Joshua Giddings wint Brussel - Opwijk (foto's)

Door Jo Groenevinger op 27 Feb 2024 - 13:28
Printvriendelijke versie

Bij de start van Brussel - Opwijk werd een minuut stilte gehouden voor Tijl De Decker, die vorig jaar derde werd. Na 30 kilometer ging het Lotto Dstny-team vol gas op de Putberg. De race openden zich en 13 renners kregen een voorsprong, waarbij 5 renners van Lotto Dstny aanwezig waren.

"Ons plan was om na 30 kilometer voluit te gaan met het team, en dat werkte. Ik keek achterom en zag meteen dat het peloton uitgerekt was. Iedereen van het team zette zich volledig in en we gingen ervoor. Het geeft een grote beloning wanneer je je inzet en ziet dat er gaten ontstaan," kijkt Joshua Giddings terug.

De voorsprong liep op tot ongeveer een minuut. Ondertussen sloten drie andere renners zich aan bij de kopgroep. Naar het einde toe kwamen er aanvallen van overal. In de laatste ronde ontsnapte een renner van Wanty - ReUz - Technord en pakte 15 seconden voorsprong. "Ik probeerde de kloof te dichten, maar slaagde daar niet in, dus dacht ik eigenlijk dat de overwinning weg was. Het team werkte super hard en we sloten de kloof met 3 kilometer te gaan. Vanaf dat moment moest ik geloven dat ik kon sprinten, omdat mijn team zoveel had gegeven. Ik wist dat ik als tweede de laatste bocht in moest gaan, en dat deed ik. Ik bleef gewoon zitten omdat ik niet meer kon opstaan. Ik gaf alles en zag dat niemand me passeerde. Ik was super blij toen ik de finishlijn overstak," glimlacht Giddings.

"Ik heb al lang geen wegwedstrijd meer gewonnen, dus dit geeft me veel vertrouwen. Het is fijn om te weten dat de winter succesvol was en met het team dat we hebben, ben ik ervan overtuigd dat we ook op andere races kunnen domineren. We hebben vandaag gedomineerd en het heeft zich uitbetaald. Ik kan mijn team niet genoeg bedanken. Mijn telefoon staat roodgloeiend.  Het is echt een ervaring om met het pro team te rijden. Ik zal gewoon weer mijn best doen."

Foto's :  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720315082653 (de foto's staan grondig door elkaar waarvoor onze excuses)

1 GIDDINGS JOSHUA - LOTTO DSTNY DEVELOPMENT TEAM
2 MOONEN ZENO - WANTY-RE UZ-TECHNORD
3 RACCAGNI NOVIERO ANDREA - SOUDAL QUICK-STEP DEVO TEA

Gerelateerde artikels

Na een ploegstage in Spanje staat het Lotto Dstny Development Team deze vrijdag aan de start van de Tour des Alpes Maritimes et du Var (UCI 2.1). Niet alleen betekent deze driedaagse rittenwedstrijd in Zuid-Frankrijk de aftrap van het seizoen, het is ook de allereerste keer dat de opleidingsploeg...