Stefan Cohnen wint in Lommel Kolonie

Door Glenn Hofkens op 15 Oct 2018 - 20:01
Printvriendelijke versie

Ongeveer een half uur nadat Noah De Graef (Crabbé Toitures - CC Chevigny) de nieuwelingenwedstrijd won in Lommel Kolonie, was het zaterdag om 14.45 uur de beurt aan de elite zonder contract en beloften voor 19 ronden van 5,6 km. Na iets minder daan één uur wedstrijd ontstond een kopgroep van 13 renners: Yves Coolen (Home Solution-Soenens Cycling Team), Pieter Jacobs en Jeff Peelaers (Hubo-Aerts Action Bike CT), Gert Delcroix (Individueel), Jari Snyers (Nano Development Team), Gerry Druyts (Pauwes Sauzen-Vastgoedservice), Yoeri Beyens (Snake Cycling Team V.Z.W. Koningshooikt), Vince Gerits (Stageco Cycling Team), Marc Franken (United C.T.), Sven Noels (VP Consulting-Zannata Cycling Team), de Duitser Benjamin Sydlik (Tempo Hoppenbouwers Veldhoven) en de Nederlanders Stefan Cohnen (Team Starbikewear) en Harry Sweering (West-Frisia). Het peloton bleef eerst even hangen op ongeveer 40 seconden, maar na een valpartij van o.a. Belgisch kampioen Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team) liep de voorsprong van de leiders snel op. Uit het peloton kwam er nog reactie van 6 renners: Sander Elen (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC), Stef Claes en Limburgs beloftenkampioen Tristan Scherpenbergh (United C.T.), Stan Van Tricht (VL Technics - Experza - Abutriek C.T.) en de Nederlanders Jos Koop (TWC Tempo) en Marinus Bogerd (WV De IJsselstreek). Zij bleven uit de greep van het peloton, dat een ronde vroeger moest stoppen, maar kwamen niet dichter bij de kopgroep. In de voorlaatste ronde versnelde Stefan Cohnen vooraan. In de laatste ronde reed ook Yves Coolen nog weg uit de kopgroep, maar hij kon niet naar de zegevierende Cohnen rijden en eindigde dus als 2e. De spurt voor plaats 3 werd gewonnen door Marc Franken.

Met 80 stonden ze gisterenmiddag aan de start in een zonovergoten Nieuwrode voor 11 ronden van 9 km met aankomst bovenop het Rot. De wedstrijd lag al snel in een beslissende plooi toen 12 renners wegsprongen uit het peloton: Jelle Camps (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC), Kees Duyvesteyn (Cycling...
De wedstrijd voor ezc/u23 te Oplinter-Tienen werd gewonnen door de Nederlander Stefan Cohnen. De andere podiumplaatsen waren voor de Engelsman Paul Wright en Niels Merckx. "Op twee weken tijd heb ik mijn derde koers gewonnen, plus een derde plek bijeen kunnen rijden. Dit is voor mij...