Jens Vandenbogaerde: "Ik wil tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jan 2015 - 20:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jens Vandenbogaerde sloot het seizoen als belofte af als zegekoning. Jens tekende een contract bij An Post - Chainreaction en kijkt nu al uit naar zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen?  Mijn eerste hoogtepunt beleefde ik in april toen ik de testtijdrit in Opoeteren won. Door die overwinning tankte ik veel vertrouwen en kreeg ik de bevestiging dat ik het tijdrijden zeker nog niet  verleerd ben.  De selectie voor het EK tijdrijden in het Zwiterse Nyon die daaruit voortvloeide was een erg mooie bonus. Ook de titel van nationaal zegekoning bij de u23 deed me enorm veel deugd.

2. Vond je uw seizoen geslaagd?  Ik mag zeker en vast niet klagen over mijn seizoen, maar toch ben ik niet helemaal tevreden. Door omstandigheden kreeg ik de kans niet om me te tonen in het grote werk en was ik aangewezen op de testtijdritten en regionale wedstrijden. Met mijn overstap naar An Post - Chainreaction zal ik die kans zeker en vast wel krijgen.

3. Je werd zegekoning bij de belofte. Vanaf wanneer werd deze titel een doel? Na het verlof stonden we met een drietal bovenaan de zegestand en al snel bleek dat Nathan Van Hooydonck mijn belangrijkste concurrent zou worden. Toen ik de kans rook om die titel te behalen, ben ik er dan ook volledig voor gegaan.

4. Je verzilverde een contract bij An Post Chain Reaction. Wat verwacht je van je eerste seizoen? Ik wil niet te zelfzeker overkomen, maar ik zal er alles aan doen om er vanaf koersdag 1 te staan. 1 februari is vroeg maar als alles goed verloopt zal ik in orde zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik meteen voor de overwinning zal meedoen, maar ik zou me graag tonen in het koersverloop. Tot nog toe lopen de voorbereidingen goed en ook mentaal zit het helemaal snor. Op het hoogste niveau draait het om details en wanneer je niet 100% bent moet je al meteen achter de feiten aanhollen...

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? In 2015 wil ik vooral tonen dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk. Afgelopen seizoen heb ik op een lager niveau bewezen dat ik bij de beteren behoorde, nu is het tijd voor een trapje hoger.

6. Hoe verlopen de voorbereidingen naar seizoen 2015 toe?  Wel, ik hoop dat alles blijft verlopen zoals nu. In december gingen we al een dikke 8 dagen op stage met de ploeg en de trainingen verliepen erg goed. Ook het professionalisme in de ploeg zorgt voor een mentale boost! Verder hoop ik gespaard te blijven van ziekte en blessures zodat die noeste trainingsarbeid niet verloren gaat.

7. Wat zijn je doelstellingen in 2015 op het gebied van tijdrijden? Vorig jaar zette ik een mooie prestatie neer in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen. Ik eindigde als eerste niet prof en liet namen zoals Stuyven, Van Hoecke en Craddock achter mij. Hopelijk word ik nog een beetje sterker en kan ik me hier en daar eens in de kijker rijden.

8. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Zoals ik hierboven al vermeldde zou ik me heel graag laten opmerken in de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen.  Vorig jaar zette ik er een mooie prestatie neer zonder al te veel koersdagen in de benen. Dit jaar krijgen we vanaf 1 februari al een zeer mooi programma voorgeschoteld en dat zorgt ervoor dat ik beter gewapend aan de start zal verschijnen.

9. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Toch wel een beetje... Wanneer ik goed gereden heb met een bepaald soort sokken zal ik die wel opsparen voor een bijzondere wedstrijd.

10. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in? Momenteel staat de koers op nr1. Ik kreeg een heel mooie kans van het An Post-Chainrection en zal die met beide handen proberen te grijpen. Toch besef ik wel dat er meer is in het leven dan wielrennen. Wanneer je zwaar ten val komt, kan dit het einde van je carrière betekenen en mag je je ambities opbergen.

11. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Mijn voorkeur gaat uit naar rittenwedstrijden met een proef tegen de klok erin.

Gerelateerde artikels

"In de eerste ronde trokken we al met zo'n 15-tal renners in de aanval tijdens de wedstrijd in Deerlijk, maar erg veel voorsprong kregen we niet. Wanneer we op het punt stonden om ingelopen te worden ontstond een nieuwe kopgroep. Dit keer 12 renners Dit was meteen de beslissende vlucht. In de...
Jens Vandenbogaerde (Team3M) heeft inmiddels al de testtijdrit in Opoeteren gewonnen en de wedstrijd te Hooglede. Jens wil dit seizoen opnieuw er te staan in het tijdrijden. 1. Hoe verliepen de stages als voorbereiding op het nieuwe seizoen? Tevreden? De winter verliep eigenlijk echt van een...
In het West-Vlaamse Kortemark verschenen voor de GP Jovatrans 42 beloften/ ezc aan de start. Team3M rijder Jens Vandenbogaerde won de wedstrijd. Het is voor Jens zijn 6e zege van het seizoen. " Reeds in de eerste ronde reden we met een ruime kopgroep van 20 renners weg. De verstandhouding was...
Jens Vandenbogaerde heeft zijn eerste zege van het seizoen op zijn palmares staan. Jens won in Moorslede de spurt van 4. "105 deelnemers stonden aan de start. Er stond een enorme wind en af en toe viel er wat regen uit de lucht. Reeds in de eerste ronde viel alles in stukken. Bijna een...
In het West-Vlaamse Zonnebeke toonde Jens Vandenbogaerde zich de sterkste. Voor Jens is het zijn tweede op rij na zijn winst in Kortemark en zijn 7e zege. "In de aanvangsfase kozen reeds een 20-tal renners het hazenpad. De koers werd zwaar gemaakt door de strakke wind. Op 35 km van de aankomst...
Jens Vandenbogaerde zal het nieuwe jaar starten bij An Post-Chain Reaction. Voor de zegekampioen bij de beloften is dit contract een bekroning op zijn seizoen. "Na m'n eerste gesprek met Nico Eeckhout en Kurt Bogaerts nam ik onmiddellijk de beslissing om bij An Post-Chain reaction te tekenen. De...