Maurice Hoorens is de snelste in Damme : "Na de zege van Mathieu van der Poel besloten om te starten"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Mar 2023 - 18:26
Printvriendelijke versie

De Memorial Dirk Bisschop in Damme voor nieuwelingen werd gisteren gewonnen door Maurice Hoorens. In de massaspurt was hij net iets sneller dan de West-Vlaams kampioen Briek Plasman en zijn ploeggenoot uit Zuid-Afrika Travis Cuthbert.

Maurice Hoorens: "Na deze week een beetje ziek geweest te zijn, heb ik getwijfeld om dit weekend aan de start te staan met oog op volgende week(Gent-Wevelgem). Zaterdag na de zege van Mathieu van der Poel toch besloten om te starten met heel veel zin. Ik wist op voorhand dat het een vlak parcours was met een strook kasseien in aan de finish. Het kon niet slecht zijn op de voorbereiding voor volgende week en binnen 2 weken Mons en Pévèle. De eerste rondes heb ik moeten proberen om vooraan in het peloton te komen en daar mooi te blijven zitten. Een paar keer aangevallen en geprobeerd mee te gaan maar zonder succes. Uiteindelijk met een grote groep naar de finish. Ik voelde mij super, alleen had ik wat last van de koude. Ik zat ver op de 4e rij voor de laatste rechte lijn. Met mijn sterke aanzet er langs rechts kunnen langskomen en over de streep gekomen met een grote lengte voorsprong."

1 HOORENS MAURICE - WIELERCLUB "ONDER - ONS PARIKE" VZW
2 PLASMAN BRIEK - CYCLING TEAM LUC WALLAYS - JONGE RENNERS ROESELARE
3 CUTHBERT TRAVIS - WIELERCLUB "ONDER - ONS PARIKE" VZW

Gerelateerde artikels

Geduld wordt beloond en dat is ook zo voor Maurice Hoorens. In Dentergem kon hij voor de eerste maal als nieuweling het zegegebaar maken. "Het was een groot parcours van 11 km. Ik heb het niet kunnen verkennen dus moest ik de eerste ronde goed kijken waar ik vooraan moest zitten. Het was een...