Sil Van Daele solo naar eerste zege in Vichte

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Jul 2022 - 21:25
Printvriendelijke versie

Als eerstejaarsnieuweling startte Sil Van Daele met de wielersport. Nu als tweedejaarsjunior behaalt hij zijn eerste zege in zijn carrière. Hij kon solo over de meet rijden met een voorsprong van 30 seconden op de nummer 2, Laurens Plancke.

"Er waren maar circa 40 renners aan de start, dus ik wist dat het een atypische wedstrijd ging zijn. Het eerste uur heb ik veel geprobeerd om het pak wat uit te dunnen, eens dat gelukt was, heb ik een half uurtje gefreeweeled en wat gerust om daarna dan nog een offensief in te kunnen zetten... Ik had gehoopt nog iemand mee te krijgen maar uiteindelijk is het alleen gelukt. Nog een dikke dank u aan mijn vrienden en familie  en de hele  Avia squad met onder meer Michel Geerinck die vandaag fantastisch gepresteerd hebben op het bk ploegentijdrijden. Geen grote overwinning, maar wel één die deugd doet voor mij.": vertelt Sil.

Foto: Paul Van Daele

1 VAN DAELE SIL - AVIA-RUDYCO CYCLING TEAM
2 PLANCKE LAURENS - CYCLING TEAM LUC WALLAYS - JONGE RENNERS ROESELARE
3 JAMIESON MATHEW - VZW WP DE MOLENSPURTERS

Gerelateerde artikels

  Sil Van Daele won maandagnamiddag de laatste rit voor junioren in de Triptuque Ardennais. Het is voor Sil zijn 2e zege van het seizoen en zijn 2e ooit. "Ik denk allereerst dat we een mooie teamprestatie hebben neergezet met winst in het ploegenklassement, een 3e plek in het...