Mathias Declercq: "Ik won dit jaar een wedstrijd met het rugnummer 13"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Dec 2014 - 19:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mathias Declercq kan zowel op de weg als op de piste zijn mannetje staan, dat bewijzen zijn verschillende titels. Mathias maakt in 2015 de overstap naar de nieuwelingen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De drie kampioenschappen waren de mooiste momenten van het seizoen. Ik hoopte op de provinciale titel, wat ook lukte. Daarna kwamen de Vlaamse en Belgische kampioenschappen eraan. Ik hoopte op een podiumplek maar kon ook deze kampioenschappen winnen.

2. Vind je uw seizoen geslaagd?  Mijn seizoen is meer dan geslaagd. Ik won alle drie de kampioenschappen en daarnaast nog 15 andere wedstrijden.

3. Op welk vlak wil je in 2015 de nodige progressie maken? In 2015 zullen mijn tijdritten nog wat moeten verbeteren. Hoewel het BK niet slecht was, vielen het provinciaal en Vlaams kampioenschap wat tegen.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van aspirant naar nieuweling? Deze winter rijd ik op de piste in Gent. Ik rijd er tot in januari. In de krokusvakantie vertrek ik op stage met de ploeg. Ik verwacht geen al te moeilijke overstap naar de nieuwelingen. Het zal in het begin waarschijnlijk wel wat wennen zijn. Ik verwacht het grootste verschil in aantal deelnemers en nervositeit.

5. Je bent momenteel ook actief op de piste. Wat zijn je verwachtingen en doelstellingen? Komende weekends staan de Belgische kampioenschappen op het programma. Ik hoop ergens een medaille te kunnen pakken. Voor een titel zal ik waarschijnlijk wat te kort komen.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik won dit jaar een wedstrijd met het rugnummer 13 dus ben niet echt bijgelovig.

7. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Simon Garrans: Hij is vrij snel aan de meet en kan een korte klim wel verteren. Bovendien is hij ook niet zeer groot.

8. Wat betekent wielrennen voor jouw?  Wielrennen is mijn hobby en mijn passie. Tijdens het schooljaar komt school uiteraard nog op de eerste plaats.

Gerelateerde artikels

Vorig jaar was Mathias Declercq als aspirant 14-jaar goed voor talloze zeges. In zijn tweede wedstrijd van het seizoen als eerstejaars nieuweling was het al raak voor deze sympathieke renner van het Zannata Lotto Cycling Team Menen. "Het was een eerder trage wedstrijd. Er waren nauwelijks...
Mathias Declercq  heeft vandaag voor een thuispubliek zijn 7e seizoenszege behaald. In de spurt beschikte hij over de snelste benen. "Ik was voor de wedstrijd enorm gemotiveerd doordat ik reed in m'n eigen gemeente, Veurne. In de eerste ronde ging Len Van Eeckhout door. Hij hield...
Mathias Declercq moest zich vandaag tevreden stellen met een tweede plaats op zijn thuiskoers in Veurne. De zege was weggelegd voor de Fransman Anthony Revillon. "Vandaag reed ik een thuiskoers in Veurne. Er waren enkele aanvalspogingen maar deze draaiden uiteindelijk op niets uit. Na een...
Na zijn zege gisteren deed Mathias Declercq het vandaag nog eens over. Voor Mathias dus een echt top weekend. "Vandaag reed ik in Langemark-Hagebos. Ik viel verschillende keren aan maar het peloton wilde maar niet breken. In de laatste ronde reed nog een Brit weg maar m'n ploegmaten...
Mathias Declercq is de enige provinciaal kampioen in Vlaanderen die zijn eigen opvolgt. In het West-Vlaamse toonde hij zich de snelste van de 59 vertrekkers bij de eerstejaars. "Het was een snelle wedstrijd. Er waren enkele aanvalspogingen maar lang duurde het allemaal niet. Op 2 ronden...
De Grote prijs Lanssens NV. Crelan Decock en Verhaegh in Dentergem werd gewonnen door Mathias Declercq. "Na een rustige eerste ronde begon de wedstrijd pas echt in de 2e ronde. We reden met een zestal man weg en konden al snel een mooie kloof bijeen rijden. Jammer genoeg verliep de...