Stefan Cohnen wint in Nieuwrode (foto's)

Door Glenn Hofkens op 16 Jun 2019 - 09:16
Printvriendelijke versie

Met 80 stonden ze gisterenmiddag aan de start in een zonovergoten Nieuwrode voor 11 ronden van 9 km met aankomst bovenop het Rot. De wedstrijd lag al snel in een beslissende plooi toen 12 renners wegsprongen uit het peloton: Jelle Camps (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC), Kees Duyvesteyn (Cycling Otago), Tijs Huygen (Individueel), Sander Rietjens (Prorace - Urbano Cycling Team), Stefan Cohnen (Team Starbikewear), Wout Verbeek (Team Wilier-Force), Sven Moris, Sven Noels en Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team), Vincent Baestaens en Len Dejonghe (VZW Koninklijke Stoempersclub - Leuven) en Niels Merckx (WSC Hand In Hand Baal). Zij reden al snel 40 seconden weg van het peloton. Na 3 ronden verloor de kopgroep met Niels Merckx en Sven Noels wel 2 renners door materiaalpech. Het peloton kwam op dat moment ook even terug tot binnen de 30 seconden, maar ze liepen vrij snel opnieuw uit op het peloton. Zo werd het al vrij snel duidelijk dat de winnaar bij de 10 vooraan zat. In de zevende ronde plaatste Stefan Cohnen een aanval. Hij had al snel een 30-tal seconden voorsprong op de andere 9. Hij kon standhouden en kwam met een 20-tal seconden voorsprong als winnaar over de streep. De spurt voor de 2e plaats werd gewonnen door Vincent Baestaens, terwijl Rutger Wouters de 3e podiumplek binnenhaalde.

Ongeveer een half uur nadat Noah De Graef (Crabbé Toitures - CC Chevigny) de nieuwelingenwedstrijd won in Lommel Kolonie, was het zaterdag om 14.45 uur de beurt aan de elite zonder contract en beloften voor 19 ronden van 5,6 km. Na iets minder daan één uur wedstrijd ontstond een kopgroep van 13...
De wedstrijd voor ezc/u23 te Oplinter-Tienen werd gewonnen door de Nederlander Stefan Cohnen. De andere podiumplaatsen waren voor de Engelsman Paul Wright en Niels Merckx. "Op twee weken tijd heb ik mijn derde koers gewonnen, plus een derde plek bijeen kunnen rijden. Dit is voor mij...