Jasper Stalmans: "Ik sta met geen al te grote verwachtingen aan de start"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2021 - 14:23
Printvriendelijke versie

Met zijn nieuwe ploeg VDM-Trawobo Cycling Team staat Jasper Stalmans zaterdag aan de start van de GP Vermarc, zijn eerste wedstrijd als belofte. Wat verwacht hij van zijn debuut in deze categorie?

1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021?
Ik heb mijn trainingsschema deze winter zonder problemen kunnen afwerken. Ik had geen hinder door ziekte of kwetsuren. De stage in Spanje viel echter wel in het water door de coronamaatregelen. Ik was klaar om te koersen in maart, maar aangezien de seizoenstart steeds werd uitgesteld zat er niets anders op dan de trainingen zo goed mogelijk te blijven afwerken.

2. Waren de laatste maanden extra moeilijk door geen wedstrijden? Waar vond je de moed om steeds te gaan trainen?
Natuurlijk had ik de vorige maanden liever gekoerst, maar ik bleef altijd gemotiveerd om mijn trainingen goed af te werken. Mijn trainer, Kenny Terweduwe, en mijn nieuwe ploegmakkers waren mijn grootste motivators. Ik ging ook regelmatig op pad met enkele maten, wat de lange duurtrainingen wat aangenamer maakten.

3. Beschouw je het seizoen 2020 als een volkomen verloren jaar?
Het seizoen 2020 kan je amper als een volwaardig seizoen beschouwen. Vele mooie koersen die ik als doel had gesteld werden geannuleerd. Ook vond ik het jammer dat ik geen volwaardig afscheid heb kunnen nemen van mijn vorige ploeg Cycling Team Glabbeek, aangezien de meeste wedstrijden in ploegverband niet konden plaatsvinden.
 
4. Als eerstejaarsbelofte tekende je een contract bij VDM-Trawobo Cycling Team. Hoe was de kennismaking met je nieuwe ploeg?

Ik voelde me meteen thuis in de ploeg. Het is een toffe groep die zeer gemotiveerd is om dit seizoen mooie prestaties neer te zetten. Er werd elke week een ploegtraining georganiseerd, waardoor ik iedereen snel leerde kennen. Ik kreeg ook al veel tips van de ervaren renners binnen de ploeg. Het is leuk als renners zoals Robby Cobbaert je hun ervaring in het peloton delen waardoor je zelf ook kan groeien als renner.

5. De GP Vermarc zal je eerste wedstrijd van het seizoen worden. Wat verwacht je ervan? Wanneer tevreden?
Ik sta met geen al te grote verwachtingen aan de start. Het is mijn eerste wedstrijd als belofte, dus het zal hoe dan ook een grote aanpassing worden. Er staan ook enkele Worldtour ploegen aan de start met grote namen als Mark Cavendish en Tim Wellens. Zij staan al met heel wat wedstrijdritme aan de start. Het zal dus ongetwijfeld een harde koers worden, maar ik kijk er enorm naar uit.

6. Welke andere wedstrijden staan in de nabije toekomst op het programma? Met welke doelen start je daar?
Na de GP Vermarc zal ik mijn focus even verleggen naar de examens die eraan komen in juni. Ik zal blijven trainen, maar koersen is niet aan de orde. Na de examenperiode bekijk ik welke koersen ik in de zomermaanden ga rijden.

7. Heb je bepaalde wedstrijden al met stip aangeduid (mits selectie natuurlijk) en waarom?
De wedstrijden met een golvend parcours hebben mijn voorkeur. Op deze omlopen kom ik beter tot mijn recht. Wedstrijden zoals de Ronde Van Namen en Triptyque Ardennais staan dus zeker aangeduid in de planning.

8. Wanneer zal je een tevreden renner zijn in oktober?
Als 1stejaars belofte zal het vooral een leerjaar worden. Ik zal tevreden zijn als ik kan terugkijken op een leerrijk seizoen met enkele mooie resultaten.

Foto archief

Gerelateerde artikels

Michiel Hillen (Davo United Cycling) zal morgen starten in de GP Vermarc in de tenue van Cycling Vlaanderen. Voor Michiel is het zoals bij velen zijn eerste wedstrijd van het seizoen. 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Ik heb sinds dit jaar een nieuwe trainster waardoor het...
Branko Huys is één van de nieuwkomers dit seizoen bij Acrog Tormans BC als tweedejaarsbelofte. Branko mag zaterdag 15 mei zijn nieuwe clubkleuren voor de eerste keer verdedigen tijdens de GP Vermarc. 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Door de extra lange winter heb ik op mijn...
Jasper Stalmans beschikte na 88km te Lierde over de snelste benen na een aanvallende wedstrijd. De junior kon voor de 2e keer het zegegebaar maken. "Er stonden 104 vertrekkers aan de start te Lierde voor een wedstrijd van 88km op een golvend parcours. In de 6e van de 10 af te leggen ronden...
Gauthier Ronsse (Team Anarto-SVK) verschijnt zaterdag voor de eerste maal dit seizoen aan de start van een wielerwedstrijd, nml de GP Vermarc. Voor Gauthier gaat het een zeer speciale wedstrijden worden. Waarom, dat lees je hieronder.... 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021?...
Zaterdag 15 mei staat de eerste wielerwedstrijd op het programma voor Vince Gerits. Hij start er samen met zijn ploeg in de GP Vermarc. Deze wedstrijd is tevens een thuiswedstrijd voor de renner van het Stageco Cycling Team. Maar Vince droomt van meer in 2021...... 1. Hoe zag je voorbereiding...
Jasper Stalmans sloot zijn seizoen als tweedejaars nieuweling af met 4 zeges. We blikken met hem terug op afgelopen seizoen en werpen ook al een blik op 2019. 1.  Welk waren je hoogtepunten van het wegseizoen 2018? Tevreden over het seizoen of zat er meer in? Met als hoogtepunten de 4...