4 kruistekens. Ik maak deze zodat ik een veilige koers zou hebben. Ik maak er 4 omdat mijn geluksnummer is. Ik probeer ook zoveel mogelijk met nummer 4 te starten maar dat heeft geen invloed als ik met een ander nummer rij.

10.Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide. Ik hou van klimwerk en regen en wind. Ik hou van een harde slopende wedstrijd.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : beetje van alles
Favoriete film : fast and the furious
Andere hobby's: alles wat sportief is
Lievelingseten : pizza
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: sven nys
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Mooie uitslagen rijden en hopelijk een overwinning.

Gerelateerde artikels

Vic Vandendaele zal zijn studies Sport en Bewegen in Howest Brugge combineren met het wielrennen. Vic heeft voor C4C gekozen als ploeg volgend jaar. "Ik kijk uit naar het samenwerken met de andere renners  en staf. Ik denk dat ik nog veel kan leren van renners zoals Wouter...
Vic Vandendaele zal in 2018 aantreden in de kleuren van C4C-ramen Lanssens  team als eerstejaars belofte. Vic zal de wielersport combineren met zijn studies Sport en Bewegen in Brugge. "Ik kies voor deze ploeg omdat zij een mooi wedstrijdprogramma afwerken dat goed combineerbaar is met...
Vic Vandendaele maakt de overstap van Mysenlan Spie Douterloigne naar Renohomes united cycling team als tweedejaars belofte. "Ik maak deze keuze omdat het een team is met ambitie en omdat ze duidelijk weten wat ze willen bereiken met hun renners. Het is een team waar ik mezelf verder kan...
Vic Vandendaele gaat als tweedejaars junior naar Spie Douterloigne. "Ik kies voor de ploeg omdat ze een goede begeleiding hebben en omdat ze een mooi uitgebreid programma rijden. Ik wil wel KVC Deinze bedanken voor het mooie jaar en de kansen die zij mij gegeven hebben.": aldus Vic....