Sil Van Daele sluit Triptuque Ardennais af met de zege

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Aug 2022 - 13:04
Printvriendelijke versie

 

Sil Van Daele won maandagnamiddag de laatste rit voor junioren in de Triptuque Ardennais. Het is voor Sil zijn 2e zege van het seizoen en zijn 2e ooit.

"Ik denk allereerst dat we een mooie teamprestatie hebben neergezet met winst in het ploegenklassement, een 3e plek in het eindklassement en een etappe in de groene trui. ": aldus Sil.

"Ik wist dat er maandagnamiddag een kans lag  om in de lokale ronde nog een ontsnappingspoging te doen en weg te blijven, aangezien ik geen bedreiging meer was voor de gele trui. Ik heb geduldig afgewacht en voelde me beter en beter worden naar het einde van de wedstrijd. Ik ben dan op de gpm naar de koplopers gereden samen met nog een renner. Mij vanachter rustig in de kopgroep gezet en de 2 tussensprints voor onze groene trui gewonnen om punten weg te nemen en gepokerd tot de laatste ronde, om dan weer op de gpm weg te rijden van ons groepje."

Gerelateerde artikels

Als eerstejaarsnieuweling startte Sil Van Daele met de wielersport. Nu als tweedejaarsjunior behaalt hij zijn eerste zege in zijn carrière. Hij kon solo over de meet rijden met een voorsprong van 30 seconden op de nummer 2, Laurens Plancke. "Er waren maar circa 40 renners aan de start, dus ik...