Jasper Stalmans: " Opnieuw enkele procenten beter worden in 2019"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Nov 2018 - 10:59
Printvriendelijke versie

Jasper Stalmans sloot zijn seizoen als tweedejaars nieuweling af met 4 zeges. We blikken met hem terug op afgelopen seizoen en werpen ook al een blik op 2019.

1.  Welk waren je hoogtepunten van het wegseizoen 2018? Tevreden over het seizoen of zat er meer in?
Met als hoogtepunten de 4 overwinningen en tal van ereplaatsen mag ik uiterst tevreden zijn over mijn seizoen 2018. Bij aanvang van het seizoen had ik nooit durven dromen dat ik deze resultaten ging neerzetten.  Uiteraard zijn er een aantal wedstrijden waar ik net iets te kort kwam om mee te doen voor de hoofdprijzen. Ik denk hierbij aan het BK in Liedekerke en aan de Beker van België wedstrijd te Tielt, waar ik me wel in de kijker reed, maar door een beoordelingsfout de kop moest laten gaan.

2.  Volgend jaar maak je de overstap naar de junioren? Verwacht je een moeilijke overstap?
Ik verwacht niet teveel problemen met de overstap naar de junioren. Volgens mijn trainer ben ik er zowel fysiek als mentaal klaar voor.

3. Je hebt besloten om je huidige ploeg CT Glabbeek trouw te blijven. Waarom?
Ik rij nu reeds 2 seizoenen voor CT Glabbeek, en blijf volgend seizoen dit team ook trouw.  CT Glabbeek is een familiale club met toch een duidelijke visie die er de laatste jaren in geslaagd is om zich bij de topteams van het jeugdwielrennen te plaatsen. Bovendien komen er volgend seizoen enkele toprenners het juniorenteam versterken. Samen met de vaste waarden binnen de ploeg maakt dit dat we een brede kern hebben om het uitdagend programma in te vullen. Verder kunnen we als renner rekenen op een vakkundige en ervaren ploegleiding die ons met raad en daad bijstaat.

4. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar het wegseizoen 2019?
Samen met mijn trainer hebben we een winter trainingsprogramma opgesteld dat vooral gebaseerd is op het aanwinnen van kracht. Om toch ook in de winterperiode een doel te hebben ga ik deze winter enkele strandraces doen. Op 25 november zal ik mijn eerste zandrace betwisten in De Panne, een massa-event waar ik ieder jaar naar uitkijk.

5. Op welke punten hoop je volgend jaar vooruitgang te maken op de weg?
Mijn ambitie naar volgend jaar is terug enkele procenten beter worden en dit op alle  vlak. Speciale aandacht zal ik zeker besteden aan het tijdrijden. Dit jaar heb ik met deze discipline kennis gemaakt (vooral ploegentijdrijden) en voel aan dat ik hierin nog wel wat progressie kan maken. Algemeen verwacht ik dat het in het begin van het seizoen weer wat aanpassen zal worden, maar eens wat aangepast aan de juniorencategorie wil ik me toch regelmatig laten zien in de finales van de wedstrijden.

6. Zijn er renners waar je naar opkijkt of van wie je wat probeert op te steken ?
Thomas De Gendt. Zijn manier waarop hij koerst spreekt me aan, ook zijn doorzettingsvermogen en wilskracht vind ik fantastisch.

7. Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2019?
Als eerstejaars junior wil ik vooral ervaring opdoen, en zou me ook graag af en toe is laten zien tijdens de wedstrijden.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik zou mezelf omschrijven als een renner die van alle markten thuis is zonder in iets echt uit te blinken. Klimmen is iets wat ik zeer graag doe en relatief ook goed kan, maar ik deins er ook niet voor terug om me te bewijzen in een spurt of zelfs solo aan de haal te gaan. Mijn overwinningen dit jaar heb ik bijna telkens op een andere manier behaald, een  mooi bewijs dat ik eigenlijk een ‘allrounder’ ben.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Pop
Lievelingseten : Pizza
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : Alleen aankomen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor de Ronde Van Vlaanderen
Mooiste overwinning ooit: Merelbeke
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Thomas De Gendt
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Enkele top 10 plaatsen.
 

Gerelateerde artikels

In de nieuwelingenkoers in Ottergem kon Jasper Stalmans in de sprint zijn derde zege van het seizoen bemachtigen. De renners van de afgelaste wedstrijd in Oetingen verschenen hier mee aan de start. Er was geregeld dat er gewacht werd tot ze aangekomen waren. "De eerste ronden was er...
De nieuwelingenwedstrijd in het Oost-Vlaamse Merelbeke leverde Jasper Stalmans zijn 4e zege van het seizoen op. Niels Lievens won de pelotonspurt voor plek 2. "We kregen 8 ronden onder onze wielen geschoven, goed voor 62km. In de 3e ronde ging ik samen met Gauthier Beeckman in de aanval....