Jasper De Plus: Sterker en wijzer worden dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2013 - 15:55
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jasper De Plus uit Aalst is aan zijn 2e seizoen bezig als renner maar mocht inmiddels zijn tweede overwinning op zijn palmares schrijven. Jasper won de wedstrijd in Pommeroeul.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen, dat ook je eerste was als wielrenner?

Ik blik tevreden terug op vorig seizoen. Mijn doelstelling was uitrijden en heb deze doelstelling behaald. Ik behaalde zelfs meer, door een overwinning kon mijn seizoen zeker en vast niet meer stuk maken en zeker als eerstejaars dat begint met wielrennen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn hoogtepunt van vorig seizoen was uiteraard mijn overwinning in Dottenijs. Mijn teleurstellingen waren de wedstrijden waarop ik pech kende. Maar mijn grootste teleurstelling was de thuiswedstrijd in Nederhasselt. Ik had me er weken op voorhand op verheugd en had in de koers wel de goede benen en heb me een paar keer laten zien. Maar was zeer hard teleurgesteld van de uitslag.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb me dit seizoen vooral voorbereid door de schema's van mijn trainer ( Wim De Wolf ) te volgen. IK heb vooral mijn basis gelegd. Ik heb ook wel fitness gedaan, gezwommen en gelopen.4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik heb enkele progressie gemaakt in uithouding en explosiviteit.5. Je broer is ook wielrenner. Heerst er een gezonde concurrentiestrijd tussen jullie 2?

Dat klopt. Onder ons heerst er een gezonde concurrentiestrijd, maar we drijven het niet verder dan enkele discussies.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

 Mijn seizoen is pas geslaagd als ik er sterker en wijzer uitkom. En vooral ervaring in het peloton opdoe door leren in het peloton te rijden.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Mijn parcours mogen vlak en heuvelachtig zijn, maar het best kan ik cols aan. Na de overwinning in Pommeroeul heb ik gemerkt dat ik ook snel kan zijn in de spurt. Ik ga mij ook toeleggen op bergop.8. Je won ook al een wedstrijd in Pommeroeul . Had je dit al zo vroeg in het seizoen verwacht?

Verwacht? Zeker niet, maar zo'n overwinning vroeg op het seizoen is altijd welkom en mooi meegenomen. Ik voelde me wel sterk in vorige wedstrijden.  Tijdens mijn andere wedstrijden dit seizoen kende ik telkens tegenslag in de laatste ronde.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Ik ga er niet veel over zeggen, maar ik hoop mee te kunnen met de besten.10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Ik droom wel vaak eens van in 2013 Belgisch Kampioen te worden in het naburige Pollare, maar ja er is nog altijd sterke concurrentie en niet alle dromen komen uit. Als ik één koers mag kiezen, dan het liefst de klimkoers in Harzé.

Gerelateerde artikels

"Ik wou hogerop scoren en vooral bij te leren in de grote koersen.   Apt-Spie-DouterloigneECyclingTeam rijdt ook een beter en uitgebreider programma dan mijn vorige ploeg.":aldus Jasper.
"We gingen van start en er werd onmiddellijk aan de boom geschud door één van de renners van Bury. Ik wist direct dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. En wat ik in gedachten had werd realiteit, maar dat kwam me ten goede uit. Er werden vele demarrages geplaatst en op velen counterde ik...
Jasper De Plus sloot zijn seizoen af als tweedejaars junior met twee zeges. Volgend jaar start hij zijn seizoen als belofte bij Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team. 1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Weet je nog vanwaar de keuze voor deze sport? Ik koers sinds 2012. Ik ben...
  Jasper De Plus won vandaag de wedstrijd in  Pommeroeul. Het wedstrijdverslag van Jasper lees je hieronder: We gingen de laatste ronde in met een compact peleton. Ongeveer na een 200 meter na de meet, reed Nils Van Elewyck weg, niemand reageerde. Na zo een 50 meter sprong Robbe Van...
Met slechts 29 renners werd er maandag in de late namiddag gestart in Woubrechtegem. Jasper De Plus won de wedstrijd na een sterke solo met 41 seconden op nummer 2 Stef Van Impe. "De eerste helft van de koers kon ik niet wegrijden omdat ze meteen op het wiel zaten. Het was een kleine...