Steven Pattyn: Het BK in lac l'Eau d'Heure is een zeer groot doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2017 - 16:54
Printvriendelijke versie

Steven Pattyn kende met enkele valpartijen een moeilijke seizoensstart. Steven wist zich te herpakken en kon toch nog enkele mooie resultaten neerzetten in de loop van het seizoen.

1. Welke waren voor u de hoogtepunten van het huidige wegseizoen?
Mijn 3e plek in de laatste rit van de Ster der Vlaamse-Ardennen was voor mij een leuk moment na een moeilijke seizoenstart. Ook de 5e plek in de Valkenburg klim classic en m’n zege in Merksem deed deugd. Maar mijn eindoverwinning van de bergtrui in de 6-daagse ronde Valromey te Frankrijk overklast toch alle andere hoogtepunten vind ik. De laatste etappe waarin ik op alle 4 cols van 1e categorie als 1e bovenkwam en uiteindelijk nog 5e werd, gaat nog lang in mijn geheugen gegrift staan. Mede omdat mijn ploeggenoot/makker Xandres Vervloesem met de dagzege en 2e plaats in het eindklassement aan de haal ging!

2. Ben je tevreden over afgelopen seizoen of had er meer ingezeten?
Door mijn val in Nokere koerse en die in de Ronde van Vlaanderen had ik niet de gehoopte droomstart van het voorjaar. Ook de maand mei viel wat tegen omdat ik het BK en PK moest missen (door ziekte tijdens het verplicht infomoment over doping). Maar voor rest ben ik zeer tevreden over mijn sterke zomer, wat me veel vertrouwen geeft voor komend jaar.

3. Hoe kijk je terug op het PK tijdrijden? Wil je in deze discipline nog stappen voorwaarts zetten?
Ik was zeer tevreden met mijn 5e plaats als eerstejaars. Ik had dit jaar dan ook een tijdritfiets van mijn ploeg ter beschikking en had me er voor het eerst is wat op toegelegd. Ik hoop inderdaad om nog beter te worden hierin en wie weet wordt het volgend jaar wel podium.

4.  Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Dit jaar ben ik vroeger begonnen met trainen dan vorige jaren. Dit is ook nodig omdat mijn examens (studie: kinesitherapie) nu later vallen; 9jan-1feb. Ik heb tot januari ook iedere week een zwemtraining ingelast, waar ik hopelijk profijt uit kan halen.

5. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Als klassementsrenner kan ik nog zeker enkele stappen voorwaarts zetten, wat dus ook betekent dat ik nog meer in het tijdrijden moet groeien.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik denk dat ik wel op elk terrein uit de voeten kan. Dat is ook nodig als junior vind ik, een allrounder dus.

7. Je broer Jeroen doet ook aan wielrennen. Steek je van hem soms tips op?
Zeker en vast. Hij is de eerste bij wie ik om trainingsadvies ga vragen. Zijn levensstijl van indertijd gelijkt ook veel op die van mij nu, waardoor hij de juiste persoon is voor vragen. We trainen ook soms samen, wat me wel sterker maakt.

8. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Het BK in lac  l'Eau d'Heure is een zeer groot doel ook omdat het een parcours is op mijn maat. Verder wil ik dit jaar La Gleize mee doen voor de prijzen en ook hoop ik om een vaste waarde te worden in de nationale klimploeg.

Gerelateerde artikels

Xandres Vervloesem en Steven Pattyn zullen hun laatste jaar als junior volgend seizoen samen afwerken bij het Van Moer Logistics Cycling Team. "In 2018 zal ik samen met Steven Pattyn de overstap maken naar het Van Moer logistics cycling team. Steven en ik hebben elkaar dit jaar naar een hoger...
Steven Pattyn won afgelopen zondag de afwachtingswedstrijd van de Schaal Sels in Merksem. Het is voor de eerstejaars junior zijn eerste zege van het seizoen. "Aangezien de koers over een afstand ging van 77 km, heb ik meteen de koers hard gemaakt. Al gauw waren we met z'n 5 weg. Maar we...
Steven Pattyn was afgelopen zaterdag misschien wel één van de verrassingen op het podium van het provinciaal kampioenschap in Antwerpen voor de nieuwelingen. Steven mag voor de rest van het seizoen pronken in de provinciale trui. 1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer...
Bij de tweedejaars nieuwelingen in Herentals kregen we 48 titelkandidaten voor de provinciale trui. Ook hier kregen we in het begin enkele aanvalspogingen te zien tot uiteindelijk 3 renners konden wegrijden: Stef Loos, Lander Scheers en Stefan Zagers. De drie kregen even later het gezelschap van...