Jordi Warlop : "Het Europees kampioenschap was een ongelooflijk moment"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jan 2015 - 17:33
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi Warlop was de Belgische topper op het Europees kampioenschap afgelopen seizoen. Met een schitterende prestatie zette hij België op de wielerkaart.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Parijs-Roubaix vond ik wel een mooi moment na al de pech die ik gehad heb en toch nog bij de kopgroep arriveerde. Het Europees-kampioenschap waar ik 2e werd.

2. Vond je u seizoen geslaagd? Ja, mijn seizoen is meer dan geslaagd. Ik heb hele mooie uitslagen gereden en in elke wedstrijd was ik goed vond ik.

3. Had je ook tegenslagen dit seizoen? Ja, ik heb in de ster van Zuid Limburg mijn sleutelbeen gebroken en dat is wel een minder moment als je weet dat het PK en het BK voor de deur stonden. Maar ik ben er goed uitgekomen. En dan in september met Igor was ook een zeer grote tegenslag, mentaal was dat toch wel zwaar.

4. Hoe kijk je terug op het EK waar je 2e werd? Het was een mooi moment. Ik voelde me daar ook goed maar natuurlijk heeft de ploeg ook wel geholpen zodat het peloton zeker niet zou terug komen.

5. Je prestaties werden beloond met een contract bij EFC-Ettix. Tevreden? Hoe was de eerste kennismaking met de ploeg op de eerste teambuilding dag? Zeer goed, we hebben veel leute gehad!  De ploeg hangt zeer goed te samen. Het is een toffe sfeer ook dus ik denk wel dat de ploeg goed zal zijn. De begeleiders zijn ook toffe en goeie mensen.

6. Is de combinatie hoge school/werk en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? Het valt goed mee. Ik zit in het VTI van Diksmuide, ik volg daar houtbewerking. Ik kan het goed combineren.

7. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Ik verwacht wel een zeer moeilijke stap maar voorlopig is mijn voorbereiding zeer goed verlopen. Ik heb goed kunnen sporten zoals  lopen, zwemmen,fitnessen,skeeleren,… deze winter en wat basis kunnen leggen.

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Eigenlijk wel. Iemand die dicht bij je staat en jammer genoeg overleden is, denk je wel dat hij of zij je steunt.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Klassiekers

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in?  Koers is voor mij toch wel belangrijk. Het is een leuke en mooie sport maar je moet toch ook een moment eens vrij zijn in een jaar voor fysieke en mentale rust.

11. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Hoh, Dat is moeilijk om op te antwoorden. We zijn nog ver van prof hé :p  Misschien Tom Boonen hij is ook altijd goed in het voorjaar en qua Parijs-Roubaix en ronde van Vlaanderen is hij ook goed. En ik ook denk ik.

Gerelateerde artikels

"Er was vanaf de start een groep van 8 man weg maar geen enkele Belg kon daar op reageren want wij stonden helemaal langs achter om te starten. De kopgroep heeft lang op 1 minuut blijven hangen maar na 4 ronden hadden we ze al terug. Er zijn dan een paar aanvallen gekomen waar  Emiel...
Jordi Warlop was vorig seizoen één van de succesvolle junioren in ons land. Jordi werd o.a. 2e op het EK. Voor seizoen als eerstejaars belofte tekende Jordi een contract bij EFC-Etixx. Ondanks zijn val in de Havenpijl is Jordi uiterst tevreden van zijn seizoen. 1. Verliep de overstap van...
Vice-Europees kampioen Jordi Warlop zal volgend jaar als belofte de kleuren verdedigen van EFC - Omega Pharma - Quick-Step. "Ik heb gekozen voor efc omdat het een mooie ploeg is met veel west Vlamingen en ik hoor ook wel dat het een goeie begeleiding is en ze rijden ook een mooi programma.":...
Jordi Warlop wint de Heuvelland Classic na 127 km wedstrijd. Hij won de spurt met 2 tegen Aaron van Poucke. "Na 30 km wedstrijd was de koers nog steeds gesloten. Wel wat aanvalspogingen maar niets dat lukte. Na 40 km zijn we weggereden met 9. Even later moest er iemand lossen maar ook ...
Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Jean-Pierre Dubois geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations' Cup Men U23 – Ronde van Vlaanderen, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2017: Stan DEWULF Jasper PHILIPSEN Franklin SIX Mathias VAN GOMPEL...