Mathis Avondts keert huiswaarts van de TMP Jugendtour Gotha met groene trui

Door Kurt Vermeerbergen op 12 May 2019 - 18:49
Printvriendelijke versie

In de laatste rit in Duitsland heeft Mathis Avondts zijn groene trui kunnen behouden, welke al sinds zaterdag in zijn bezit was.

"Vandaag was het de laatste rit van 55km. De tweede, de derde en de vierde ronde was het een tussensprint voor de groene trui. De eerste sprint pak ik de volle buit met dank aan Milan Kuypers en Yannick Van Gils die mij mooi naar voor hebben gebracht. De tweede sprint werd ik weggeduwd en moest ik vol in de remmen. De derde sprint word ik derde en pak nog net 1 puntje. In de laatste ronde bergop trokken ze vol door en kon ik nog net mee. In de sprint zat ik net iets te ver en word ik 10e. De groene trui heb ik toch nog met een mooie voorsprong kunnen winnen. Ik wil iedereen van de ploeg bedanken!"

Gerelateerde artikels

Bij de nieuwelingen tweedejaars ging de zege naar Mathis Avondts te Vilvoorde. Mathis domineerde de wedstrijd van start tot einde. Yannick Wuyts en Lars Van den Broeck werden in een spannende spurt 2e en 3e. "Ik stond op de 3e startrij, maar had wel een redelijk goede start. Ik kwam snel aan...