Jordi Warlop: "Ik kan mijn seizoen nu al met een gerust hart afsluiten"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Aug 2015 - 20:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi Warlop was vorig seizoen één van de succesvolle junioren in ons land. Jordi werd o.a. 2e op het EK. Voor seizoen als eerstejaars belofte tekende Jordi een contract bij EFC-Etixx. Ondanks zijn val in de Havenpijl is Jordi uiterst tevreden van zijn seizoen.

1. Verliep de overstap van junior naar belofte zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? Neen, ik had niet gedacht dat ik zo goed de overstap zou kunnen maken. De moeilijkste aanpassing voor mij was na een korte rustperiode terug in conditie geraken. Bij de juniores ging deze overstap gemakkelijker.

2. Het seizoen loopt nog enkele maanden. Tevreden tot nu toe? Aan welke wedstrijden heb je zo de beste herinneringen en waarom? Ja, ik ben zeer tevreden tot nu toe. Ik ben nu wel gevallen en ben 2 weken buiten strijd maar dat is koers. Ik heb al hele mooie wedstrijden kunnen rijden en mooie resultaten. Essor Breton was de mooiste koers voor mij.

3. Je was actief in verschillende profkoersen. Ben je dan extra zenuwachtig om te mogen rijden tegen hen? Hoe waren deze wedstrijden? Voor een wedstrijd kan ik redelijk goed de rust bewaren maar voor Gullegem Koerse had ik toch wat zenuwen, zeker omdat ik tussen de profs mocht meerijden. Ik was daar heel goed. Ik was mee met de kopgroep maar ik viel na een tijdje lek. De koers was over.

4. In de Havenpijl kwam je ten val. Ernstige verwondingen die invloed hebben op de rest van het seizoen? Ik ben nu 2 weken buiten strijd. ik zal wel wat conditie kwijt zijn,maar dat is koers iedereen kan dat tegen komen. Ik hoop dat er geen gevolgen zullen zijn van de val.

5. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit? Paris tours en de grote koersen nog.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik ben tevreden over het tijdrijden. Het kan wel nog veel beter maar dit jaar heb ik er niet echt op getraind. Het is moeilijk om als 1ste jaars overal goed in te presteren.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Allrounder.

8. Welke punten wil je tegen volgend seizoen nog bijschaven? Tijdrijden en spurt

9. Spurt of solo? Waarom? Het liefste van al solo omdat dit mooier is om zo over de meet te komen. Natuurlijk wil ik graag eens winnen in de spurt ook.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Met regen en wind: Ik kan goed in dat weer rijden omdat we dat een beetje gewoon zijn van in de westhoek.

11. Wanneer sluit je u seizoen als eerstejaars belofte met een goed gevoel af? Ik kan zeker nu al met een gerust gevoel afsluiten. Ik heb al mooie dingen getoond als 1ste jaars. Ik hoop dat ik nog mooie dingen kan laten zien dit jaar.

12. Hoe combineer je het wielrennen met school/werken? Moeilijk? Of besloten om alles op de koers te zetten? Ik heb besloten om alles op de koers te zetten. Ik ga niet meer studeren.
 

Gerelateerde artikels

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Jean-Pierre Dubois geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations' Cup Men U23 – Ronde van Vlaanderen, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2017: Stan DEWULF Jasper PHILIPSEN Franklin SIX Mathias VAN GOMPEL...
Het criterium voor juniores in Oostende lokten 30 renners aan de start. Jordi Warlop won de sprint en draagt zijn overwinning op aan ploeggenoot en vried Igor Decraene. "De eerste ronde hing ik helemaal laatste, ik had echt geen zin in koers. Maar dan dacht ik, Igor wilt dat ook niet dat ik niet...
Jordi Warlop was de Belgische topper op het Europees kampioenschap afgelopen seizoen. Met een schitterende prestatie zette hij België op de wielerkaart. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Parijs-Roubaix vond ik wel een mooi moment na al de pech die ik gehad heb...
"Er was vanaf de start een groep van 8 man weg maar geen enkele Belg kon daar op reageren want wij stonden helemaal langs achter om te starten. De kopgroep heeft lang op 1 minuut blijven hangen maar na 4 ronden hadden we ze al terug. Er zijn dan een paar aanvallen gekomen waar  Emiel...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het PK op de weg was wel mooi, heel de koers in de aanval en 2de aangekomen. De keizer der junioren van Koksijde was ook wel mooi want heb daar heel goed gereden. De ronde van Vlaanderen was ook heel goed geslaagd, 5de als 1ste jaar! 2....
Jordi Warlop wint de Heuvelland Classic na 127 km wedstrijd. Hij won de spurt met 2 tegen Aaron van Poucke. "Na 30 km wedstrijd was de koers nog steeds gesloten. Wel wat aanvalspogingen maar niets dat lukte. Na 40 km zijn we weggereden met 9. Even later moest er iemand lossen maar ook ...