Jeroen Goeleven: "Opnieuw wedstrijden winnen in 2016"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Dec 2015 - 10:48
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jeroen Goeleven wil in het nieuwe seizoen opnieuw plezier beleven in het wielrennen. Daarom koos Jeroen voor Paxx Global Cycling als nieuwe ploeg.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben met wielrennen begonnen als 12-jarige aspirant en dit was het moment dat ik voetbal een beetje beu was. Ik wou een individuele sporter zijn. En mijn groot voorbeeld in die tijd was Lance Armstrong. Ik wou op die moment kunnen wat hij kon. Ik begin dus aan mijn 13e seizoen als wielrenner.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Slecht. Na mijn klierkoorts ben ik te snel teruggekomen omdat ik dit jaar op continentaal niveau vanop de eerste rij wou meemaken. Ik wou deelnemen aan zoveel wedstrijden als ik kon. Er waren slechts enkele lichtpuntjes en totaal geen regelmatigheid.

3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Zoals ik in de vorige vraag reeds zei heb ik eind januari klierkoorts opgelopen. Midden maart reed ik al terug mijn eerste wedstrijd, waarschijnlijk te snel. Ik was snel terug op hoog niveau. Kort daarna werd ik ziek en was het gedaan voor de rest van het seizoen.

4. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Tijdrijden en aanvallen. Ik ben vooral een sprinter en dit is een sterk wapen. Maar een dagje in de aanval is toch het leukst als renner. Verder wil ik goed zijn in rondes.

5. Vanaf 2016 kies je voor een nieuwe start bij Paxx Global Cycling. Waarom deze stap? Continentaal niveau bleek mede door klierkoorts nog te zwaar voor mij. De mentaliteit van vele renners en ploegen is niet hoe deze hoort te zijn. Als je op dit niveau geen wedstrijden wint ziet niemand je staan. Wel blik ik terug op de leuke periode met mijn ploegmaats. De sfeer tussen de renners was wel heel goed. Volgend jaar wil ik wedstrijden winnen.

6. Hoe kijk je terug op je belofte periode? Tevreden. Ik had nooit gedacht dat ik ooit op continentaal niveau zou geraken toen ik belofte werd. Tot nu toe werd ik elk jaar beter. Ik hoop deze lijn terug door te trekken nu dat ik van mijn klierkoorts verlost ben. Wel was er steeds constante druk van thuis uit.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo. De droom van elke renner denk ik. Liefst dan nog met een halve minuut of meer voor. Dit geeft een enorm goed gevoel.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Zoals ik reeds aangaf wil ik deze verbeteren. De enige echte tijdrit die ik ooit reed was in een triatlon. Verder enkel prologen en hier was ik nooit super.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Regen en wind is echt mij ding, maar ik rij ook graag bergop. Een mooie periode in mijn carrière was de ronde van Namen in 2014. Ik kende hier veel pech, maar het regende bijna elke dag van start tot finish. Mijn beste dagen heb ik steeds in regen en wind. Zonder al de pech zat er daar nog veel meer in.

10. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Totaal niet. Wel ben ik nooit echt gelukkig met het rugnummer 13 omdat mijn oma wel bijgelovig is.

11. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Ik ga voor een meer intensieve aanpak dan de vorige jaren. Ik zal enkele cyclocross wedstrijden rijden. Ook zal ik veel krachttraining doen. Voor de duurtrainingen zal ik niet echt tijd hebben vanwege school.

12. Wat zijn de doelen voor 2016? Mijn amuseren in de koers en als ik wedstrijden kan winnen is dit mooi meegenomen. De rondes en interclubs die we met de ploeg rijden daar zou ik graag zo goed mogelijk rijden

13. Is het combineren wielrennen / school gemakkelijk? Op dit moment niet. In de winter is het erger dan in het wedstrijdseizoen. De duurtrainingen zijn heel moeilijk. In het seizoen zal ik de conditie onderhouden met wedstrijden om in de zomer te pieken.

De snelle vragen
Lievelingskleur : De Belgische driekleur ;)
Favoriete muziek : Hardstyle.
Favoriete film : The hangover
Lievelingseten : Alles wat niet goed is voor een wielrenner ;)
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Blondine
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip in Barcelona of relaxvakantie in de Caraïben : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergaf
Koud of warm : Koud
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Mooiste overwinning ooit: Limburgs kampioenschap te Velm 2013.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Lance Armstrong
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?

Gerelateerde artikels

De begrafenis van Jeroen Goeleven zal plaats vinden op donderdag 26 april om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Jan De Doper van Paal. Samenkomst en begroeting in het funerarium, Tessenderlosesteenweg 27 te Paal vanaf 9.45 uur.  
Jeroen Goeleven zal zich in het nieuwe seizoen aansluiten bij het Snake Cycling Team. "Ik was eerst niet van plan om van ploeg te veranderen, maar de ploegleider van Snake CT sprak mij aan op de koers en er was meteen een goed contact. Ik woon tegenwoordig 5 dagen op 7 in Heist-op-den-Berg en...
Jeroen Goeleven heeft een mentale opkikker gehad zondag door meteen zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen in Roosdaal (Nederland). Na alle miserie van seizoen 2015 heeft Jeroen zijn draai opnieuw gevonden in het wielrennen. "Vorig seizoen is door ziekte helemaal in het water...
Jeroen Goeleven kiest in 2016 voor het paxX global cycling als 2ejaars ezc. Jeroen wil meer een evenwicht vinden tussen zijn studies en het wielrennen. "Op conti niveau wou ik niet meer vanwege de moeilijke combinaties met mijn studies en het onvermogen om echt mee de koers te maken....
,
Zojuist maakte de vader van Jeroen Goeleven , Danny Goeleven bekend dat deze middag zijn zoon is overleden.  Jeroen (25) werd enkele weken geleden nog Limburgs kampioen tijdrijden bij de amateurs. Jeroen reed bij het Snake CT.  We wensen de familie & vrienden veel sterkte !