Gianni Wytinck: "Mijn seizoen is zeker niet geslaagd"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Dec 2014 - 16:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gianni Wytinck sloot zijn seizoen af met 6 overwinningen. Ondanks deze zes zeges had Gianni toch meer verwacht van zijn seizoen als laatstejaars junior bij Avia Crabbé. Voor 2015 heeft hij enkele doelen vooropgesteld.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het mooiste moment bij uitstek was de overwinning in Pommeroeuil! Daar kon ik de tegenstand verschalken in de sprint met een groepje. We waren enkele ronden voor het einde kunnen wegrijden en had ook ploegmaat Wiebren mee aan wie ik ook de overwinning te danken heb!

2. Vind je u seizoen geslaagd? Mijn seizoen is in mijn ogen zeker niet geslaagd. Ik had de hele winter keihard getraind maar goede uitslagen bleven uit, waardoor ik dit in mijn kopje stak en het mentaal ook bergaf ging waardoor alles daaronder leed. Geslaagd vind ik het zeker niet!

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Dit seizoen heb ik enorm veel last gehad van allergieën waardoor ik ook vermoeid liep en dus niet alles vlot verliep. Naar volgend jaar toe ga ik zeker dit probleem proberen te verhelpen.

4. Hoe combineer je u studies met het wielrennen? De combinatie wielrennen met economie-talen is zeker niet evident. Dit is soms ook te merken aan de uitslagen op school die daar onder leiden. Maar ik koers veel te graag om dat op te geven voor mijn studies. Plannen is de opdracht!

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar op de weg? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Ik weet niet wat volgend jaar zal brengen. Er is me al veel verteld geweest dat ik er niet te veel van mag verwachten. Ik ga zoveel mogelijk proberen bijleren en veel trainen en wie weet kan ik hier en daar misschien eens meespelen voor een ereplaatsje. Ik weet niet hoe ik de overstap zal verwerken.

6. Voor het seizoen 2015 wil je ook je mannetje staan in het tijdrijden. Hoe waren de tijdritten afgelopen jaren? Is er nog verbetering mogelijk ? De tijdritten dit jaar waren deprimerend. Ik kon nergens meespelen met de top hoewel ik dit vorig jaar wel kon. Ik had te weinig op weerstand getraind. Naar volgend jaar toe wil ik in deze discipline terug een vooruitgang maken waar ik veel aan zal werken. Hieronder zal misschien mijn sprint een beetje lijden maar een goede tijdrijder is veel waard.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Bijgelovig, ergens wel ja. Je kan dit vooral zien in mijn rituelen de dag van de koers. Alles verloopt elk weekend hetzelfde tot in de kleinste details. Ook heb ik een kruisje aan mijn helm hangen dat ik van mijn pepe gekregen heb, maar ik geloof ergens wel dat het mij beschermd want dit jaar bleef ik vrij van zware valpartijen.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik doe zelf dan toch wel liever de klassiekers. Eendagskoersen waar zware regenval bij gepaard gaat vind ik super! Rondes zijn ook tof maar mijn keuze gaat toch uit naar klassiekers!

Gerelateerde artikels

"Gisteren opnieuw gestart zonder enige druk. Opnieuw met hetzelfde doel, zo veel mogelijk meegaan in ontsnappingen. In de eerste ronden waren enkele pogingen maar die konden niet aan de kluwen van het peloton ontkomen. Na ongeveer de derde ronde besloot ik op mijn eentje ook eens een kans te wagen...
Gianni Wytinck blikt samen met ons tevreden terug op zijn seizoen als eerstejaars belofte met één zege. Toch was er in de zomerperiode iets minder goed nieuws voor de sympathieke Eeklonaar. 1. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Dit is dan toch vooral het provinciaal kampioenschap dat ik heb gewonnen voor de tweede maal op rij! Ook mijn laatste overwinning te Heestert vond ik toch wel mooi! 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ik mag als eerstejaars wel zeggen dat mijn...
"Het was een zwaar parcours met een toch wel redelijk lange klim erin in Kooigem. Ik voelde dat de benen goed waren en kon meegaan met een ontsnapping van 4 man die een aantal ronden duurde. Dan begon het hevig te regenen wat in mijn voordeel speelde want dan voel ik me veel beter maar ook nadeel...
"Ik ben vandaag gestart zonder druk om te winnen. Na mijn minder weekend was de moraal een beetje gezakt. Mijn doel was meegaan met de ontsnappingen wat ik dan ook heb gedaan! Ik ben vanaf het begin van de koers tot het einde mee geweest met praktisch elke ontsnapping en voelde dat de benen goed...
"Ik wist van in de ochtend al dat het weer me vandaag zou liggen. Niet te warm niet te koud en af en toe een buitje. In het begin van de koers heb ik me zo veel mogelijk vooraan gehouden om mee te gaan indien nodig maar geen enkele demarrage hield stand tot wanneer een 5-tal renners een kloof...