Jasper De Plus: "Ik hoop vooral een goede overstap te maken"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Dec 2015 - 20:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jasper De Plus sloot zijn seizoen af als tweedejaars junior met twee zeges. Volgend jaar start hij zijn seizoen als belofte bij Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Weet je nog vanwaar de keuze voor deze sport? Ik koers sinds 2012. Ik ben begonnen als 1e jaars nieuweling. Mijn broer begon een jaar voor mij te wielrennen en ik kreeg zo te smaak te pakken.

2. Je sluit je seizoen af met twee zeges. Tevreden of zat er meer in? Ik mag zeker niet klagen over mijn seizoen, maar ik denk dat er wel meer in zat.

3.  Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Ik ben relatief gespaard gebleven van pech dit seizoen.

4. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Ik zou mezelf willen verbeteren op de lastigere omlopen.

5.  Spurt of solo? Waarom?  Solo. Ik vind een solo altijd specialer dan in de spurt te winnen. Dat straalt de strekte van de renner uit.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik ben toch wel gegroeid in het tijdrijden door mij beter voor te bereiden.

7. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Vroeger was ik bijgelovig, nu niet meer.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Eerder een klimwedstrijd want meestal wint de sterkste renner de wedstrijd.

9. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Ik ga het vooral houden op de wegfiets en af en toe eens een toertocht rijden met de mountainbike.

10. Je gaat volgend seizoen in de het peloton verschijnen als eerstejaars belofte. Wat verwacht je ervan? Ik hoop vooral een goede overstap te maken en vooral leren van de grotere jongens.

11. Kan je rekenen op raad van je broer Laurens om deze stap tot een goed einde te brengen? Af en toe geeft hij mij tips.

12. Je koos als ploeg voor Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team . Waarom de keuze voor deze ploeg? Omdat ze vooral een mooi programma rijden en ze zijn enorm bezig om de ploeg hoog aan de ladder te posteren.

13. Hoe verloopt de combinatie studeren/wielrennen?  Het is niet altijd even gemakkelijk en dat is niet altijd leuk.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood
Favoriete muziek : commerciële muziek
Favoriete film : Fast and Furios
Lievelingseten : Steak-friet
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Franse Interclub
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingstocht willen maken: Tom Boonen
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een ereplaats in een grote wedstrijd

 

Gerelateerde artikels

  Jasper De Plus won vandaag de wedstrijd in  Pommeroeul. Het wedstrijdverslag van Jasper lees je hieronder: We gingen de laatste ronde in met een compact peleton. Ongeveer na een 200 meter na de meet, reed Nils Van Elewyck weg, niemand reageerde. Na zo een 50 meter sprong Robbe Van...
"Ik wou hogerop scoren en vooral bij te leren in de grote koersen.   Apt-Spie-DouterloigneECyclingTeam rijdt ook een beter en uitgebreider programma dan mijn vorige ploeg.":aldus Jasper.
"We gingen van start en er werd onmiddellijk aan de boom geschud door één van de renners van Bury. Ik wist direct dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. En wat ik in gedachten had werd realiteit, maar dat kwam me ten goede uit. Er werden vele demarrages geplaatst en op velen counterde ik...
  Jasper De Plus uit Aalst is aan zijn 2e seizoen bezig als renner maar mocht inmiddels zijn tweede overwinning op zijn palmares schrijven. Jasper won de wedstrijd in Pommeroeul. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen, dat ook je eerste was als wielrenner? Ik blik tevreden terug op...
Met slechts 29 renners werd er maandag in de late namiddag gestart in Woubrechtegem. Jasper De Plus won de wedstrijd na een sterke solo met 41 seconden op nummer 2 Stef Van Impe. "De eerste helft van de koers kon ik niet wegrijden omdat ze meteen op het wiel zaten. Het was een kleine...