Gianni Wytinck: "Mijn seizoen als eerstejaars heb ik goed overleefd"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2015 - 10:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gianni Wytinck blikt samen met ons tevreden terug op zijn seizoen als eerstejaars belofte met één zege. Toch was er in de zomerperiode iets minder goed nieuws voor de sympathieke Eeklonaar.

1. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing?  Ik heb enorm genoten van de overgang van junior naar belofte en het is zeker goed meegevallen. Aangezien de koersen bij de beloften langer zijn, speelde dit in mijn voordeel. De grootste aanpassing is dan ook het aantal kilometer en vooral ook het tempo van de wedstrijden die veel hoger ligt.

2. Voor de junioren die volgend seizoen de overstap maken, welke goede raad kan je aan hen meegeven? De beste raad is dat je niet mag opgeven na een slechte uitslag of als je je koers eens niet uitrijdt. Je bent eerste jaar en je moet leren en lessen trekken.

3. Hoe kijk je terug op je eerste seizoen als belofte? Mijn seizoen als eerstejaars heb ik toch wel goed overleefd. Mijn voorjaar was zeer goed en kon in mei al een overwinning op mijn palmares zetten. Ook in de grote koersen kon ik mijn mannetje staan en de ploeg helpen, iets wat ik heel hoog in het vaandel draag. De zomer was iets minder dit door mycoplasma die me enorm parten heeft gespeeld. Het najaar werd ik dan terug sterker en kon ik weer meedoen voor de mooiere uitslagen.

4. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken?  Ik heb een goed gevoel overhouden aan de interclubs in het voorjaar waar men veel waaiers trekt. Ook de wedstrijden in Nederland waren spek voor mijn bek. Daarnaast was ik op het PK in Maarkedal ook verrassend goed en ook in de Ronde van OVL.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Werkpunt voor volgend seizoen? Net zoals vorig jaar is dit jaar tijdrijden enorm tegengevallen. Ik focus mij er niet super hard meer op als vorig jaar en zet mijn gedachten op andere dingen zoals het verbeteren van mijn sprint e.d.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Men heeft mij altijd wijs gemaakt dat ik een klassiek renner ben die goed overweg kan met de Vlaamse heuvels en het gure voorjaarsweer.

7. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Nog meer attent vooraan koersen om zo mee te zijn in de ontsnappingen. Iets waar je in mijn ogen heel sterk van wordt.

8. Spurt of solo? Waarom? Zonder twijfel solo omdat je dan meer kan genieten van de overwinning en ook omdat je dan de beste bent in koers (meestal).

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Geef mij maar een wedstrijd waarin er een ijzige wind staat en als het kan hier en daar een bui die uit de lucht valt. Mooier kan het niet zijn!

10. Hoe combineer je het wielrennen met school/werk? Moeilijk? Of besloten om alles op de koers te zetten? Momenteel is de combinatie nog mogelijk. Dit door alles goed in te plannen. Maar ik betwijfel dit voor volgende jaren. Dan zal koers bij mij zeker de bovenhand hebben.

11. Hoe ga je u voorbereiden op het nieuwe seizoen? Door veel te trainen uiteraard ;)

Gerelateerde artikels

"Ik wist van in de ochtend al dat het weer me vandaag zou liggen. Niet te warm niet te koud en af en toe een buitje. In het begin van de koers heb ik me zo veel mogelijk vooraan gehouden om mee te gaan indien nodig maar geen enkele demarrage hield stand tot wanneer een 5-tal renners een kloof...
In 2015 zal Gianni Wytinck de kleuren verdedigen in het peloton van BCV-works Soenens. Gianni was dit seizoen al goed voor 3 overwinningen. "Het is een heel interessant aanbod met een mooi programma, mooie omkadering en goede sfeer. Ik zou ook graag via deze weg het volledige Avia Crabbé team en...
Gianni Wytinck mag zijn zegeteller van het seizoen op 3 zetten. Gianni won de wedstrijd in Lovendegem. In totaal verschenen 60 juniores aan de start. "We stonden met 61 renners aan de start waaronder 3 ploegmaten en enkele buitenlanders die sterk reden. In het begin was de koers vrij gesloten op...
"Het was verschroeiend weer en dat is normaal gezien in mijn nadeel. In de eerste helft heb ik dan ook serieus sterretjes gezien! Het was ongeveer de 5de ronde wanneer de kopgroep gevormd werd met een vijftiental man. We bleven voorop en haalden 1min40 ongeveer. In de laatste ronde was dit al wat...
  "Het was een heel bewogen koers met in de eerste ronden tal van aanvallen. Deze werden telkens gecounterd tot in de 5de ronde ik een demarrage plaatste samen met nog 2 andere jongens. We hadden snel een grote voorsprong. Na enkele ronden zijn er nog 3 groepjes van ongeveer elk 2 man...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Dit is dan toch vooral het provinciaal kampioenschap dat ik heb gewonnen voor de tweede maal op rij! Ook mijn laatste overwinning te Heestert vond ik toch wel mooi! 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ik mag als eerstejaars wel zeggen dat mijn...