Jarno Bellens: "Starten aan een nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Jul 2018 - 21:06
Printvriendelijke versie

Belgisch kampioen in het veld Jarno Bellens is de nieuwe leider in de beker van België. Hiermee bewijst de tweedejaars junior dat hij zowel op de weg als in het veld zijn mannetje kan staan. In september start hij als het belofte in het veld. We blikken met de sympathieke Kempenaar even terug op het wegseizoen tot nu toe en naar september, de start van het crossseizoen.

1. Hoe verliep de start van het wegseizoen voor je? Tevreden erover?
Ik ben heel tevreden over mijn wegseizoen tot nu toe. Ik had niet verwacht dat alles zo goed ging lopen.  Ik dacht af en toe eens een goede uitslag te rijden in een kermiskoers. Ondertussen ben ik 5e geworden in de BVB van Bonheiden en 9e op het BK. Dit waren toch al hoogtepunten van mijn wegseizoen.

2. Momenteel heb je de leiderstrui in de beker van België. Verwacht om deze te veroveren? Gaat deze trui een groot doel worden ?
Het was eigenlijk onverwacht dat ik die leiderstrui pakte. In Bonheiden en Rekkem werd ik respectievelijk 5e en 12e en dat was blijkbaar genoeg voor het geel. Een doel kan ik het niet echt noemen, enerzijds omdat het veldrijden mijn prioriteit is kan ik niet aan alle wedstrijden van de BVB deelnemen. Anderzijds is het leuk dat ik me op de weg ook kan tonen.

3. Wat zijn je sterkste punten op de fiets vind je zelf?
Ik ben een renner die een beetje van alles kan, een all-rounder type. Als ik een sterk punt op de fiets moet opnemen is het vooral mijn aanvalslust. Ik vind het altijd fijn als je met een groepje kan wegrijden van het peloton en het uiteindelijk kan uithouden tot de aankomst.

4. Op welk vlak wil je nog de nodige progressie maken de komende tijd?
Ik zou vooral beter willen worden in het klimmen van lange cols. Ik geraak wel een bergje over, maar echt lange klimmen zijn toch nog van een ander niveau.

5. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit?
Iedere wedstrijd waar ik nog aan de start kom. Ik heb niet een bepaalde wedstrijd waar ik naar uitkijk. Ik probeer van ieder wedstrijd het beste te maken.

6. Het veldritseizoen nadert met rasse schreden waar je als eerstejaars belofte van start zal gaan. Wat verwacht je ervan? Wanneer zal het seizoen geslaagd zijn?
Ik weet niet echt wat ik ervan moet verwachten. Het is weer beginnen van onder aan de ladder en ik zal wel zien waar ik uitkom. Het gaat vooral wedstrijd per wedstrijd, week per week bekijken zijn. Het doel van het veldritseizoen zal wederom veel leren zijn en plezier hebben op de fiets. Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik me een paar keer heb kunnen tonen van wat ik in mijn mars heb. Zoals ik al zei het wordt weer een heel nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière.

Gerelateerde artikels

Jarno Bellens behaalde in het Franse La Mézière zijn 2e zege van het seizoen. Jarno won er de U23-wedstrijd met een klein verschil. Net voor de start begon hard te regenen en het parcours veranderde. Wat eerst snel was werd vrij glad. Ik was niet super weg rond plek 10. Ook was ik vertrokken op...
Morgen rijden de beloften om 12.20 uur hun Europees kampioenschap cyclocross in het Italiaanse Silvelle. We vroegen een reactie aan Jarno Bellens over het parcours en zijn kansen. "De verkenning verliep goed. In de loop van de week hadden ze gezegd dat het een vliegmeeting zou worden, maar...
Het Acrog-Tormans BC/CX team zal zich in 2021 versterken met Jarno Bellens. Jarno zal zijn nieuwe clubkleuren voornamelijk verdedigen in het veld maar ook op de weg zal hij actief zijn. "Ik ben heel blij dat ze mij terug aangenomen hebben. Ik kom terug in een vertrouwde groep omdat ik 2 jaar...
Jarno Bellens heeft zijn start van het crossseizoen niet gemist. De eerstejaars belofte van het Pauwels Sauzen - Vastgoedservice Cycling Team kon vorig weekend 2 maal  een derde plaats bemachtigen. "Ik had het zelf niet verwacht eigenlijk. Ik kende een goede voorbereiding op de weg,...
De comeback van Jarno Bellens verloopt perfect. Na zijn 2e plaats vorige week in Vorselaar op het provinciaal kampioenschap was het in Kasterlee bingo. Na 25min reed hij weg van o.a Ingmar Uytdewilligenen en kon hij stand houden. Volgende week rijdt hij de A-cross in Meulebeke om te zien hoever hij...
Met 35 juniores werd er gestart gisteren in Leuven. Jarno Bellens kwam solo over de meet met een voorsprong van 21 seconden op Gerben Kuypers.  Xander Geysels won de sprint van Arno van den Broeck voor plaats 3. "Ik nam een goede start en draaide als eerste het veld in. Op het einde van...