Matthew Van Schoor: "Een overwinning zo vroeg op het seizoen had ik niet verwacht"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Mar 2016 - 20:05
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

In Pommeroeul was Matthew Van Schoor afgelopen weekend de snelste. De tweedejaars nieuweling van Van Moer Logistics CT verbaasde zichzelf met deze overwinning zo vroeg op het seizoen.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Mijn vader heeft vroeger altijd gekoerst en ik keek erg op naar hem. Ik was direct verkocht en ik wist meteen dat ik deze sport ook wou beoefenen. Ik ben gestart op 8-jarige leeftijd.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Heel tevreden. Van mijn 35 wedstrijden heb ik 20 keer top 10 gereden, waarvan twee keer 2e.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Ik heb duurtrainingen gedaan en ook stabiliteitsoefeningen. In de krokusvakantie ben ik ook naar Spanje geweest om te gaan trainen.

4. Inmiddels heb je de eerste zege op je palmares staan van het seizoen. Verwacht om zo vroeg op het podium te staan ? Gehoopt wel maar verwacht niet echt. Mijn vorige 2 wedstrijden waren iets minder dus ik wou vooral het goede gevoel terugkrijgen. Dat ik zo snel heb gewonnen was dus een verrassing voor mij.

5. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik hoop om nog hier en daar een overwinning mee te grijpen en zou ook graag enkele mooie uitslagen willen rijden in de grote wedstrijden.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik hou er van om de wedstrijd hard te maken en moet het ook hebben van lastige parcours.

7. Spurt of solo? Waarom?  Solo. Het lijkt me zo mooi om aan de aankomst te komen met het gevoel dat je al gewonnen hebt alvorens je de eindmeet bereikt hebt. Je kunt ook meer genieten wanneer je solo aankomt.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik kan redelijk goed tijdrijden. Ik heb vorig seizoen de ploegentijdrit in Borlo ook meegereden en ik vond dat ik een goede prestatie had geleverd.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Niet echt, maar ik draag wel altijd een Paternoster.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide. Ik vind het afzien binnen deze sport zo mooi en ik denk dat een mix van beide de zwaarste combinatie is die je kan maken binnen het wielrennen.

11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Over het algemeen gaat het combineren goed. Soms is het wat druk, maar met een goede planning lukt het wel.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Dimitri Vegas en Like Mike
Favoriete film : James Bond
Andere hobby's: /
Lievelingseten : Pasta
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Pommeroeul
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Greg Van Avermaet
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een kampioenentrui

 

Gerelateerde artikels

Dag 2 in de Ster der Vlaamse Ardennen heeft de gele trui opgeleverd voor Matthew Van Schoor. Matthew won de spurt van 3 in Sint-Maria-Oudenhove. "Vanaf de eerste ronde rijden we met ongeveer 12 renners weg op de Berendries. Op de voorlaatste passage van de Berendries rij ik alleen weg en...
Het Van Moer Logistics Cycling Team heeft een mooie Tour de L'eure achter de rug in Frankrijk. Liam Slock werd eindwinnaar van het klassement. Matthew Van Schoor eindigde 3e in het klassement en de ploeg wint het ploegklassement. Ook de rurshetrui ging mee naar België. "De eerste dag...
Matthew Van Schoor was gisteren de snelste van 3 in de sprint te Zonnebeke. Met 68 renners in de categorie elite2/u23 ging men daar van start voor 117km koersplezier. " Na een aantal ronden zijn we met 10 man weggereden en we hadden meteen een mooie voorsprong van ongeveer 1 minuut. Op een...
Matthew Van Schoor zal volgend seizoen zijn laatste jaar als junior volbrengen bij het Van Moer Logistics Cycling Team. Matthew is al sinds miniem lid van de ploeg. "Ik blijf Van Moer Logistics Cycling Team trouw omdat ik me heel goed voel bij deze club. Ik zit al van bij de miniemen bij deze...
Matthew Van Schoor (GM Recycling Team) zal morgen één van de starters zijn in Brussel - Opwijk.  De eerstejaars belofte start zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd. "Ik heb vorige week al eens de benen getest in het clubkampioenschap in Meulebeke. Ik voelde me daar wel goed, maar Brussel-...
Matthew Van Schoor, tweedejaaars nieuweling was vandaag in Pommeroeul de snelste in een spurt met 2. Het is voor Matthew zijn eerste zege sinds hij op 8-jarige leeftijd is gestart met het wielrennen. "We waren met 63 renners. In het begin van de wedstrijd heb ik mij kalm gehouden en...