Jeroen Goeleven knalt seizoen 2016 in met zege

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Feb 2016 - 19:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jeroen Goeleven heeft een mentale opkikker gehad zondag door meteen zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen in Roosdaal (Nederland). Na alle miserie van seizoen 2015 heeft Jeroen zijn draai opnieuw gevonden in het wielrennen.

"Vorig seizoen is door ziekte helemaal in het water gevallen, en hierdoor kon ik niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik zag dat ze in Nederland al weer begonnen met wedstrijden, dus kon ik niet wachten om mijn benen te testen. Sinds de kerstvakantie zat ik heel weinig op de fiets door mijn examens, en ik wou dus een goede training maken van deze wedstrijd. 40 deelnemers verschenen aan de start. Dit was meer dan ik verwacht had in dit koude regenweer.  In dit voorjaarsweer ben ik echter altijd goed. Ik besliste vooraf om me de eerste wedstrijdhelft kalm te houden, maar dat mislukte. Na 10kilometer testte ik de benen eens, maar ik was helemaal alleen. Ik nam 20 seconden, maar besliste om mijn krachten te sparen tot later.
Niemand kon echt het verschil maken, en dat vond ik wel goed zo. Ik reed gewoon mee in het peloton, en dat ging snel genoeg. Op een bepaalde moment viel het stil. Met het oog op een goede training reed ik door. Ik kreeg nog iemand mee. Hij vertelde me al vlug dat hij niet beter kon, en ik moest mijn best doen om hem 1x per ronde op het stuk wind mee te laten overnemen. Toen ik er genoeg van had bleek het nog maar 6km, en ik had nog 15seconden. Ik reed er dan op het stuk wind tegen van weg. Ik moest nog diep gaan, maar hield op de streep toch 20 seconden over. Meteen een hele mooie overwinning dus. Er is niets beter dan alleen binnenkomen.  Ik denk dat ik hiermee reeds mijn mislukte seizoen van 2015 kan vergeten. Ik kan me in 2015 geen enkele wedstrijd herinneren waar ik zoveel kracht in de benen had als deze wedstrijd. Ik wil dan ook mijn ploeg PaxX global cycling bedanken waar ik dit seizoen mooie wedstrijden mag rijden zonder al te veel druk. Net die druk die er vorig jaar na mijn ziekte teveel aan was, en waardoor ik een heel seizoen niet heb gepresteerd. Ik weet nu dat ik het nog kan, en de mensen die vorig jaar niet in me geloofden zullen nog verschieten.": aldus Jeroen.

Gerelateerde artikels

,
Zojuist maakte de vader van Jeroen Goeleven , Danny Goeleven bekend dat deze middag zijn zoon is overleden.  Jeroen (25) werd enkele weken geleden nog Limburgs kampioen tijdrijden bij de amateurs. Jeroen reed bij het Snake CT.  We wensen de familie & vrienden veel sterkte !
Jeroen Goeleven kiest in 2016 voor het paxX global cycling als 2ejaars ezc. Jeroen wil meer een evenwicht vinden tussen zijn studies en het wielrennen. "Op conti niveau wou ik niet meer vanwege de moeilijke combinaties met mijn studies en het onvermogen om echt mee de koers te maken....
Jeroen Goeleven wil in het nieuwe seizoen opnieuw plezier beleven in het wielrennen. Daarom koos Jeroen voor Paxx Global Cycling als nieuwe ploeg. 1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben met wielrennen begonnen als 12-jarige aspirant en dit was het...
De begrafenis van Jeroen Goeleven zal plaats vinden op donderdag 26 april om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Jan De Doper van Paal. Samenkomst en begroeting in het funerarium, Tessenderlosesteenweg 27 te Paal vanaf 9.45 uur.  
Jeroen Goeleven zal zich in het nieuwe seizoen aansluiten bij het Snake Cycling Team. "Ik was eerst niet van plan om van ploeg te veranderen, maar de ploegleider van Snake CT sprak mij aan op de koers en er was meteen een goed contact. Ik woon tegenwoordig 5 dagen op 7 in Heist-op-den-Berg en...