Glenn Loenders: Vijf overwinningen was mijn doel

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Aug 2013 - 10:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Je behaalde je vijfde seizoenzege op de weg in Riemst. Speciaal naar deze periode gepiekt omdat je op korte tijd toch al enkele zeges hebt behaald? Of is de topconditie iets te laat gekomen? Ik had naar de vakantie periode gepiekt en in het bijzonder het Belgisch kampioenschap op de weg. Ik had toen mijn topconditie maar had de vlucht gemist en 9de in de peleton spurt 20ste in totaal. Ik probeer die conditie nu tot op het einde van het seizoen te behouden. En vorige week had ik een slecht weekend en dacht dat de top conditie weg was. Maar deze week won ik 2keer op 2koersen dus is de top terug.

Beschouw je u seizoen nu als geslaagd of had je meer gehoopt al? In het begin was de doelstelling om 5 koersen te winnen en dat is nu geluk dus het seizoen is eigenlijk wel geslaagd. Maar met deze conditie is het wel mogelijk om nog meer koersen te winnen. Het is nog meer als een maand koers dus kan er nog veel gebeuren.

Wat was tot nu toe je grootste tegenvaller/teleurstelling van het seizoen? Mijn grootste teleurstelling van het seizoen was op het Limburg kampioenschap waar ik 2de werd en eigenlijk had moeten winnen. En op het Belgisch en Vlaams kampioenschap dat ik telkens goed was maar niet mee was met de juiste ontsnapping.

Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? Ik ben op het best op een parcours dat niet helemaal vlak is en waar toch zeker 1heuvel(tje) in zit. Zo'n parcours als in Zussen is zo goed als op mijn lichaam geschreven. Ik kan op zo een klimmetje goed groot rijden en kan dan de grote versnelling volhouden tot boven waar de andere dan moeten gaan zitten of terug schakelen. Als ik alleen weg ben kan ik goed mijn tempo aanhouden waardoor het peloton mij niet snel komt terug halen.

Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je? De andere wedstrijden van dit seizoen waren wel goed maar in sommige koersen had ik er meer van verwacht zoals in Jesseren waar ik vorig seizoen mijn eerste wedstrijd won kon ik het  dit jaar niet klaar krijgen om te winnen.  Ik behaalde in de vakantie periode verschillend ereplaatsen maar na de ploegentijdrit was het best lang wachten op de volgende zege. En nu heb ik er 2 behaald op een korte tijd.

Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?  Zaterdag is er een nationale testtijdrit in Neerpelt. De gemeente waar ik woon. Dat is natuurlijk een extra motivatie om een goede,prestatie neer te zetten En nu ik mijn vorige 2 wedstrijden gewonnen heb is het vertrouwen natuurlijk ook heel groot. Ik kijk voor de rest nog uit naar de laatste 3 bekers van België. Waar ik mezelf nog wel wil tonen voor volgend jaar.

Wat ga je in de winter doen : piste of veldrijden? Of waarom niet? In de winter ga ik eerst een maand niks met de fiets doen en dan terug opbouwen voor volgend seizoen. In de winter ga ik verschillende mountainbike toertochten doen. Ik ga niet op de piste of in het veld rijden want dan blijf je die houding van de koersfiets behouden en dat is bij het  mountainbike niet.

Al een idee wat volgend jaar voor je zal brengen? Welke ploeg? Voor volgend jaar zal het wel een grote aanpassing worden denk ik maar ik heb er wel zin in. De meesten mensen zeggen dat het junior verzet mij beter zal liggen om dat ik redelijk groot ben. Maar dat zal volgend jaar wel blijken tijdens het seizoen als de versnelling iets voor mij is er zijn ook meer grote wedstrijden en rondjes om te rijden. De koersen zijn meer kilometers en dat is wel goed voor mij.

Naar welke renners kijk je op? Waarom? De renner waar ik het meeste naar op kijk is Gert Claes. Elite z.c een mens van 46 jaar die nog elke week koerst en nog bijna altijd prijs rijd. Hij is altijd met de juiste ontsnapping mee en laat die jong mannen veel afzien. Ik hoop dat ik het op die leeftijd ook nog altijd kan. Want het is er weinigen gegeven die dat nog  kunnen op die leeftijd.

Gerelateerde artikels

Volgend seizoen maakt Glenn Loenders de overstap naar de categorie elite zonder contract. Hij zal de overstap maken bij het VP Consulting - Zannata Cycling Team. "Ik ben al een aantal jaar in contact met de mensen van VP Consulting - Zannata Cycling Team en dat heeft dit jaar tot een transfer...
Op het nieuwe parcours ten opzichte van vorig jaar moesten de nieuwelingen 10 ronden afleggen. In de 2e ronde was het Julian Mertens samen met ploeggenoot Karl Van Den Borne die de eerste aanval van de dag plaatste. Eén ronde later was het nog enkel Julian die uit handen bleef van het peloton dat...
In Dilsen (Rotem) stonden 50 juniores aan de start om 72 kilometer af te leggen. Glenn Loenders, welke vorig jaar goed was voor verschillende overwinningen behaalde zijn eerste zege van het seizoen. "Er werd vanaf de start aanvallend gekoerst. Ik heb mij de hele koers van achter gehouden omdat ik...
Met net geen 100 werd er zondag gestart voor de 4e Grote Prijs Tessenderlo georganiseerd door Rikke van Meensel rond Campus Russelberg. Voor Rikke was deze wedstrijd zijn GIP voor het huidige schooljaar. Op het zware parcours werd het een echte afvallingskoers. Na enkele ronden moesten de eerste...
Eerstejaars belofte Glenn Loenders liet zich gisteren in Brustem opvallen door een knappe prestatie neer te zetten met een knappe 5e plaats. De laatste 20 km. trok Glenn samen met nog één renner in de aanval op zoek naar de koplopers die 2 min. voorop reden. Glenn slaagde in zijn opzet en bewijst...
Glenn Loenders greep vandaag zijn 5e zege in zijn welbekende stijl in Zutendaal. Voor Glenn het bewijs dat zijn conditie opnieuw optimaal is. "We moesten 85km doen en stonden met 42man aan de start. Vanaf de eerste ronde waren er al aanvallen maar niemand geraakte weg en na 20km ben ik...