Pim Ligthart twee seizoenen bij Lotto Belisol

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Sep 2013 - 12:42
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Vandaag kan Lotto Belisol een nieuwe transfer aankondigen. De 25-jarige Pim Ligthart rijdt vanaf 1 januari 2014 twee seizoenen voor de ploeg. Hij won dit jaar op 16 juni, nota bene zijn verjaardag, de slotrit van de Ster ZLM Toer door als vroege vluchter uit de greep van een jagend peloton te blijven. In 2011 kroonde hij zich tijdens zijn eerste jaar als prof tot Nederlands kampioen op de weg. Momenteel rijdt Ligthart bij Vacansoleil – DCM.

Pim Ligthart: “Lotto Belisol sprak me meteen aan. Ik zal nu voor het eerst in een volledig Belgisch team rijden, in mijn huidige ploeg is er al wel een deel Belgische omkadering. Ik kom graag in België om te koersen, het wielrennen leeft er echt. Het wordt zeker spannend om nieuwe mensen te leren kennen, het zal mijn tweede profploeg zijn en ik kijk er naar uit.”

“Ik heb al aangetoond dat wanneer ik met een selecte groep aan de meet kom, ik het werk kan afmaken. Wat de toekomst betreft wil ik graag een rol spelen in het voorjaar en in kleinere etappekoersen, genre Ronde van Denemarken, Ster ZLM Toer of Ronde van Wallonië, waar ik in 2012 derde werd in de eindstand. Mijn favoriete wedstrijden zijn de kampioenschappen, ik presteer altijd goed op het NK. Ik ben al één keer Nederlands kampioen geworden en dat zou ik graag nog eens overdoen (lacht). Ik kijk er ook naar uit mijn bijdrage te leveren in functie van renners als Tony Gallopin en Jürgen Roelandts in de voorjaarsklassiekers of bij de sprints van André Greipel.”

Gerelateerde artikels

In de openingsrit van de Ruta del Sol bezorgde Pim Ligthart deze namiddag Lotto Soudal hun vierde overwinning van het jaar. Na winst in de GP La Marseillaise is het voor Ligthart zijn tweede seizoenszege. De slotkilometers van de etappe waren hectisch met grote valpartijen. Pim was de enige renner...