Mathias Declercq: "De kampioenschappen zijn belangrijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Mar 2015 - 19:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Mathias Declercq is één van de eerstejaars nieuwelingen waar we nog zeker van gaan horen. Hij behaalde al een eerste en tweede plaats in de twee wedstrijden welke hij reed.

1. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Hoe? Ik reed deze winter vrij vaak op de piste in Gent. Ik reed ook de meetings en de kampioenschappen. Ik rijd al sinds m’n eerste jaar bij de aspiranten op de piste in de winter.  Deze winter waren m’n uitslagen wat minder dan anders maar als ik zie waar ik nu sta, heb ik daar toch weer vorderingen gemaakt.

2. Je won onmiddellijk één van je eerste wedstrijden van je seizoen in Woumen. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd?  Ik had zeker niet verwacht dat ik al na 2 weken m’n eerste zege zou binnenhalen. Het was een trage wedstrijd waarbij een massaspurt onvermijdelijk was. Het was een bochtige aankomst. In de voorlaatste bocht zat ik al op kop maar niemand zat nog in m’n wiel. Ik ging vol door en behaalde zo m’n eerste overwinning.

3. Mogen we nu stellen dat je de overstap van aspirant naar nieuweling perfect is? Of zijn er toch nog enkele werkpunten? Voorlopig verloopt de stap zonder problemen. De twee wedstrijden die ik al gereden heb, zijn natuurlijk kleinere wedstrijden. Zondag is met de Katjeskoers opnieuw een heel ander verhaal. Dat wordt een nerveuze bedoening.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? De kampioenschappen zijn natuurlijk zeer belangrijk, hoewel ik toch wil proberen een regelmatig seizoen te rijden. Verder zijn de interclubs ook belangrijk, vooral om dan ervaring op te doen.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Over mijn capaciteiten in het tijdrijden heb ik nog wat twijfels. Vorig seizoen reed ik een 13de plaats op het BK, wat zeker niet slecht is, maar op het VK behaalde ik een wat teleurstellende 27ste plaats. Bij de nieuwelingen zijn de tijdritten uiteraard langer. Ik weet zelf niet wat ik daar dit jaar in kan presteren.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk dat ik een renner ben, die een zware wedstrijd aankan. Een echte klimmer ben ik wel niet maar wat op en af is voor mij zeker te doen. Bovendien ben ik nog vrij snel in een spurt, wat natuurlijk een enorm voordeel is.

7. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig, in een vorig artikeltje haalde ik al aan dat ik eens een wedstrijd won met het rugnummer 13. Ik ben nog altijd niet van mening veranderd.

8. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik zal tevreden zijn als ik regelmatig seizoen gereden zal hebben met enkele mooie uitslagen.  Met een tweede plaats en een overwinning in mijn eerste twee wedstrijden als nieuweling, kan m’n seizoen sowieso al niet meer barslecht zijn.

Gerelateerde artikels

Vorig jaar was Mathias Declercq als aspirant 14-jaar goed voor talloze zeges. In zijn tweede wedstrijd van het seizoen als eerstejaars nieuweling was het al raak voor deze sympathieke renner van het Zannata Lotto Cycling Team Menen. "Het was een eerder trage wedstrijd. Er waren nauwelijks...
Na zijn zege gisteren deed Mathias Declercq het vandaag nog eens over. Voor Mathias dus een echt top weekend. "Vandaag reed ik in Langemark-Hagebos. Ik viel verschillende keren aan maar het peloton wilde maar niet breken. In de laatste ronde reed nog een Brit weg maar m'n ploegmaten...
De 8ste grote prijs Poperingestraat in Woesten werd gewonnen door Mathias Declercq. Het is voor de nieuweling al zijn 5e zege van het seizoen. "Vandaag behaalde ik mijn vijfde seizoenszege te Woesten. In het begin waren verschillende aanvalspogingen maar niemand raakte weg. In de vierde...
Mathias Declercq is de enige provinciaal kampioen in Vlaanderen die zijn eigen opvolgt. In het West-Vlaamse toonde hij zich de snelste van de 59 vertrekkers bij de eerstejaars. "Het was een snelle wedstrijd. Er waren enkele aanvalspogingen maar lang duurde het allemaal niet. Op 2 ronden...
Na het stoppen van DJ Matic CT ging de 14-jarige aspirant Mathias Declercq op zoek naar een nieuwe ploeg. Mathias vond deze in Zannata-Lotto CT Menen. "Na de bekendmaking van het stoppen van DJ Matic hebben meerdere ploegen contact opgenomen. Uiteindelijk koos ik voor Zannata-Lotto CT Menen...
De Grote prijs Lanssens NV. Crelan Decock en Verhaegh in Dentergem werd gewonnen door Mathias Declercq. "Na een rustige eerste ronde begon de wedstrijd pas echt in de 2e ronde. We reden met een zestal man weg en konden al snel een mooie kloof bijeen rijden. Jammer genoeg verliep de...