Glenn Loenders: "Selectie voor Parijs-Roubaix is een droom die uitkomt"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Apr 2015 - 20:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Glenn Loenders heeft zich al laten opmerken in diverse wedstrijden tijdens de maand maart. Voor Glenn is de selectie voor Parijs-Roubaix een droom dat uitkomt.

1. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? Mijn voorbereiding voor dit seizoen is zeer goed verlopen.  Ik heb deze winter goed kunnen trainen. We zijn met de ploeg ook op stage naar Spanje geweest waar we goed hebben kunnen trainen om zo goed mogelijk aan het seizoen te kunnen beginnen.

2. Je zegeteller van het seizoen staat al op 2 ondanks dat het seizoen amper 4 weken oud is. Had je dit verwacht? Ik heb mij goed kunnen voorbereiden voor de seizoenstart, maar om al meteen 2 overwinningen te pakken had ik niet verwacht.

3. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik probeer vooral naar de kampioenschappen te pieken en een aantal grote wedstrijden en rondes.

4. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Wil je van het tijdrijden een specialiteit maken? Ik ga mij dit jaar iets meer op het tijdrijden focussen omdat het een belangrijk onderdeel is in rondes als je klassement ambities hebt.

5. Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen met je ploeg en waarom? Ik zou dit jaar wel een paar buitenlandse wedstrijden met de ploeg willen rijden, om mij ook eens te meten met buitenlandse renners.

6. Wil je ook selecties afdwingen voor de nationale ploeg? Welke ? Ik hoop dit jaar op een paar selecties voor de nationale ploeg. Mijn eerste selectie heb ik nu al beet met een selectie voor Parijs-Roubaix. Parijs-Roubaix rijden is een droom die uitkomt want het  is de mooiste wedstrijd voor juniors van het jaar en deze wedstrijd maak je misschien ook maar ‘1' keer mee in je carrière.

7. Hoe combineer je uw studies met het wielrennen? Op dit moment valt het wel mee om mijn studies te combineren met wielrennen. Maar vanaf volgend jaar op de hogeschool zal het moeilijker worden en dan zal vooral de planning belangrijk zijn om ze allebei te doen slagen.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik beschouw mezelf als een aanvallend type renner. Volgens mijn trainer ben ik wel een ronde renner want kan redelijk goed tijdrijden en klimmen.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben wel bijgelovig ja. Ik heb een ketting met een kruisje aan en voor de start maak ik altijd een kruisteken.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ga tevreden zijn als ik een constant en sterk seizoen heb kunnen rijden waarin ik me goed heb kunnen laten zien in de koersen die ertoe doen. Zo hoop ik dat ik een contract kan krijgen bij een goede beloften ploeg.

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn overwinning in Tessenderlo want dat was de eerste van de 6 overwinningen van dit seizoen. Ook de overwinning in de ploegentijdrit was heel mooi. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ik vond mijn seizoen wel geslaagd. Ik had op 5...
Glenn Loenders zal als tweedejaars junior in 2015 de kleuren verdedigen van het Davo Cycling Team. Van begeleiding en materiaal en programma was Davo Cycling Team de beste keuze. Glenn wil de mensen van Sport&Moedig Genk bedanken voor de afgelopen 2 jaren. Wil je ook je transfer aankondigen...
"We stonden met 124 aan de start. Er waren ook een paar Amerikanen aan de start verschenen. Vanaf de start waren er al verschillende demarrages. Bij het ingaan van de 3de ronde beantwoorde ik een versnelling en op het klimmetje ben ik door gegaan. Ik heb een ronde alleen gereden. Na iets meer dan...
Glenn Loenders zal als eerstejaars belofte volgend jaar in de kleuren verschijnen van Profel United in het peloton. "Omdat ze een mooi programma rijden en een goede begeleiding hebben en ik er rustig kan groeien heb ik voor hen gekozen.": aldus Glenn. Wil je zelf je transfer...
Je behaalde je vijfde seizoenzege op de weg in Riemst. Speciaal naar deze periode gepiekt omdat je op korte tijd toch al enkele zeges hebt behaald? Of is de topconditie iets te laat gekomen? Ik had naar de vakantie periode gepiekt en in het bijzonder het Belgisch kampioenschap op de weg. Ik had...
"Het was een lastige koers en omdat we maar met een 30tal renners waren maakten de koers nog zwaarder. Er werd vanaf de start direct tempo gereden. Er waren verschillende aanvallen heel de wedstrijd door met ook verschillende van mij. Maar omdat ik zondag had gewonnen reden ze allemaal op mijn wiel...