Maxime De Poorter: "Ik heb niet het maximum uit mijn seizoen gehaald"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2014 - 12:01
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Maxime De Poorter was één van de uitblinkers dit seizoen van het Avia-Crabbé Cycling Team. Maxime offerte zichzelf op voor zijn ploegmakkers wanneer het nodig was. Desondanks mocht hij nog 8 keer het zegegebaar maken.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De 'grote' zeges waren voor mij de mooiste momenten afgelopen seizoen. Wat volgens sommigen in 2013 nog 'gelukstreffers' waren, zijn de vier grote zeges van dit seizoen een bevestiging. Niet alleen voor mezelf, hopelijk ook voor de rest. Ik had gedacht dat ik wedstrijden op nationaal niveau zou winnen, maar internationaal niveau of een klimkoers winnen, dat had ik zeker niet verwacht!

2. Vind je u seizoen geslaagd?  Wanneer je acht zeges behaalt waarvan vier interclubs en een contract versiert bij een van 's lands beste beloftenteams, dan moet je eerlijk zijn met jezelf dat het seizoen zeker en vast geslaagd is. Al besef ik dat ik niet het maximum uit mijn seizoen heb gehaald.

3. Je prestaties werden beloond met een contract bij EFC. Tevreden? Hoe was de eerste kennismaking met de ploeg op de eerste teambuilding dag? We trokken enkele weken geleden op teambuilding met de nieuwe ploeggenoten. Een eer om plots tussen mannen te staan waar in het verleden en momenteel enkel naar kan opkijken. Het voelde goed en de sfeer was ook dik in orde. De eerste tonen werden alvast gezet om er een mooi seizoen van te maken. EFC-Etixx is een topteam waar ik de overstap naar de beloften het best zal kunnen maken.

4. Is de combinatie hoge school en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? Het is kwestie van het juiste evenwicht te zoeken en te vinden. De eerste maanden van het academiejaar zijn reeds voorbij. Eind september - oktober - november moest ik door blessure en winterrust weinig aan combineren denken. Nu de trainingen hervatten zijn de dagen goed gevuld. Waar een wil is,  is een weg. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie me zal lukken. Het topsportstatuut is daarbij ook een helpende hand.

5. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Ik ben me ervan bewust dat dit de moeilijkste overgang wordt. De afgelopen overgangen verteerde ik goed, dat stelt me wel gerust. Als ik een goede winter doormaak, gespaard blijf van ziekte of pech, dan acht ik me instaat de overgang zonder al te veel problemen te verteren.
De opbouw loopt zoals altijd: na een goede rust beginnen we met stabilisatie-oefeningen, krachttraining in de fitness en basistrainingen op de fiets. Naarmate de voorbereiding vordert, worden de trainingen intensiever. Enkele weken voor de start van het seizoen trekken we met het EFC-Etixx Team naar Mojacar om de laatste procentjes aan de conditie toe te voegen.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ja, ik ben bijgelovig. Ik heb een favoriete zonnebril die ik opzet tijdens de wedstrijden.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Specifieke voorkeur heb ik niet, ik zeg tegen beide geen neen. Elke soort wedstrijd heeft op zijn eigen manier zijn charmes.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Ik zie me wel als een renner type John Degenkolb: Sterk en snel.

Gerelateerde artikels

Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.
Een snel tempo in de beginfase zorgde ervoor dat er niet onmiddelijk gedacht werd aan aanvallen. Enkele pogingen van kleine groepjes werden steeds snel teniet gedaan. Na een kleine 40 km wedstrijd ging Steven Moons solo in de aanval en kreeg een maximum voorsprong van 40". Maar hij werd al snel...
"Het was een lastige wedstrijd met veel hoogtemeters, maar ik voelde me goed. Ik probeerde telkens bergop mee te schuiven en daar lukte ik aardig in. Iets over halfkoers reed Tom Wirtgen met nog enkele medevluchters. Hij had snel een minuut bijeen gefietst, maar viel toch terug. Tijdens de lange...
"Er kwamen 47 renners aan de start in de Madonna, deelgemeente van Langemark. De strakke wind zorgde ervoor dat het een zeer geanimeerde wedstrijd was met tal van ontsnappingspogingen. Na 9 van de 15 af te leggen ronden viel de koers zo goed als in zijn plooi. Dennis Delmotte, Joran Vermet en...
  Gisteren stonden 171 deelnemers aan de start van de BVB wedstrijd in Reningelst. Onder een lichte regenbui en donkere wolken trokken de renners zich op gang voor een heuvelachtige wedstrijd van 122 kilometer verdeeld over 10 ronden van 12kilometer. De wedstrijd werden aan een...
Met 118 juniores verschenen ze aan de start in Temse waaronder een sterk Avia Crabbé blok. De overwinning ging naar Maxime De Poorter. "Iets voor halfkoers kwam in verschillende fases een kopgroep van 9 tot stand waarbij 5 man van het Avia Crabbé team. De samenwerking verliep vlot en snel hadden...