Thomas Vansteelandt: "Een kampioenentrui zou de kers op de taart zijn"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2015 - 15:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thomas Vansteelandt heeft in het jonge seizoen zijn zegeteller al op 2 staan. De nieuweling van het CT Luc Wallays - Jonge Renners Roeselare heeft nog wel enkele doelstelling voor het seizoen 2015 op zijn lijstje staan.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben begonnen met wielrennen bij de 11-jarige miniemen. Toen koerste mijn 2 jaar oudere broer Jens bij de aspiranten, maar die is gestopt met wielrennen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Ja, ik heb regelmatig in het veld getraind met de crossfiets en op de piste maar leg geen druk in de winter dus geen wedstrijden.  Ik heb een zeer goede winter achter de rug zonder ziekte want in de winter leg je de basis voor het seizoen. Ook train ik 1 dag in de week met de tijdritfiets dus veel variatie.

3. Je won onmiddellijk de eerste twee wedstrijden van je seizoen. Had je dit verwacht? Hoe beleefde je de wedstrijd? Nee, totaal niet verwacht maar het seizoen is nog zeer lang. Deze overwinningen doen wel zeer veel deugd en motiveren mij om zo verder te werken.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Eerst en vooral presteren op de kampioenschappen en dan ook mijn rol spelen in de grote koersen, beker van België, interclubs.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik vind van mezelf dat ik er wel wat van kan en ik zal proberen zoveel mogelijk testtijdritten mee te rijden. Vorig jaar op het BK tijdrit was ik 11e. Nu ben ik 2e-jaars en hoop ik toch top 10 te halen.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Allround, ik vind van mezelf dat ik kan tijdrijden, sprinten, wegrijden en koers maken.

7. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Een beetje. Ik ga regelmatig de rustplaats van Luc Wallays, de stichter van JRR, bezoeken. Ook hangt er een kruisje aan mijn fiets en helm.

8. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik hoop op een vijftal overwinningen en tal van top 10 plaatsen en wil gespaard blijven van pech (een kampioentrui zou natuurlijk de kers op de taart zijn)

Gerelateerde artikels

Thomas Vansteelandt  was vandaag in de enige juniorenkoers van de dag onze beste Belg in Harelbeke. Thomas moest enkel in de sprint de duimen leggen voor de Engelsman Charles Page. "Er stonden 88 renners aan de start. Het was een parcours dat veel bochten had en met de regen was het ook...
Vanaf woensdag 5 augustus start de ronde van Vlaams-Brabant. Het zal dit seizoen één van de weinige meerdaagse wedstrijden worden in ons land.  Aan de start verschijnen 25 ploegen met elk 7 renners.  Wij peilden bij de renners hoe hun conditie is, wat ze ervan verwachten en kunnen ze...
Vandaag werd de eerste rit gereden in de Nations Cup Men wedstrijd 'Trophée Centre Morbihan'. Thomas Vansteelandt finishte als 16de op 59 sec van de winnaar en werd onze beste Belg in de wedstrijd. "Het was heel de tijd op en af, dus kon nooit echt uitrusten. Het viel wel mee qua...
Met 197 renners vertrok men in Moerkerke onder een klein zonnetje, maar met een gure wind. Uiteraard zorgde de wind voor de nodige schrik bij de renners voor waaiervorming. Moerkerke-Damme is dan ook een bevreesde waaier-en kasseiklassieker. Bij de deelnemers waren de sterke buitenlanders zoals...
Het Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team versterkt zich volgend seizoen met Thomas Vansteelandt als derdejaars belofte. "Het voelt aan als een ploeg die veel vertrouwen in mij heeft. Na mijn mindere seizoen hoop ik volgend jaar een grote stap vooruit te kunnen zetten. In deze ploeg zal ik...
"Lastige koers van 62 km in Sint Denijs met 54 deelnemers met als favoriet 1ste jaars Belgisch kampioen Jens Vanoverberge in eigen streek en 2de jaars Belgisch kampioen Gil D’Heygere. We moesten 8 ronden rijden op een selectief parcours met bergklassement. In het begin waren er een aantal aanvallen...