Jordi Warlop : "Het Europees kampioenschap was een ongelooflijk moment"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jan 2015 - 17:33
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordi Warlop was de Belgische topper op het Europees kampioenschap afgelopen seizoen. Met een schitterende prestatie zette hij België op de wielerkaart.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Parijs-Roubaix vond ik wel een mooi moment na al de pech die ik gehad heb en toch nog bij de kopgroep arriveerde. Het Europees-kampioenschap waar ik 2e werd.

2. Vond je u seizoen geslaagd? Ja, mijn seizoen is meer dan geslaagd. Ik heb hele mooie uitslagen gereden en in elke wedstrijd was ik goed vond ik.

3. Had je ook tegenslagen dit seizoen? Ja, ik heb in de ster van Zuid Limburg mijn sleutelbeen gebroken en dat is wel een minder moment als je weet dat het PK en het BK voor de deur stonden. Maar ik ben er goed uitgekomen. En dan in september met Igor was ook een zeer grote tegenslag, mentaal was dat toch wel zwaar.

4. Hoe kijk je terug op het EK waar je 2e werd? Het was een mooi moment. Ik voelde me daar ook goed maar natuurlijk heeft de ploeg ook wel geholpen zodat het peloton zeker niet zou terug komen.

5. Je prestaties werden beloond met een contract bij EFC-Ettix. Tevreden? Hoe was de eerste kennismaking met de ploeg op de eerste teambuilding dag? Zeer goed, we hebben veel leute gehad!  De ploeg hangt zeer goed te samen. Het is een toffe sfeer ook dus ik denk wel dat de ploeg goed zal zijn. De begeleiders zijn ook toffe en goeie mensen.

6. Is de combinatie hoge school/werk en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? Het valt goed mee. Ik zit in het VTI van Diksmuide, ik volg daar houtbewerking. Ik kan het goed combineren.

7. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Ik verwacht wel een zeer moeilijke stap maar voorlopig is mijn voorbereiding zeer goed verlopen. Ik heb goed kunnen sporten zoals  lopen, zwemmen,fitnessen,skeeleren,… deze winter en wat basis kunnen leggen.

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Eigenlijk wel. Iemand die dicht bij je staat en jammer genoeg overleden is, denk je wel dat hij of zij je steunt.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Klassiekers

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in?  Koers is voor mij toch wel belangrijk. Het is een leuke en mooie sport maar je moet toch ook een moment eens vrij zijn in een jaar voor fysieke en mentale rust.

11. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Hoh, Dat is moeilijk om op te antwoorden. We zijn nog ver van prof hé :p  Misschien Tom Boonen hij is ook altijd goed in het voorjaar en qua Parijs-Roubaix en ronde van Vlaanderen is hij ook goed. En ik ook denk ik.

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het PK op de weg was wel mooi, heel de koers in de aanval en 2de aangekomen. De keizer der junioren van Koksijde was ook wel mooi want heb daar heel goed gereden. De ronde van Vlaanderen was ook heel goed geslaagd, 5de als 1ste jaar! 2....
Jordi Warlop was vorig seizoen één van de succesvolle junioren in ons land. Jordi werd o.a. 2e op het EK. Voor seizoen als eerstejaars belofte tekende Jordi een contract bij EFC-Etixx. Ondanks zijn val in de Havenpijl is Jordi uiterst tevreden van zijn seizoen. 1. Verliep de overstap van...
Het criterium voor juniores in Oostende lokten 30 renners aan de start. Jordi Warlop won de sprint en draagt zijn overwinning op aan ploeggenoot en vried Igor Decraene. "De eerste ronde hing ik helemaal laatste, ik had echt geen zin in koers. Maar dan dacht ik, Igor wilt dat ook niet dat ik niet...
Vice-Europees kampioen Jordi Warlop zal volgend jaar als belofte de kleuren verdedigen van EFC - Omega Pharma - Quick-Step. "Ik heb gekozen voor efc omdat het een mooie ploeg is met veel west Vlamingen en ik hoor ook wel dat het een goeie begeleiding is en ze rijden ook een mooi programma.":...
Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.
Jordi Warlop wint de Heuvelland Classic na 127 km wedstrijd. Hij won de spurt met 2 tegen Aaron van Poucke. "Na 30 km wedstrijd was de koers nog steeds gesloten. Wel wat aanvalspogingen maar niets dat lukte. Na 40 km zijn we weggereden met 9. Even later moest er iemand lossen maar ook ...