Mathias Declercq: "Ik won dit jaar een wedstrijd met het rugnummer 13"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Dec 2014 - 19:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mathias Declercq kan zowel op de weg als op de piste zijn mannetje staan, dat bewijzen zijn verschillende titels. Mathias maakt in 2015 de overstap naar de nieuwelingen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De drie kampioenschappen waren de mooiste momenten van het seizoen. Ik hoopte op de provinciale titel, wat ook lukte. Daarna kwamen de Vlaamse en Belgische kampioenschappen eraan. Ik hoopte op een podiumplek maar kon ook deze kampioenschappen winnen.

2. Vind je uw seizoen geslaagd?  Mijn seizoen is meer dan geslaagd. Ik won alle drie de kampioenschappen en daarnaast nog 15 andere wedstrijden.

3. Op welk vlak wil je in 2015 de nodige progressie maken? In 2015 zullen mijn tijdritten nog wat moeten verbeteren. Hoewel het BK niet slecht was, vielen het provinciaal en Vlaams kampioenschap wat tegen.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van aspirant naar nieuweling? Deze winter rijd ik op de piste in Gent. Ik rijd er tot in januari. In de krokusvakantie vertrek ik op stage met de ploeg. Ik verwacht geen al te moeilijke overstap naar de nieuwelingen. Het zal in het begin waarschijnlijk wel wat wennen zijn. Ik verwacht het grootste verschil in aantal deelnemers en nervositeit.

5. Je bent momenteel ook actief op de piste. Wat zijn je verwachtingen en doelstellingen? Komende weekends staan de Belgische kampioenschappen op het programma. Ik hoop ergens een medaille te kunnen pakken. Voor een titel zal ik waarschijnlijk wat te kort komen.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik won dit jaar een wedstrijd met het rugnummer 13 dus ben niet echt bijgelovig.

7. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Simon Garrans: Hij is vrij snel aan de meet en kan een korte klim wel verteren. Bovendien is hij ook niet zeer groot.

8. Wat betekent wielrennen voor jouw?  Wielrennen is mijn hobby en mijn passie. Tijdens het schooljaar komt school uiteraard nog op de eerste plaats.

Gerelateerde artikels

De Grote prijs Lanssens NV. Crelan Decock en Verhaegh in Dentergem werd gewonnen door Mathias Declercq. "Na een rustige eerste ronde begon de wedstrijd pas echt in de 2e ronde. We reden met een zestal man weg en konden al snel een mooie kloof bijeen rijden. Jammer genoeg verliep de...
De wedstrijd in Lichtervelde leverde Mathias Declercq zijn tweede zege van het seizoen op. In de massaspurt beschikte de eerstejaars junior over de snelste benen. "De wedstrijd begon al meteen met enkele aanvallen. De snelheid lag meteen vrij hoog en is er uiteindelijk nooit meer...
Mathias Declercq heeft vandaag de eerste rit in de West-Vlaanderen Cycling Tour gewonnen. "De eerste rit in de West-Vlaanderen Cycling Tour verliep vrij hectisch. Desondanks kon ik onderweg toch een tussenspurt winnen. Ik wist dat de benen goed waren en zat ook ideaal geplaatst voor de...
Zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma voor junioren. Mathias Declercq zal voor het Zannata Galloo Cycling Team Menen deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en wie de kanshebbers zijn volgens hen. "Zondag wordt een zware dag. Het zal meteen al...
Mathias Declercq moest zich vandaag tevreden stellen met een tweede plaats op zijn thuiskoers in Veurne. De zege was weggelegd voor de Fransman Anthony Revillon. "Vandaag reed ik een thuiskoers in Veurne. Er waren enkele aanvalspogingen maar deze draaiden uiteindelijk op niets uit. Na een...
11 ronden van 5,3km moesten de 57 nieuwelingen afleggen in Meulebeke. In de spurt met de Engelsman Joshua Price was Mathias Declercq de snelste. "Gisteren reed ik in Meulebeke. Er stond wat wind, wat ervoor zorgde dat het een leuke wedstrijd kon worden. Desondanks bleef het peloton lang...