Matthew Van Schoor: "Ik hoop gewoon om op elk soort parcours vooruitgang te boeken"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Mar 2018 - 20:25
Printvriendelijke versie

Tijdens het openingsweekend kon Matthew Van Schoor onmiddellijk al de wedstrijd van Brustem op zijn naam schrijven. Een echte opsteker voor de sympathieke tweedejaars junior van het Van Moer Logistics CT.

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
De hoogtepunten waren als eerste mijn overwinning in Veldegem en de verschillende podiumplaatsen die ik behaald heb. Maar vooral de internationale wedstrijden en meerdaagse die ik heb gereden waren zeer mooi om mee te maken.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
Over het algemeen was ik tevreden over mijn seizoen al had ik wel gehoopt om in een UCI-wedstrijd eens een mooie uitslag te rijden.

3. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil/kan je hierin nog verbeteren ?
Ik ben zeker niet de beste tijdrijder, maar ik doe het wel graag en zou er dit jaar zeker wel in willen verbeteren. Ik vind het een mooie en eerlijke discipline.

4.  Hoe zagen de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Ongeveer hetzelfde als in 2017. De eerste maanden deed ik het rustig aan en later ging ik vooral duurtrainingen doen en wat stabilisatie.

5. Op welke punten hoop je dit jaar vooruitgang te maken?
Ik hoop gewoon om op elk soort parcours vooruitgang te boeken, maar vooral in het klimmen en tijdrijden wil ik verbeteren.

6. In Brustem was het onmiddellijk bingo voor u. Verwacht om dit te kunnen doen? Geeft dit nu extra vertrouwen voor de rest van het seizoen?
Ja, mijn eerste wedstrijd van het seizoen en meteen gewonnen. Ik wist dat de vorm wel goed zat maar het is nog altijd afwachten hoe het in de koers verloopt, maar dit geeft mij zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik denk dat ik wel een allrounder ben.

8. Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2018?
In elke wedstrijd waar ik start het beste van mezelf geven en vooral in de grotere wedstrijden mooie uitslagen proberen te rijden.

Gerelateerde artikels

Matthew Van Schoor behaalde vandaag zijn 3e overwinning van het seizoen in Berlare. "In het begin van de wedstrijd mij rustig gehouden. Rond halfweg koers naar de kopgroep van 3 gesprongen en ik kreeg Arjan Poleij mee. Ik demarreerde meteen opnieuw en enkel Arjan kon mee. We hebben heel...
Matthew Van Schoor, tweedejaaars nieuweling was vandaag in Pommeroeul de snelste in een spurt met 2. Het is voor Matthew zijn eerste zege sinds hij op 8-jarige leeftijd is gestart met het wielrennen. "We waren met 63 renners. In het begin van de wedstrijd heb ik mij kalm gehouden en...
In Pommeroeul was Matthew Van Schoor afgelopen weekend de snelste. De tweedejaars nieuweling van Van Moer Logistics CT verbaasde zichzelf met deze overwinning zo vroeg op het seizoen. 1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Mijn vader heeft...
Het Van Moer Logistics Cycling Team heeft een mooie Tour de L'eure achter de rug in Frankrijk. Liam Slock werd eindwinnaar van het klassement. Matthew Van Schoor eindigde 3e in het klassement en de ploeg wint het ploegklassement. Ook de rurshetrui ging mee naar België. "De eerste dag...
Matthew Van Schoor was gisteren de snelste van 3 in de sprint te Zonnebeke. Met 68 renners in de categorie elite2/u23 ging men daar van start voor 117km koersplezier. " Na een aantal ronden zijn we met 10 man weggereden en we hadden meteen een mooie voorsprong van ongeveer 1 minuut. Op een...
In het Brabantse Londerzeel was de beste Vlaming Matthew Van Schoor. In de spurt was de Waal Bastian Marchand de snelste. "In het begin van de wedstrijd werd er een paar keer aangevallen, maar niemand geraakte weg. Ik heb zelf ook een paar keer geprobeerd maar het kwam altijd terug samen...