Mathias Declercq: "De kampioenschappen zijn belangrijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Mar 2015 - 19:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mathias Declercq is één van de eerstejaars nieuwelingen waar we nog zeker van gaan horen. Hij behaalde al een eerste en tweede plaats in de twee wedstrijden welke hij reed.

1. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Hoe? Ik reed deze winter vrij vaak op de piste in Gent. Ik reed ook de meetings en de kampioenschappen. Ik rijd al sinds m’n eerste jaar bij de aspiranten op de piste in de winter.  Deze winter waren m’n uitslagen wat minder dan anders maar als ik zie waar ik nu sta, heb ik daar toch weer vorderingen gemaakt.

2. Je won onmiddellijk één van je eerste wedstrijden van je seizoen in Woumen. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd?  Ik had zeker niet verwacht dat ik al na 2 weken m’n eerste zege zou binnenhalen. Het was een trage wedstrijd waarbij een massaspurt onvermijdelijk was. Het was een bochtige aankomst. In de voorlaatste bocht zat ik al op kop maar niemand zat nog in m’n wiel. Ik ging vol door en behaalde zo m’n eerste overwinning.

3. Mogen we nu stellen dat je de overstap van aspirant naar nieuweling perfect is? Of zijn er toch nog enkele werkpunten? Voorlopig verloopt de stap zonder problemen. De twee wedstrijden die ik al gereden heb, zijn natuurlijk kleinere wedstrijden. Zondag is met de Katjeskoers opnieuw een heel ander verhaal. Dat wordt een nerveuze bedoening.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? De kampioenschappen zijn natuurlijk zeer belangrijk, hoewel ik toch wil proberen een regelmatig seizoen te rijden. Verder zijn de interclubs ook belangrijk, vooral om dan ervaring op te doen.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Over mijn capaciteiten in het tijdrijden heb ik nog wat twijfels. Vorig seizoen reed ik een 13de plaats op het BK, wat zeker niet slecht is, maar op het VK behaalde ik een wat teleurstellende 27ste plaats. Bij de nieuwelingen zijn de tijdritten uiteraard langer. Ik weet zelf niet wat ik daar dit jaar in kan presteren.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk dat ik een renner ben, die een zware wedstrijd aankan. Een echte klimmer ben ik wel niet maar wat op en af is voor mij zeker te doen. Bovendien ben ik nog vrij snel in een spurt, wat natuurlijk een enorm voordeel is.

7. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig, in een vorig artikeltje haalde ik al aan dat ik eens een wedstrijd won met het rugnummer 13. Ik ben nog altijd niet van mening veranderd.

8. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik zal tevreden zijn als ik regelmatig seizoen gereden zal hebben met enkele mooie uitslagen.  Met een tweede plaats en een overwinning in mijn eerste twee wedstrijden als nieuweling, kan m’n seizoen sowieso al niet meer barslecht zijn.

Gerelateerde artikels

Mathias Declercq heeft vandaag de eerste rit in de West-Vlaanderen Cycling Tour gewonnen. "De eerste rit in de West-Vlaanderen Cycling Tour verliep vrij hectisch. Desondanks kon ik onderweg toch een tussenspurt winnen. Ik wist dat de benen goed waren en zat ook ideaal geplaatst voor de...
11 ronden van 5,3km moesten de 57 nieuwelingen afleggen in Meulebeke. In de spurt met de Engelsman Joshua Price was Mathias Declercq de snelste. "Gisteren reed ik in Meulebeke. Er stond wat wind, wat ervoor zorgde dat het een leuke wedstrijd kon worden. Desondanks bleef het peloton lang...
Na het stoppen van DJ Matic CT ging de 14-jarige aspirant Mathias Declercq op zoek naar een nieuwe ploeg. Mathias vond deze in Zannata-Lotto CT Menen. "Na de bekendmaking van het stoppen van DJ Matic hebben meerdere ploegen contact opgenomen. Uiteindelijk koos ik voor Zannata-Lotto CT Menen...
Eerstejaars Mathias Declercq heeft zijn eerste zege bij de junioren behaald in de spurt te Zonnebeke. Hij was de snelste in een groepje van 5. "Vandaag reed ik te Zonnebeke. Het was een vrij zware omloop met ook nog eens lichte regen. Van in het begin werd er dan ook serieus gekoerst. Een...
Mathias Declercq is de enige provinciaal kampioen in Vlaanderen die zijn eigen opvolgt. In het West-Vlaamse toonde hij zich de snelste van de 59 vertrekkers bij de eerstejaars. "Het was een snelle wedstrijd. Er waren enkele aanvalspogingen maar lang duurde het allemaal niet. Op 2 ronden...
Mathias Declercq kan zowel op de weg als op de piste zijn mannetje staan, dat bewijzen zijn verschillende titels. Mathias maakt in 2015 de overstap naar de nieuwelingen. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De drie kampioenschappen waren de mooiste momenten van het seizoen...