Matthew Van Schoor: "Een overwinning zo vroeg op het seizoen had ik niet verwacht"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Mar 2016 - 20:05
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

In Pommeroeul was Matthew Van Schoor afgelopen weekend de snelste. De tweedejaars nieuweling van Van Moer Logistics CT verbaasde zichzelf met deze overwinning zo vroeg op het seizoen.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Mijn vader heeft vroeger altijd gekoerst en ik keek erg op naar hem. Ik was direct verkocht en ik wist meteen dat ik deze sport ook wou beoefenen. Ik ben gestart op 8-jarige leeftijd.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Heel tevreden. Van mijn 35 wedstrijden heb ik 20 keer top 10 gereden, waarvan twee keer 2e.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Ik heb duurtrainingen gedaan en ook stabiliteitsoefeningen. In de krokusvakantie ben ik ook naar Spanje geweest om te gaan trainen.

4. Inmiddels heb je de eerste zege op je palmares staan van het seizoen. Verwacht om zo vroeg op het podium te staan ? Gehoopt wel maar verwacht niet echt. Mijn vorige 2 wedstrijden waren iets minder dus ik wou vooral het goede gevoel terugkrijgen. Dat ik zo snel heb gewonnen was dus een verrassing voor mij.

5. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik hoop om nog hier en daar een overwinning mee te grijpen en zou ook graag enkele mooie uitslagen willen rijden in de grote wedstrijden.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik hou er van om de wedstrijd hard te maken en moet het ook hebben van lastige parcours.

7. Spurt of solo? Waarom?  Solo. Het lijkt me zo mooi om aan de aankomst te komen met het gevoel dat je al gewonnen hebt alvorens je de eindmeet bereikt hebt. Je kunt ook meer genieten wanneer je solo aankomt.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik kan redelijk goed tijdrijden. Ik heb vorig seizoen de ploegentijdrit in Borlo ook meegereden en ik vond dat ik een goede prestatie had geleverd.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Niet echt, maar ik draag wel altijd een Paternoster.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide. Ik vind het afzien binnen deze sport zo mooi en ik denk dat een mix van beide de zwaarste combinatie is die je kan maken binnen het wielrennen.

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Over het algemeen gaat het combineren goed. Soms is het wat druk, maar met een goede planning lukt het wel.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Dimitri Vegas en Like Mike
Favoriete film : James Bond
Andere hobby's: /
Lievelingseten : Pasta
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Pommeroeul
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Greg Van Avermaet
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een kampioenentrui

 

Gerelateerde artikels

Matthew Van Schoor zal de overstap naar de junioren zetten bij Van Moer Logistics Cycling Team. Matthew was goed voor 3 zeges en verschillende podiumplaatsen. "Ik blijf dus bij Van Moer Logistics Cycling Team omdat het programma dat ze mij hebben voorgesteld en het vertrouwen dat huidige...
Het ploegenklassement in Tour de l’Eure wordt momenteel aangevoerd door Van Moer Logistics Cycling Team. Vandaag staat nog een ploegentijdrit en een rit op het programma. "Ik ben samen met ploegmaat Liam Slock weggereden na 40km. We waren met een kopgroep van 13 man weg. In de laatste...
Dag 2 in de Ster der Vlaamse Ardennen heeft de gele trui opgeleverd voor Matthew Van Schoor. Matthew won de spurt van 3 in Sint-Maria-Oudenhove. "Vanaf de eerste ronde rijden we met ongeveer 12 renners weg op de Berendries. Op de voorlaatste passage van de Berendries rij ik alleen weg en...
Matthew Van Schoor zal volgend seizoen zijn laatste jaar als junior volbrengen bij het Van Moer Logistics Cycling Team. Matthew is al sinds miniem lid van de ploeg. "Ik blijf Van Moer Logistics Cycling Team trouw omdat ik me heel goed voel bij deze club. Ik zit al van bij de miniemen bij deze...
Matthew Van Schoor behaalde vandaag zijn 3e overwinning van het seizoen in Berlare. "In het begin van de wedstrijd mij rustig gehouden. Rond halfweg koers naar de kopgroep van 3 gesprongen en ik kreeg Arjan Poleij mee. Ik demarreerde meteen opnieuw en enkel Arjan kon mee. We hebben heel...
Met 41 nieuwelingen werd er gestart in Brabantse St Martens Bodegem. Matthew Van Schoor kon het mooi afwerken in de eindfase en alleen over de streep bollen met een voorsprong van 8 seconden. "In het begin heb ik me redelijk rustig gehouden omdat ik wist dat het nog lastig ging worden met...